Έρευνες λένε

Έρευνα λέει ότι όσοι ανεβάζουν φώτο από το γυμναστήριο, έχουν ψυχολογικά προβλήματα!

Μια υποψία την είχαμε, ωστόσο άλλη η χάρη να σε επιβεβαιώνουν και οι ειδικοί.

Neopolis Team

14 Μαΐου, 2019

Μια υποψία την είχαμε, ωστόσο άλλη η χάρη να έχεις και την στήριξη των ειδικών.

Eπιτέλους δικαίωση, ύστερα από εκατοντάδες ιδρωμένες φωτογραφίες, motivational quotes #NoPainNoGain και μπράτσα-emojis να περνάνε από την οθόνη μας. Πόση δυναμικότητα κι αυτοβελτίωση ν’ αντέξουμε πχια;

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μπρουνέλ του Λονδίνου λοιπόν, στάθηκαν στο πλάι μας κι αποφάσισαν πως ήρθε η ώρα να ξεμπροστιάσουν όλους αυτούς τους γυμναστηριακούς τύπους, που μας τρίβουν στη μούρη την πρωινή, απογευματινή και βραδινή τους άσκηση, υποστηρίζοντας ότι τα εν λόγω άτομα πάσχουν από ψυχολογικά.

Πιο συγκεκριμένα όμως, το θέμα της μελέτης ήταν ο λόγος που τόσοι άνθρωποι επιλέγουν να μοιραστούν την fitness routine τους στα σόσιαλ. Ένας ωραιοποιημένος τίτλος θα λέγαμε, μιας και αυτό που σιγοψιθυρίζουμε όλοι κάθε φορά που αντικρίζουμε ένα αντίστοιχο post περιέχει μερικούς πιο απολίτιστους όρους… Μικρή σημασία έχει αυτό ωστόσο, ειδικά μπροστά στα αποτελέσματα των ερευνητών.

Το πόρισμα που έβγαλαν λοιπόν, θέλει τους τύπους αυτούς να επιζητούν στην προσοχή και την εκτίμηση των άλλων.

Τα άτομα που δεν ξεχνούν να μας ενημερώσουν για τις γυμναστηριακές τους δραστηριότητες, τείνουν προς τον ναρκισσισμό, ενώ κύριος στόχος τους είναι να καυχηθούν για το χρόνο που αφιερώνουν στην εμφάνισή τους. Ωστόσο, επειδή ακριβώς τα εν λόγω posts παίρνουν τα περισσότερα likes (τα ζητάει κι οργανισμός μας!), μάλλον είναι κι αυτός ένας σημαντικός παράγοντας.

Βέβαια, η dr. Tara Marshal μιλώντας για το τελευταίο, διαπιστώνει ότι παρά το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες αναρτήσεις μαζεύουν πολλά likes, οι φίλοι απλώς δηλώνουν ευγενικά τη συμπαράστασή τους, ενώ στην πραγματικότητα σιχαίνονται τέτοιες εγωπαθείς συμπεριφορές. Όπως τα λες κυρία Tara μας!  

Πιο αναλυτικά όμως, το συμπέρασμα της μελέτης:

Οι νάρκισσοι ανεβάζουν συνήθως τα κατορθώματά τους, κάτι που οφείλεται στην ανάγκη τους για προσοχή και την επιβεβαίωση της κοινωνίας του Facebook.

Για να καταλήξουν σε αυτό ωστόσο, οι ερευνητές πήραν δείγμα από 555 χρήστες του κοινωνικού δικτύου, τους οποίους τέσταραν πάνω στα εξής χαρακτηριστικά: εξωστρέφεια, νευρωτισμό, δεκτικότητα, το πόσο ευχάριστοι είναι, σχολαστικότητα, καθώς και αυτοεκτίμηση και ναρκισσισμό.

Αυτό που κρατάμε πάντως, είναι ότι το ίδιο συμπέρασμα είχαμε βγάλει κι εμείς από καιρό, χωρίς την ανάγκη καμιάς έρευνας!

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

35χρονος που δείχνει σαν έφηβος μοιράζεται τα μυστικά του και είναι τα απολύτως βασικά!

Είναι viral

Το Hawk Tuah girl αποκτά το δικό της reality show μετά τη μεγάλη της επιτυχία ως… meme!

Είναι viral

Είδαμε το live streaming του IShowSpeed στην Ελλάδα και η ετεροντροπή μας ντράπηκε!

ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Μάθαμε πώς λέγεται το «μαγιό» στα ελληνικά και μάλλον μας αρέσει περισσότερο!

ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Γιατί να επιλέξετε μεσιτικό γραφείο για την πώληση του ακινήτου σας

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET