fbpx

Τι μπορείς να κάνεις όταν η κολλητή σου βρίσκει γκόμενο και ρίχνει μαύρη πέτρα πίσω της!


Νομίζω ότι όλες μας έχουμε περάσει από τη φάση εκείνη που μία φιλενάδα μας ρίχνει μαύρη πέτρα πίσω της επειδή βρήκε γκόμενο. Για την ακρίβεια, όχι απλά το έχουμε ζήσει, αλλά το έχουμε κάνει και εμείς οι ίδιες (έλα, παραδέξου το). Είναι λογικό όταν μια κοπέλα ξεκινάει μια σχέση και είναι μες στα μέλια με τον άλλον, να θέλει να τον βλέπει, να του μιλάει και να τον νιώθει όσο γίνεται περισσότερο. Στα πλαίσια αυτού, είναι φυσιολογικό να κάνει και ένα τσακ πέρα τις φίλες της. Αλλά όλα έχουν τα όρια τους, ε! Άμα πετάς το ένα άκυρο μετά το άλλο στην παρέα για να ζήσεις τον έρωτα και γενικότερα γράφεις τη/τις φίλη/ες σου εκεί που δεν πιάνει μελάνι, τότε το αξίζεις ένα χέρι χώσιμο.

Εσύ από την άλλη, είναι απολύτως λογικό να πειραχτείς, να νιώσεις άσχημα, ακόμα και να στεναχωρηθείς, που η φίλη σου από τότε που χτύπησε γκομενάκι ξεκίνησε τα «δεν μπορώ σήμερα», «αχ, καλύτερα κάποια άλλη φορά», «ρε συ, μόλις κανόνισα με τον Νίκο» κλπ. Δείξε όμως λίγη κατανόηση, μπες στη θέση της και στην τελική, δεν τα κάνει από γαϊδουριά, αλλά από έρωτα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι εσύ από τη μεριά σου έχεις τρόπο να φτιάξεις την κατάσταση, κάνοντας τα παρακάτω πράγματα:

#1 Δείξε κατανόηση και ασ’ την να το απολαύσει

Όπως είπα ήδη, δεν είναι πρωτόγνωρη αυτή η συμπεριφορά και έχει συμβεί σε όλους μας, όχι μόνο μία φορά. Η κολλητή σου έκανε μία νέα σχέση και εσύ οφείλεις να είσαι υποστηρικτική, να χαίρεσαι με τη χαρά της και να στέκεσαι διακριτικά δίπλα της, ακόμα και σε όλο αυτό το διάστημα που εκείνη ζει το «μήνα του μέλιτος» και δεν έχετε τις ίδιες επαφές όπως πριν. Δεν είναι ότι θα σε ξεχάσει και θα σε κάνει πέρα για πάντα, απλά θέλει να ζήσει τον έρωτά της με τα όλα του. Πίστεψέ με, όταν της λείψεις θα κάνει από μόνη της την εμφάνισή της. Και κοίτα να μη σε πιάσουν οι εγωισμοί τότε.

#2 Γνώρισε το αγόρι της και κάνε παρέα μαζί τους

Αλλιώς, έχε τον εχθρό από κοντά. Just kidding. Απλώς, αντί να το αποπαίρνεις το παιδί χωρίς να το ξέρεις, καλό θα ήταν να προσπαθήσεις να το γνωρίσεις καλύτερα, να έρθεις πιο κοντά του και γιατί όχι, να δημιουργήσετε μια παρέα οι τρεις σας (κι εσύ να κάνεις ένα ωραιότατο φανάρι). Με αυτόν τον τρόπο θα δείξεις στην κολλητή σου ότι είσαι δίπλα της, στηρίζεις τις επιλογές της (αν αξίζουν να τις στηρίζεις βέβαια) κι αυτή με τη σειρά της δε θα πάψει να σε χρειάζεται και να επιδιώκει χρόνο μαζί σου.

#3 Να είσαι αντικειμενική στις συμβουλές σου

Ξέρω και ξέρεις πολλά παραδείγματα φιλενάδων που αντί να είναι η φωνή της λογικής και να δίνουν ουδέτερες και αντικειμενικές συμβουλές στις κολλητές τους για τα προβλήματα στη σχέση τους, το κάθε άλλο κάνουν. Βάζουν φιτιλιές, μιλάνε με τα χειρότερα λόγια για το αγόρι της κολλητής τους, ίσως και να ζηλεύουν και κάνουν τα πάντα για να απομακρύνουν την κολλητή τους από το αγόρι της, ώστε να κάνουν ξανά παρέα μαζί. Όχι. Δεν είναι αυτός ο ρόλος σου. Οφείλεις να είσαι αντικειμενική, γιατί εκείνη σκέφτεται με την καρδιά της. Να τη βοηθάς να βλέπει τα πράγματα με άλλο μάτι, χωρίς ποτέ να παίρνεις θέση.

#4 Μην της κρύβεις τα συναισθήματά σου

Είναι η κολλητή σου και δεν πρόκειται να σε παρεξηγήσει, εκτός κι αν κάνεις ποτέ καμια χοντράδα. Μεταξύ σας δεν υπάρχουν ντροπές και δεύτερες σκέψεις, οπότε προτείνω να της πεις ξεκάθαρα πώς νιώθεις με όλη αυτή τη νέα συνθήκη. Πες της ότι χαίρεσαι πολύ για εκείνη, αλλά και ότι έχεις στενοχωρηθεί που σε έχει επιεικώς χεσμένη. Οκ, μην εκφραστείς ακριβώς έτσι. Πήγαινέ το πιο διπλωματικά, επένδυσε στο συναίσθημα και θύμισέ της όλα όσα έχετε περάσει οι δυο σας, που δεν αξίζουν να φάνε διαγραφή μόνο και μόνο για μια σχέση. Είναι σίγουρο ότι θα σε καταλάβει και θα προσπαθήσει να φέρει σε ισορροπία τα πράγματα.

#5 Επικεντρώσου σε άλλους φίλους σου

Ε, δεν πιστεύω να είναι η μία και μοναδική κολλητή σου και μετά το χάος. Σίγουρα θα έχεις κι άλλους φίλους και παρέες στους οποίους μπορείς να αναζητήσεις καταφύγιο. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι πρέπει να στραφείς αναγκαστικά προς εκείνους τώρα που δεν είσαι κ@λος και βρακί με την κολλητή σου. Πάρε το χρόνο σου και δες τις επιλογές σου, ωστόσο πάντα να έχεις στο μυαλό σου ότι η ζωή σου δεν ξεκινάει και τελειώνει σε ένα και μόνο άτομο. Επίσης, είναι σημαντικό να χωνέψεις το γεγονός ότι οι άνθρωποι εξελίσσονται και αλλάζουν τις προτεραιότητές τους πού και πού. Σήμερα είναι η κολλητή σου, αλλά αύριο μπορεί να είσαι εσύ.

#6 Κατάλαβε με τι άνθρωπο έχεις να κάνεις 

Και στην τελική, προτού στεναχωρηθείς, χτυπηθείς και παλέψεις να μη χαθεί το μεταξύ σας, καλό θα ήταν να διαβάσεις τα σημάδια από μεριάς της και να καταλάβεις με τι άτομο έχεις να κάνεις. Μήπως τελικά πρόκειται για μια σκάρτη φίλη, που η νέα της σχέση στάθηκε μια καλή αφορμή να αποκαλυφτεί ο πραγματικός της εαυτός; Μήπως, αν ισχύει αυτό, θα πρέπει να αναθεωρήσεις τη φιλία σας και να συνειδητοποιήσεις πως δεν το κάνει επειδή είναι ερωτοχτυπημένο το κορίτσι, αλλά επειδή δεν πολυνοιάζεται κιόλας για τα συναισθήματά σου; Λέω εγώ τώρα.


cover photo

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET