ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

To Snapchat δίνει πλέον την επιλογή για «Ομαδική Συνομιλία» κι αναμένεται… χαμούλης!

Ενώ το Instagram είναι απασχολημένο με το να «κλέβει» σιγά σιγά όλες τις λειτουργίες του Snapchat, η εφαρμογή με τη σειρά της πρόσθεσε επιτέλους μια καινούρια λειτουργία (που το Instagram έχει καιρό τώρα) και δεν είναι άλλη από την… ομαδική συνομιλία! Η νέα λειτουργία ονομάζεται πολύ απλά “Groups”, και για όσους γνωρίζουν την εφαρμογή, η χρήση της είναι […]

Default avatar

Guest Author

14 Δεκεμβρίου, 2016

Ενώ το Instagram είναι απασχολημένο με το να «κλέβει» σιγά σιγά όλες τις λειτουργίες του Snapchat, η εφαρμογή με τη σειρά της πρόσθεσε επιτέλους μια καινούρια λειτουργία (που το Instagram έχει καιρό τώρα) και δεν είναι άλλη από την… ομαδική συνομιλία!

Η νέα λειτουργία ονομάζεται πολύ απλά “Groups”, και για όσους γνωρίζουν την εφαρμογή, η χρήση της είναι πολύ εύκολη. Βέβαια, διαθέτει και μερικά χαρακτηριστικά τα οποία δεν είναι τόσο προφανή, επομένως πάμε να δούμε τι πρέπει να ξέρεις:

#1 Μέχρι πόσα άτομα μπορούν να συμμετέχουν σε μια ομαδική συνομιλία;

Το πολύ 16 άτομα. Αν θέλεις να προσθέσεις ένα 17ο μέλος, τότε κάποιος θα πρέπει αναγκαστικά να φάει πόδι!


#2 Μπορώ να προσθέσω αργότερα στην ομαδική συνομιλία επιπλέον μέλη;

Φυσικά και μπορείς. Οποιοδήποτε μέλος που βρίσκεται ήδη στο group, μπορεί να προσθέσει επιπλέον μέλη (μέχρι να συμπληρωθούν συνολικά 16 άτομα) οποιαδήποτε στιγμή. Απλά πατάς το μενού που υπάρχει στην ομαδική συνομιλία και μετά επιλέγεις «Προσθήκη στο Group».


#3 Πώς δημιουργώ μία ομαδική συνομιλία;

Είναι πραγματικά πολύ απλό. Πηγαίνεις στο chat, πατάς το κουμπί στην πάνω αριστερή γωνία για να προσθέσεις τα μέλη και τέλος δίνεις ένα όνομα στο group.


#4 Για πόση ώρα θα υπάρχουν τα μηνύματα στο chat;

Θα είναι εκεί για 24 ώρες. Είναι όπως όταν στέλνεις προσωπικό μήνυμα στο Snapchat. To group θα συνεχίζει να υπάρχει, αλλά όχι τα μηνύματα.


#5 Μπορώ να αποθηκεύσω μηνύματα σε μία ομαδική συνομιλία;

Ναι, μπορείς. Η αποθήκευση γίνεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, όπως και με τα προσωπικά μηνύματα. Απλά πιέζεις παρατεταμένα πάνω σε ένα μήνυμα κι έπειτα πατάς αποθήκευση. Ωστόσο, εμφανίζεται στα υπόλοιπα μέλη της συνομιλίας ότι εσύ αποθήκευσες το εκάστοτε μήνυμα.


#6 Μπορείς να έχεις μια παράλληλη προσωπική συζήτηση, πολύ εύκολα.

Ουσιαστικά είναι το ίδιο πράγμα όταν τραβάς κάποιον στην άκρη, για να του πεις κάτι στα γρήγορα, αλλά στον ψηφιακό κόσμο. Έτσι, ακόμα κι αν υπάρχει η κοινή συνομιλία, εσύ μπορείς να στείλεις προσωπικά μηνύματα στα μέλη της, πολύ γρήγορα κι εύκολα.

Απλά πατάς επάνω στο όνομα του μέλους που επιθυμείς και του στέλνεις προσωπικό μήνυμα. Φαντάζομαι μ’ αυτήν τη λειτουργία έχει να πέσει πολύ κουτσομπολιό!


#7 Μπορείς να στείλεις αυτοκόλλητα, Bitmoji, Friendmoji, ηχητικά μηνύματα, αλλά και βίντεο.

Η ομαδική συνομιλία επιτρέπει να στείλεις όλα εκείνα τα πράγματα, που μπορείς να στείλεις και σε μια προσωπική συνομιλία. Οπότε εκμεταλλεύσου το στο μέγιστο!


#8 Πώς μπορώ να μετονομάσω μια ομαδική συνομιλία;

Απλά πατάς το μενού στην επάνω δεξιά γωνία και πηγαίνεις στην επιλογή «Επεξεργασία ονόματος του γκρουπ».


#9 Ποιος μπορεί να μετονομάσει την ομαδική συνομιλία;

Οποιοσδήποτε συμμετέχει σ’ αυτή. Επομένως αν αλλάζουν συνέχεια τα ονόματα των ομάδων, θα πρέπει να διπλοτσεκάρεις κάθε φορά που στέλνεις μήνυμα, γιατί μπορεί να γίνει μεγάλος σαματάς…


#10 Τι συμβαίνει αν φύγεις από μία ομαδική συνομιλία;

Εντάξει, πέρα από την καχυποψία που θα προκαλέσει στα υπόλοιπα μέλη η αποχώρησή σου από την ομάδα, τεχνικά αυτό που θα συμβεί είναι, ότι θα εξαφανιστούν τα μηνύματά σου από τη συγκεκριμένη συνομιλία.


#11 Τι συμβαίνει αν σε προσθέσουν ξανά σε μία ομαδική συνομιλία, από την οποία αποχώρησες;

Πέρα από τη χαρά της επανένταξης με τα υπόλοιπα μέλη, δυστυχώς είναι σαν να ξεκινάς από το μηδέν. Κι αυτό, γιατί δεν θα μπορείς να δεις προηγούμενα μηνύματα που έχουν σταλθεί.

Καλό chatting και… συλλυπητήρια στην μπαταρία σου!

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Τα θέματα και οι απαντήσεις τους στη Βιολογία Προσανατολισμού!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Τα θέματα και οι απαντήσεις τους στα Μαθηματικά Προσανατολισμού!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Τα θέματα και οι απαντήσεις τους στα Αρχαία Προσανατολισμού!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 – Σε Μαθηματικά, Αρχαία και Βιολογία εξετάζονται σήμερα οι μαθητές!

ΕΛΛΑΔΑ

Απόψε το «Φεγγάρι της Φράουλας», η πρώτη Πανσέληνος του καλοκαιριού!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET