Έρευνες λένε

Αποδείχθηκε πως όσοι πίνουν gin είναι και περισσότερο ευέξαπτοι, ήρεμα το λέμε!

Τώρα εξηγούνται πολλά...

Δήμητρα Πραντάλου

28 Δεκεμβρίου, 2020

Ας το παραδεχτούμε, τούτες τις γιορτινές ημέρες μας λείπουν πολλά από τα πράγματα που συνήθιζαμε να κάνουμε τις προηγούμενες χρονιές. Για παράδειγμα, θέλουμε όσο τίποτα να βγούμε να πιούμε ένα-δύο-τρία ποτάκια με τους φίλους μας, στο αγαπημένο μας στέκι. Για την ώρα, το κάνουμε μόνοι μας, παρακολουθώντας Netflix. Party hard, όχι αστεία.

Σαφώς και όλη αυτή η κατάσταση που ζούμε έχει προκαλέσει κούραση, άγχος και νεύρα, ωστόσο υπάρχουν και διάφοροι άλλοι παράγοντες που μας επηρεάζουν σημαντικά. Για παράδειγμα, εκτός από τη διατροφή και τον ύπνο, παίζει ρόλο και το ποτό που επιλέγει κανείς να πιει, σύμφωνα τουλάχιστον με έρευνα του Global Drug Survey, που έβαλε όλα τα αλκοολούχα ποτά στο μικροσκόπιο.

Αναφορικά με την εν λόγω έρευνα λοιπόν, αν το gin είναι το ποτό της αρεσκείας σου, τότε είναι πολύ πιθανό να μη νιώθεις και μέσα στην τρελή χαρά και να γίνεσαι περισσότερο ευέξαπτος/η, συγκριτικά με εκείνους που το …ρίχνουν έξω με μπύρα ή κρασί. Βέβαια αξίζει να σημειωθεί, πως η έρευνα αυτή πάει κόντρα σε μία άλλη μελέτη που αποδείκνυε πως όσοι πίνουν gin είναι πιο σέξι, να τα λέμε κι αυτά.

«Για αιώνες, η ιστορία του ρούμι, του gin, της βότκας και άλλων οινοπνευματωδών ποτών έχουν συνδεθεί με τη βία», εξήγησε ο υπεύθυνος της έρευνας, καθηγητής Mark Bellis. «Αυτή η παγκόσμια έρευνα αποδεικνύει πως ακόμα και σήμερα, η κατανάλωση ποτών είναι πιο πιθανό να οδηγήσουν σε επιθετικές συμπεριφορές σε σχέση με άλλα».

Η έρευνα έδειξε επίσης πως οι άντρες είναι εκείνοι που εμφανίζουν βίαια συναισθήματα από την κατανάλωση των παραπάνω ποτών, σε σχέση με τις γυναίκες. Αντίθετα, όσοι επιλέγουν την μπύρα ή το λευκό κρασί έχουν μειωμένες πιθανότητες, καθώς αισθάνονται πιο χαλαροί και με αυτοπεποίθηση. Όσον αφορά το κόκκινο κρασί, οι συμμετέχοντες δήλωσαν πως όταν το πίνουν νιώθουν πιο κουρασμένοι.

Σε γενικές γραμμές, δεν είναι ότι περιμέναμε την έρευνα, αλλά είναι μια αλήθεια πως όσες φορές καταναλώνουμε ποτά, μας κατακλύζουν διάφορα συναισθήματα. Το αποτέλεσμα, πάντως, έδειξε πως όσοι τα… τσούζουν αρκετά νιώθουν πιο δραστήριοι (58,36%), με αυτοπεποίθηση (59,08%), σέξι (42,42%), επιθετικοί (29,83%), άρρωστοι (47,82%), ανήσυχοι (27,8%) και θλιμμένοι (22,24%).

Γι’ αυτό με το χαλαρό παιδιά, μην το παρακάνετε με το gin, η φασούλα είναι ήδη δύσκολη, μην την κάνετε πιο δραματική.

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Home Alone: Υπολόγισαν πόσα θα ξόδευε σήμερα ο Kevin για τα ψώνια κι απλά γελάμε!

Έρευνες λένε

Οι νέοι δεν ψήνονται να γίνουν μάνατζερ, γιατί δεν αξίζει τόσο άγχος και πίεση!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Οι νέες, απολαυστικές μπάρες δημητριακών FITNESS® της Nestlé χωρίς προσθήκη ζάχαρης είναι εδώ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET