ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Οργανισμοί μέσω των οποίων μπορείς να προσφέρεις βοήθεια στην εμπόλεμη Ουκρανία!

Κάτι τέτοιες ώρες, η οποιαδήποτε συμβολή μας είναι σημαντική.

Neopolis Team

25 Φεβρουαρίου, 2022

Η χθεσινή μέρα υποτίθεται πως θα ήταν αφιερωμένη στο φαΐ, στις μεταμφιέσεις και στη διασκέδαση. Πώς να διασκεδάσεις όμως, όταν οι ειδήσεις που βλέπεις μόλις ξυπνάς μιλούν για πόλεμο; Όταν συνειδητοποιείς πως τίποτα δεν είναι δεδομένο και πως αυτή η καθησυχαστική σκέψη στο πίσω μέρος του μυαλού σου που σου έλεγε να μην ανησυχείς, μιας και «στην Ευρώπη του 2022 βρισκόμαστε, δεν παίζει τέτοιο σενάριο», ήταν απλά μια ψευδαίσθηση.

Όσο μεγαλώνουμε, τόσο γνωρίζουμε τον κόσμο και τόσο αντιλαμβανόμαστε πως οι προσδοκίες μας βασίζονταν στο ότι παίρναμε σαν δεδομένο την ανθρωπιά, την ευσπλαχνία και τον πολιτισμό κάποιων. Πάντα ακούγαμε ότι η ιστορία μάς διδάσκει κι αυτό που σίγουρα δίδαξε τον απλό κόσμο, είναι ότι σε καμία περίπτωση δε θέλει να βρεθεί αντιμέτωπος με τη φρίκη του πολέμου.

Το ενδεχόμενο αυτού όμως, δεν ακούγεται το ίδιο απίθανο στα αυτιά πολιτικών και ηγετών, όσο στα δικά μας. Η προσφορά βοήθειας στην περίπτωσή του, δεν είναι μονόδρομος για χώρες, όπως είναι για εμάς, τους πολίτες. Όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία λοιπόν είναι αρκετά για να σβήσουν κάθε αίσθημα ασφάλειας που – λανθασμένα όπως φαίνεται – νιώθαμε τόσα χρόνια, και να μας κάνουν ξεκάθαρο πως τελικά οι πολίτες των χωρών θα είναι πάντα έρμαια των αποφάσεων που λαμβάνουν οι λίγοι.

Αυτό που επίσης καταλάβαμε, είναι πως ο καθένας μπορεί να ξυπνήσει ένα πρωί από τους βομβαρδισμούς έξω από το παράθυρό του. Είτε είσαι πολίτης της Δύσης είτε της Ανατολής, κανείς δε σου εγγυάται πως δε θα αναγκαστείς να παρατήσεις τη ζωή σου για λόγους που εσύ δεν κατανοείς, αλλά για κάποιους είναι τόσο σημαντικοί, ώστε να θυσιαστούν ζωές. Παράπλευρες απώλειες θα το αποκαλέσουν και θα συνεχίσουν παρακάτω.

Την ίδια ώρα λοιπόν που η Ουκρανία έχει αφεθεί στην τύχη της και Αμερική κι Ευρώπη κοιτούν στην αντίθετη πλευρά μιλώντας για κυρώσεις που δεν αγγίζουν απ’ ό,τι φαίνεται τον Ρώσο πρόεδρο, κάποιοι άνθρωποι-οργανισμοί βρίσκονται ξανά μπροστά, για να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη. Κι όπως γίνεται σε κάθε περίοδο κρίσης, ο κόσμος είναι αυτός που θα κάνει ό,τι μπορεί (με τη φωνή του, τα χρήματά του, τις πράξεις του) ώστε να απαλύνει τον πόνο όσων δοκιμάζονται χωρίς να φταίνε πουθενά.

Απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις δεν είναι πολλά αυτά που μπορούμε να κάνουμε, αλλά η οποιαδήποτε συμβολή έχει τη σημασία της! Δες παρακάτω οργανισμούς που μπορείς να στηρίξεις με τη δωρεάν ειδών ή χρημάτων:

Διεθνής Ερυθρός Σταυρός

O παγκόσμιος μη κυβερνητικός οργανισμός, Ερυθρός Σταυρός, βρίσκεται στην Ουκρανία, ώστε να παρέχει βοήθεια στον πληθυσμό που πλήττεται, αποκαθιστώντας ζημιές που έχουν γίνει σε βασικές υποδομές, όπως τις παροχές νερού και φυσικού αερίου. Ταυτόχρονα, είναι εκεί για να προσφέρει φάρμακα, φαγητό, νερό και στέγη και για να στηρίξει τον Ουκρανικό Ερυθρό Σταυρό στην προσπάθειά του. Για να κάνεις τη δωρεά σου, μπες ΕΔΩ.

CARE International 

Ο συγκεκριμένος ανθρωπιστικός οργανισμός στέκεται επίσης στο πλευρό των Ουκρανών, καλύπτοντας βασικές ανάγκες, όπως φαγητό και νερό, ενώ επίσης προσφέρει προϊόντα υγιεινής, χρήματα, καθώς και ψυχολογική στήριξη σε όποιον τη χρειάζεται. Για να κάνεις τη δωρεά σου, μπες ΕΔΩ.

Nova Ukraine

Έχοντας βάση την Ουκρανία, ο συγκεκριμένος μη κερδοσκοπικός οργανισμός παρέχει από βρεφικό φαγητό και πάνες έως προϊόντα υγιεινής, ρούχα, κουβέρτες, κουζινικά είδη και αναπηρικά καρότσια. Η δωρεά τόσο χρημάτων όσο και ειδών είναι ευπρόσδεκτη και για να την κάνεις μπαίνεις ΕΔΩ.

United Help Ukraine 

Άλλη μία επιλογή αποτελεί η μη κερδοσκοπική εθελοντική οργάνωση United Help Ukraine, η οποία εξασφαλίζει φαγητό, φάρμακα και δωρεές στους Ουκρανούς πρόσφυγες αλλά και στους ανθρώπους στη χώρα, καθώς επίσης προσφέρει στήριξη σε οικογένειες που έχουν χάσει στρατιώτες στον πόλεμο. Για να κάνεις τη δωρεά σου, μπες ΕΔΩ.

People in Need

Προσφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια σε πάνω από 200.000 ανθρώπους, μέσω φαγητού, νερού, καταφυγίου και ειδών υγιεινής, η ανάγκη για οικονομική στήριξη είναι μεγάλη. Για να την προσφέρεις, μπες ΕΔΩ.

International Medical Corps

Ο εν λόγω παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, προετοιμασμένος να προσφέρει στους πολίτες πρώτες βοήθειες, όπως και ψυχολογική στήριξη. Ταυτόχρονα με τις επιπτώσεις του πολέμου, προσπαθεί να αντιμετωπίσει και τονν κίνδυνο της πανδημίας, κρατώντας τον κόσμο ασφαλή από αυτή. Για να κάνεις τη δωρεά σου, μπες ΕΔΩ.

Οργανώσεις για παιδιά 

Voices of Children

Τον μεγαλύτερο πόνο του πολέμου τον νιώθουμε όταν αντικρίζουμε παιδιά που αναγκάζονται να βιώσουν τη φρίκη του χωρίς να ευθύνονται, αδυνατώντας με το αθώο τους μυαλό να καταλάβουν τι συμβαίνει γύρω τους και γιατί πρέπει να ζήσουν υπό το φόβο. Πέρα από τα βασικά, όπως φαγητό, νερό, ρούχα και καταφύγιο, σημαντικό για τα παιδιά είναι να έχουν ψυχολογική υποστήριξη. Το τραύμα σε τόσο μικρή ηλικία είναι πολύ μεγάλο και σοβαρό και η προσέγγισή του από ειδικούς, απαραίτητη! Για να βοηθήσεις την προσπάθεια αυτή του Voices of Children μπες ΕΔΩ και κάνε τη δωρεά σου.

UNICEF Ukraine

Τέλος, η UNICEF βρίσκεται για άλλη μία φορά στο πλευρό των παιδιών που βρίσκονται πιο κοντά στην γραμμή των συγκρούσεων, έχοντας ως προτεραιότητα την υγεία, την υγιεινή και την εκπαίδευσή τους. Ο οργανισμός επισκευάζει σχολεία που έχουν καταστραφεί από τους βομβαρδισμούς, ενώ παρέχει άμεση βοήθεια σε παιδιά και οικογένειες που έχουν ανάγκη. Για να κάνεις τη δωρεά σου, μπες ΕΔΩ.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Πρεμιέρα σήμερα για τα ΕΠΑΛ – Το θέμα που έπεσε στην Έκθεση!

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δίνει ξανά Πανελλήνιες, στοχεύοντας σε άλλη σχολή φέτος!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα βγήκε ο καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός για φοιτητές, αφήνοντας πίσω τη Μαδρίτη!

ΕΛΛΑΔΑ

Πώς θα κινηθεί η Γραμμή 1 του μετρό την Τετάρτη (29/5) λόγω τελικού Conference League!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Πανσέληνος του Μαΐου θα χαρίσει απόψε διπλό εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο!

SPILL THE TEA

Η Camila Cabello αποκάλυψε πότε έκανε σεξ πρώτη φορά χαρακτηρίζοντάς το αργά!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET