ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Δε σου φτάνει το χαρτζιλίκι; Καλωσόρισες στο κλαμπ!

Ποιος να το έλεγε ότι το ΔΝΤ θα επηρέαζε τον τρόπο που ξοδεύεις το χαρτζιλίκι σου; Να μερικά κόλπα που θα κόψουν την γκρίνια για περισσότερα ευρώ από τους πιεσμένους οικονομικά γονείς σου και θα κρατήσουν πιο… γεμάτο το δικό  σου πορτοφόλι. Κατάγραψέ το! Κράτησε σημειώσεις για κάθε ευρώ που ξοδεύεις! Πρωτομηνιά; Τέλεια! Πάρε τετραδιάκι. […]

Neopolis Team

25 Οκτωβρίου, 2015

Ποιος να το έλεγε ότι το ΔΝΤ θα επηρέαζε τον τρόπο που ξοδεύεις το χαρτζιλίκι σου; Να μερικά κόλπα που θα κόψουν την γκρίνια για περισσότερα ευρώ από τους πιεσμένους οικονομικά γονείς σου και θα κρατήσουν πιο… γεμάτο το δικό  σου πορτοφόλι.

Κατάγραψέ το! Κράτησε σημειώσεις για κάθε ευρώ που ξοδεύεις! Πρωτομηνιά; Τέλεια! Πάρε τετραδιάκι. Κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς να καταγράφεις όλα τα έξοδα της ημέρας  σου. Στο τέλος του μήνα βγάλε το σύνολο. Έτσι θα εντοπίσεις τα λάθη σου καλύτερα και θα δεις πραγματικά, πόσα παραπάνω λεφτά το μήνα θα μπορούσες να αποταμιεύσεις.

Αποταμίευσε συστηματικά ένα μικρό ποσό. «Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι», λέει η γιαγιά μου κι έχει δίκιο. Αποταμίευε μία φορά τη βδομάδα ένα μικρό ποσό που στην ουσία δεν το έχεις ανάγκη. Για παράδειγμα σε έναν κουμπαρά ή σε ένα κουτάκι  ρίχνε ένα ευρώ. Σε καμία περίπτωση μην μπεις στον πειρασμό να τον ανοίξεις. Να είσαι συνεπής κάθε βδομάδα και να μην ξεχνάς να βάζεις  το ποσό που θα έχεις ορίσει σαν στόχο. Μπορεί να σου φαίνεται αστείο αλλά σκέψου: Σε ένα χρόνο θα έχεις μαζέψει- από το πουθενά-  πάνω από 100  ευρώ.

c85f702f4a33cf1bbe99f626e6833452

Αγαπημένο μου ταπεράκι. Άρχισε να εκτιμάς το κολατσιό απ’ το σπίτι, σάντουιτς, μπάρες δημητριακών,  φρούτα,  κλπ. Άνθρωπος είσαι, θα πάρεις και κάτι απ’ έξω αλλά αν μάθεις σε καθημερινή βάση το ταπεράκι θα εντυπωσιαστείς από την οικονομία που έχεις κάνει χωρίς να στερηθείς τίποτα. Έτσι τα χρήματα που σου δίνουν οι γονείς σου για χαρτζιλίκι προορίζονται για πιο ενδιαφέρουσες χρήσεις κερδίζοντας παράλληλα καλύτερη υγεία και τέλεια σιλουέτα!

Λιγότερο κινητό! Δεν λέμε να μη μιλάς με τις φίλες σου ή να μη στέλνεις μηνύματα  στο αγόρι σου. Λέμε να μην μιλάς με τις ώρες, να μην κατεβάζεις συχνά mail, εφαρμογές και γενικά να προσέχεις. Επίσης, τσέκαρε συχνά τις όλο και πιο δελεαστικές προσφορές εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Ο κανόνας των 20 ημερών. Συχνά το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν μας φτάνει το χαρτζιλίκι αλλά ότι το ξοδεύουμε ανεξέλεγκτα σε βλακείες. Γι αυτό κι αισθανόμαστε ότι δεν μας φτάνουν τα χρήματα. Αν σου καρφωθεί στο μυαλό να αγοράσεις κάτι (ένα ακόμη κοκαλάκι ή μία ακόμη μαύρη μπλούζα) και δεν είναι αληθινή ανάγκη, μη βιαστείς. Ακολούθησε τον κανόνα των 20 ημερών. Περίμενε 20 μέρες και ξανασκέψου το. Είναι ένα λογικό χρονικό διάστημα για να σου φύγει το «κόλλημα» και τότε μπορείς να κρίνεις καλύτερα αν πρέπει να το αγοράσεις ή όχι.

z-shut-up-and-take-my-money-funny-meme1

Αα, και πού είσαι: Sorry που στο χαλάω αλλά η δικαιολογία «shopping therapy» δουλεύει μόνο στο σινεμά. Αυτά είναι βλακείες, αλλά το κάναμε μόδα. Δεν χρειάζεται να πας να πάρεις ότι να ’ναι μόνο και μόνο για να νιώσεις καλύτερα. Υπάρχουν χίλια δύο άλλα πράγματα που είναι δωρεάν και μπορείς να κάνεις  για να νιώσεις εξίσου καλά.

Πηγή: Y-olo.gr

 

OUR20s

ΓΝΩΜΟΥΛΑ

Υπολογισμοί που κάνουμε κι ας μην μας άρεσαν ποτέ τα μαθηματικά

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET