ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ

ΟΠΑ: Έκλεισε συμφωνία διπλού μεταπτυχιακού τίτλου με ένα από τα παλαιότερα Παν/μια του κόσμου!

Και ανοίγει έτσι, νέες δυνατότητες στους μεταπτυχιακούς φοιτητές της Στατιστικής.

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

5 Ιανουαρίου, 2021

Σε μια σημαντική συμφωνία με ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια του κόσμου, το Παν/μιο της Παβία, ήρθε το ΟΠΑ, «ξεκλειδώνοντας» έτσι μια νέα δυνατότητα στους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Στατιστικής.

Η εν λόγω ενέργεια υπογράφηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2020 στα πλαίσια του πλάνου διεθνοποίησης και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ίδρυμα, 0ι φοιτητές του μεταπτυχιακού πλήρους φοίτησης στη ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ του τμήματος, θα έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν και το μεταπτυχιακό Laurea Magistrale in Economics, Finance and International Integration (MEFI)  στην κατεύθυνση των Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Παβία

Η μετακίνηση θα χρηματοδοτηθεί και από το πρόγραμμα ERASMUS+, ενώ αντίστοιχα οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος MEFI του Πανεπιστημίου της Παβία, θα δύνανται παρακολουθήσουν το μεταπτυχιακό πλήρους φοίτησης στη ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ.

Πιο συγκεκριμένα όμως, η συμφωνία αυτή περιλαμβάνει:

  • Μετακίνηση των φοιτητών μεταπτυχιακού πλήρους φοίτησης στη ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο μεταπτυχιακό MEFI του Πανεπιστημίου της Παβία.
  • Μετακίνηση των φοιτητών και αποφοίτων του μεταπτυχιακού MEFI της Παβία στο μεταπτυχιακό ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • των μετακινήσεων των φοιτητών μέσω ERASMUS +
  • Απαλλαγή των φοιτητών μας από δίδακτρα στο Πανεπιστήμιο της Παβία.
  • Κοινή διπλωματική εργασία μεταξύ των δύο τμημάτων. Η δράση αυτή θα προωθήσει τη συνεργασία μεταξύ και των διδασκόντων και ερευνητών σε βασικό ερευνητικό επίπεδο. 

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Τμήματος Στατιστικής του ΟΠΑ, Καθηγητής Ιωάννης Ντζούφρας:

H πρωτοπόρα αυτή συμφωνία ανοίγει τον δρόμο για επιπλέον συνεργασίες και τη διεθνοποίηση του Τμήματος Στατιστικής και του ΟΠΑ, ενώ επιβεβαιώνει την υψηλή ποιότητα διδασκαλίας και έρευνας του Τμήματος.

Από την άλλη, ο Αντιπρύτανης Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης του ΟΠΑ, Καθηγητής Βασίλης Παπαδάκηςδήλωσε ότι: «Η συμφωνία αυτή αποτελεί το σημείο εκκίνησης για μια νέα εποχή, όπου στρατηγικός στόχος του ΟΠΑ είναι η ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας και αναγνωρισιμότητάς του και η ουσιαστική διεθνοποίηση των σπουδών του, μέσω στρατηγικών συμπράξεων με διεθνούς κύρους Πανεπιστήμια του εξωτερικού».

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σήμα κινδύνου από τη Φαρμακευτική ΑΠΘ: «Τα Δημόσια Παν/μια έχουν εγκαταλειφθεί χρόνια τώρα»!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σε απεργίες προχωράνε οι καθηγητές των πανεπιστημίων μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET