fbpx

Η πετυχημένη φοιτητική ζωή εξαρτάται από το πόσο νωρίς ξυπνάς. Μάθε λεπτομέρειες!


Ιδρυτές των μεγαλύτερων εταιρειών του κόσμου, παγκοσμίου φήμης αθλητές, πετυχημένοι επιστήμονες και πολλοί ακόμη σπουδαίοι άνθρωποι φαίνεται να έχουν ένα κοινό στοιχείο. Τουλάχιστον στην πλειοψηφία τους. Ποιο είναι αυτό; Ξυπνούν νωρίς το πρωί και τελειώνουν με τις υποχρεώσεις τους πριν ο ήλιος δύσει. Ή πιο απλά, είναι πρωινοί τύποι.

Αφού το κάνουν εκείνοι, γιατί να μην το δοκιμάσεις κι εσύ; Μήπως με αυτόν τον τρόπο η φοιτητική σου ζωή θα έμπαινε σε μία σειρά και τα πάντα θα γίνονταν πιο εύκολα;

Προσωπικά προσπαθώ με ιδιαίτερο σθένος να εφαρμόσω τον «πρωινό τρόπο ζωής». Άλλοτε τα καταφέρνω, άλλοτε όχι, το μόνο σίγουρο είναι πως όποτε μπορώ και ξυπνάω πριν τις 9.00 τα πάντα γίνονται και κυλούν ευκολότερα. Οπότε, το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Τι κερδίζει όμως κάποιος που ξυπνά στο διάστημα 8.00 – 9.00 το πρωί και γιατί αυτός ο προγραμματισμός μπορεί να αλλάξει τα πάντα;

1. Έχεις καθαρότερο μυαλό και περισσότερη ενέργεια.
Δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει κι εσείς αλλά οι πολλές ώρες ύπνου επιφέρουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θα περίμενε κανείς. Αφού σηκωθούμε από το κρεβάτι, νιώθουμε το σώμα μας εξασθενημένο και το κεφάλι μας απίστευτα βαρύ. Αδυνατούμε παντελώς να συγκεντρωθούμε σε ένα πράγμα και με λίγα λόγια μοιάζουμε περισσότερο σε ζόμπι παρά σε άνθρωπο. Αντιθέτως, αν ξυπνήσεις και σηκωθείς νωρίς, μπορεί να χρειαστείς μια κούπα καφέ κι ένα χλιαρό ντουζάκι αλλά σίγουρα θα νιώσεις πιο ενεργός κι ορεξάτος για …δουλίτσα με καθαρό και χαλαρό μυαλό.

2. Τα πρωινά ενδείκνυνται για τις «υποχρεώσεις».
Το γεγονός ότι έχεις περισσότερη ενέργεια είναι από μόνο του αρκετό για να κατανοήσεις ότι το πρωί πρέπει να «βγάζεις» όσο το δυνατόν περισσότερα tasks από το καθημερινό σου πρόγραμμα. Ταυτόχρονα όμως, οι πρώτες ώρες τις ημέρας (μετράμε από την ανατολή του ηλίου κι έπειτα) είναι οι καλύτερες όσον αφορά υποχρεώσεις όπως πληρωμή λογαριασμών, ενοικιών, τραπεζών, σούπερ μάρκετ κλπ βαρετές ασχολίες. Από εκεί και πέρα, αναλόγως με το πρόγραμμα του καθενός μπορείς να παρακολουθήσεις τα μαθήματα της σχολής σου, να διαβάσεις στο σπίτι ή να πας στο γυμναστήριο και να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση. Το μόνο βέβαιο είναι πως υπάρχουν μπόλικα πράγματα να κάνεις.

3. Η βιασύνη είναι ο χειρότερος εχθρός σου.
Το χειρότερο που μπορεί να σου τύχει είναι να θέλεις να προλάβεις τις Τράπεζες, τα μαγαζιά και το φούρνο προτού αυτά κλείσουν (14.30 το μεσημέρι) και να έχεις ξυπνήσει στις 13.30. Είναι δυνατόν; Προφανώς κι όχι. Εκτός κι αν τοποθετήσεις νέφτι στον …ποπό σου. Κι επειδή ο κώλος του καθενός είναι ιερό πράγμα, είναι χίλιες φορές προτιμότερο να ακούσεις το ξυπνητήρι στην ώρα που πρέπει και να μην πατήσεις αυτό το γαμημένο «Snooze».

4. Ξεκινάς νωρίς; Τελειώνεις νωρίς.
Ίσως το καλύτερο επιχείρημα που θα μπορούσα να παραθέσω. Ένας φοιτητής που ξυπνά νωρίς, έχει τελειώσει με όλες του τις υποχρεώσεις προτού καν φτάσει μεσημέρι. Το απόγευμα έχει ξεμπερδέψει και με τα μαθήματα κι από εκεί και πέρα ανοίγεται ένα εύκολο 6ωράκι για διασκέδαση, χαλάρωση και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.
(Δεν είμαι ufo. Ξέρω πως και τώρα θα διασκεδάσεις, θα χαλαρώσεις και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Αλλά δε θα τα έχεις όλα τακτοποιημένα σε σπίτι και σχολή. Εκεί είναι το ζουμί της υπόθεσης)

5. Σε περιμένει πράγματι ένας καλός κι απολαυστικός ύπνος!
Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από τον ύπνο και την ξεκούραση. Νομίζω πως συμφωνούμε όλοι σε αυτό. Και μπορεί να ακούγεται παράδοξο πως το πρωινό ξύπνημα εξασφαλίζει καλύτερο ύπνο αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Βλέπεις, ξυπνώντας νωρίς και κάνοντας όλα αυτά που διάβασες παραπάνω, αν μη τι άλλο κουράζεσαι. Κι ένας εξουθενωμένος οργανισμός είναι πολύ πιθανότερο να κοιμηθεί αμέσως μόλις ξαπλώσει στο κρεβάτι. Χωρίς χάζεμα σε Facebook και Instagram, χωρίς καν να κρατάς το smartphone στο χέρι. Απίστευτο; Δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις…

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET