Είναι viral

Όταν ήταν παιδιά, ξεπέρασαν τον καρκίνο. Τώρα που μεγάλωσαν… παντρεύτηκαν!

Όλοι γνωρίζουμε πως η μοίρα παίζει πολλά παιχνίδια. Όταν το γραμμένο δύο ανθρώπων είναι να πορευτούν μαζί στη ζωή, τότε όλο το σύμπαν θα συνωμοτήσει υπέρ τους.  Η ιστορία που θα διαβάσεις παρακάτω, είναι αυτό ακριβώς που προείπαμε. Δύο άνθρωποι που μια δυσκολία στη ζωή τους ήταν εκείνη που τους ένωσε για μια ζωή. Η […]

Δήμητρα Πραντάλου

11 Σεπτεμβρίου, 2018

Όλοι γνωρίζουμε πως η μοίρα παίζει πολλά παιχνίδια. Όταν το γραμμένο δύο ανθρώπων είναι να πορευτούν μαζί στη ζωή, τότε όλο το σύμπαν θα συνωμοτήσει υπέρ τους. 

Η ιστορία που θα διαβάσεις παρακάτω, είναι αυτό ακριβώς που προείπαμε. Δύο άνθρωποι που μια δυσκολία στη ζωή τους ήταν εκείνη που τους ένωσε για μια ζωή.

Η ΛίντσεΪ Γουίλκερσον και ο Τζόελ Αλσάπ, παντρεύτηκαν την 1η Σεπτεμβρίου στο εκκλησάκι του νοσοκομείου παίδων St. Jude, στο Μέμφις των ΗΠΑ, εκεί δηλαδή που πέρασαν αρκετά χρόνια στην παιδική τους ηλικία.

Και οι δύο είχαν νοσηλευτεί εκεί, εκείνη στην ηλικία των 12 κι εκείνος 13, όταν είχαν διαγνωστεί με διαφορετικό τύπο παιδικού καρκίνου.

«Το St. Jude μας έσωσε τις ζωές» λέει η Λίντσεϊ που το 1991 είχε διαγνωστεί με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία.  Η παιδίατρος – ογκολόγος της, Μελίσα Χάντσον, θυμάται ακόμα την οικογένειά της που ήταν τρομοκρατημένη. «Είχε πολλές διακυμάνσεις στη θεραπεία της και πάλεψε με την τοξικότητα. Ήταν ένα πολύ δυνατό κορίτσι». 

Ο Τζόελ είχε διαγνωσθεί από οστεοσάρκωμα, με τους γιατρούς τελικά να ακρωτηριάζουν το δεξί του χέρι. Ο πατέρας τού θυμάται όταν ήταν 7 ετών, που δυσκολευόταν να δέσει τη ζώνη του. Τότε νόμιζε ότι έκανε πλάκα, μέχρι τελικά να αντιληφθεί στο τένις ότι έπιανε τη μπάλα με το αριστερό μόνο. «Τότε κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά», λέει ο πατέρας του.

Οι δυο τους συναντιόνταν στις θεραπείες και όταν συνέπτιπταν τα ιατρικά ραντεβού. Η επαφή τους χάθηκε όμως όταν πέρασαν στο κολλέγιο. Η Λίντσεϊ πήγε στο Αρκάνσας για σπουδές στην Επικοινωνία κι ο Τζόελ στο Πανεπιστήμιο του Τενεσί για τηλεοπτικός παραγωγός.

Και οι δύο, όμως, δεν ξέχασαν ποτέ την παιδιατρική κλινική. «Το όνειρό μου ήταν να επιστρέψω και να δουλέψω εδώ», λέει η Λίντσεϊ.

Τελικά, τα πράγματα ήρθαν έτσι που η Λίντσεϊ όντως γύρισε πίσω, ένα χρόνο μετά το διαζύγιο της και έχοντας αποκτήσει δύο παιδιά.

Έπιασε δουλειά στο τμήμα συνδέσμων ασθενών της κλινικής. Την πρώτη μέρα της δουλειά της, οι συνάδελφοι της της είπαν: «Είναι κάποιος εδώ που πρέπει να δεις».Οδηγήθηκε σε ένα μικρό δωμάτιο συσκέψεων κι εκεί αντίκρυσε ξανά τον Τζόελ, τον οποίο είχε να δει από το 1993.

Εκείνος εργαζόταν ως τεχνικός συντονιστής. «Το να επιστρέψω σε ένα μέρος τόσο αγαπημένο σε εμάς, που το έχουμε μέσα στην καρδιά μας ήταν μεγάλη τιμή για μένα – μία από τις μεγαλύτερες στη ζωή μου».

Η Λίντσεί θυμάται ότι ήταν τρελά ερωτευμένη μαζί του όταν ήταν μικρή, κι ο Τζόελ το ίδιο, μόνο που ντρεπόταν να της το αποκαλύψει.

«Ήταν πολύ όμορφη αλλά φοβόμουν να της μιλήσω»  

Από τότε και για τα επόμενα δώδεκα χρόνια, ο Τζόελ και η Λιντσεϊ έγιναν πολύ στενοί φίλοι έως που πριν από δυόμισι χρόνια, η σχέση τους πήρε μία απότομη ερωτική στροφή και έγιναν σύντροφοι.  Τον Σεπτέμβριο του 2016 της είπε για πρώτη φορά «σ’αγαπώ».   

«Ο Τζόελ μου άρεσε τα τελευταία 25 χρόνια. Η μπάλα ήταν στο δικό του γήπεδο», λέει η Λίντσεϊ.

Σήμερα, έχουν νικήσει τον καρκίνο 25 χρόνια τώρα, είναι αγαπημένοι, ερωτευμένοι και υγιείς. «Ο Τζόελ και εγώ θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά την αγάπη και την φροντίδα που προσφέρθηκαν και σε εμάς όταν ήμασταν στην ηλικία τους».

ΤΙ ΑΛΛΑ;

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Η Stoli Vodka μας υποδέχεται στον κόσμο του ‘Spirit of Change’, μέσα από τα μάτια 4 καλλιτεχνών! 

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

AI For All: Μια νέα εμπειρία στο σπίτι με χρήση συσκευών AI παρουσίασε η Samsung Electronics Hellas!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET