ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Μερικές εικόνες που αποδεικνύουν ότι οι πυροσβέστες μας ξέρουν από καλό…. τάβλι!

Όταν μια πυρκαγιά ξεφεύγει από τον έλεγχο και κατακαίει ανθρώπους, στρέμματα δασικής έκτασης και κόπους μια ολόκληρης ζωής, η θλίψη και η οργή είναι δύο ανάμεικτα συναισθήματα που κατακλύζουν τον καθένα.  Είναι πολύ εύκολο, βλέποντας από τον καναπέ του σπιτιού σου, να κατηγορείς ξανά και ξανά Κυβέρνηση, Πυροσβεστική και όποιον κατά την άποψή σου θεωρείς […]

Δήμητρα Πραντάλου

25 Ιουλίου, 2018

Όταν μια πυρκαγιά ξεφεύγει από τον έλεγχο και κατακαίει ανθρώπους, στρέμματα δασικής έκτασης και κόπους μια ολόκληρης ζωής, η θλίψη και η οργή είναι δύο ανάμεικτα συναισθήματα που κατακλύζουν τον καθένα. 

Είναι πολύ εύκολο, βλέποντας από τον καναπέ του σπιτιού σου, να κατηγορείς ξανά και ξανά Κυβέρνηση, Πυροσβεστική και όποιον κατά την άποψή σου θεωρείς ότι έχει μερίδιο ευθύνης, ωστόσο βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος. Όταν στα μάτια σου περνούν εικόνες καμμένης γης, άνθρωποι που κλαίνε, απανθρακωμένα πτώματα, πώς είναι δυνατόν να παίρνεις ξανά τη θέση του παντογνώστη και να εξαπολύεις κατηγορίες δεξιά κι αριστερά;

Για μια φορά, έτσι για την αλλαγή, αφουγκράσου τι συμβαίνει γύρω σου και πριν κατηγορήσεις, σκέψου.

Σκέψου εσένα μπροστά σε μια πυρκαγιά που ξεπερνά τα 30 μέτρα. Ξέρεις πόσο μικρός φαίνεσαι μπροστά της; Σκέψου εσένα να βρίσκεσαι σε ένα μέτωπο την ώρα που σκάει ένα άλλο κοντά σου. Σκέψου εσένα να μην τρέχεις να γλιτώσεις από το «κακό», αλλά να πηγαίνεις τρέχοντας στο «κακό».

Θα μου πεις τώρα, «αυτή είναι η δουλειά του». Ή θα μου πεις «να μην έμπαινε στην Πυροσβεστική, αν δεν μπορούσε». Ή το ακόμα χειρότερο, «έλα μώρε αυτοί κάθονται όλο το χρόνο και δουλεύουν δύο μήνες το καλοκαίρι». Πάρτο αλλιώς, θα σου πω εγώ.

Οι άνθρωποι αυτοί δίνουν την ψυχή τους κάθε φορά. Θέλει γενναιότητα και πολλά κότσια να τα βάλεις με πύρινες γλώσσες που μπορούν να σε καταπιούν με ένα και μόνο λάθος σου.

Αντί λοιπόν να τους κατηγορείς για ολιγωρία ή κακό τρόπο διαχείρισης, σκέψου ότι αυτοί οι αφανείς ήρωες σώζουν ζωές, όχι μόνο ανθρώπινες. Και οι φωτογραφίες που θα δεις παρακάτω και κάνουν το γύρο του διαδικτύου, είναι μόνο μερικές από το μεγαλείο της ανθρωπιάς και της ψυχής τους.

Φωτογραφίες όπου οι ίδιοι φαίνονται να ξεδιψούν ζωάκια, να σώζουν καναρίνια και να παίρνουν στην αγκαλιά τους αβοήθητους πολίτες, την ώρα που εσύ μπορεί να μην σκεφτόσουν καν να δώσεις λίγο νερό σε μια χελώνα.

Γι’ αυτό την επόμενη φορά, σκέψου…

ΕΛΛΑΔΑ

Ιτέα: Κοπέλα σώζει νεογέννητο γατάκι που βρήκε ασφυχτικά δεμένο σε σακούλα σκουπιδιών!

SPILL THE TEA

Ο Damiano των Måneskin χώρισε και πιάστηκε να φιλιέται με άλλη σε κλαμπ της Ισπανίας!

ΕΛΛΑΔΑ

Μπουνιές και κλωτσιές παίχτηκαν σε συναυλία του Sidarta, έριξε κι ο ίδιος μερικές!

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μιας που το ανέφερε η Συνατσάκη, τι είναι τελικά το βιολογικό και το κοινωνικό φύλο;

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ο 23χρονος Στάθης Ηλιάκης έγινε δεκτός στο MIT και ταξιδεύει Αμερική για τα όνειρά του!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET