Έρευνες λένε

Οι νέοι δεν ψήνονται να γίνουν μάνατζερ, γιατί δεν αξίζει τόσο άγχος και πίεση!

Who can blame them...

Neopolis Team

29 Νοεμβρίου, 2023

Όσο είσαι μικρός μαθαίνεις ότι σκοπός της ζωής είναι να βρεις μια καλή δουλειά και να εξελίσσεσαι σε αυτή συνεχώς. Τουτέστιν, να παίρνεις προαγωγές και να αποκτάς μεγαλύτερο prestige και περισσότερα λεφτά.

Στη θεωρία ακούγεται πολύ ειδυλλιακό, αλλά στην πράξη κάπου κολλάμε. Έχοντας μπει στην ενήλικη ζωή και στο χώρο της εργασίας, συνειδητοποιούμε ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο τα ακούγαμε στα εφηβικά αυτιά μας. Προφανώς και θέλουμε να βλέπουμε τον κόπο μας να ανταμείβεται και το μισθό να αυξάνεται, αλλά παρέλειψαν να μας πουν τι ευθύνες και άγχος συνεπάγονται όλα αυτά.

Το μαθαίνουμε με τον άσχημο τρόπο λοιπόν και σιγά σιγά η γνώση αυτή διαδίδεται και δημιουργείται μια νέα τάση. Από εκεί που το managment ακουγόταν πολύ γαμάτο, οι millennials του ρίχνουν άκυρο γιατί δεν αντέχουν τις συνέπειες. Παραείναι μεγάλο το άγχος της θέσης για να τους δελεάσει ο τίτλος και τα χρήματα (τα οποία στην Ελλάδα τουλάχιστον, δεν είναι καν τόσο ελκυστικά).

Με λίγα λόγια, οι νέοι δε δηλώνουν πρόθυμοι να θυσιάσουν την προσωπική τους ζωή για την καριέρα τους. Πράγμα που συμπεραίνει εύκολα κανείς κι από μόνος του, αλλά η έρευνα του Visier ήρθε να το κάνει λίγο πιο επίσημο.

Αυτή πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Αύγουστο και σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε από τους 1.000 Αμερικανούς εργαζομένους που συμμετείχαν, μόλις το 38% ενδιαφέρεται για τη θέση του manager στην εταιρεία που δουλεύει. Όπως δήλωσαν οι περισσότεροι, «ανησυχούν για το αυξημένο άγχος και την πίεση», λέει η Andrea Derler – επικεφαλής έρευνας και αξίας του πελάτη στο Visier, στο Business Insider. Η ίδια ισχυρίζεται επίσης ότι το φαινόμενο αυτό μπορεί να προκαλέσει κενό στην επιτυχία των επιχειρήσεων, αν δεν επενδύσουν δηλαδή στην υποστήριξη των manager τους.

Ακόμα, τα αποτελέσματα της έρευνας υποδηλώνουν ότι οι συμμετέχοντες πιστεύουν πως η προαγωγή στη θέση του manager σημαίνει περισσότερες ώρες εργασίας, που με τη σειρά του σημαίνει no personal life . Και τέλος πάντων, όσα λεφτά κι αν δίνει η συγκεκριμένη θέση, δε βρίσκουν λόγο να τα παίρνουν αν δεν έχουν χρόνο να τα χαρούν. Λογικό ακούγεται.

ΤΙ ΑΛΛΑ;

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

«Ζήσε άφοβα! Ξεκίνα σήμερα μια καλή συνήθεια!»: Το μήνυμα της νέας καμπάνιας του Becel ProActiv!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

‘You Got This’: Το νέο μήνυμα της adidas που έρχεται να εμψυχώσει τους αθλητές του σήμερα!

Είναι viral

Είδαμε πώς είναι σήμερα ο Γιωργάκης απ’το «Ουράνιο Τόξο» και -μαντέψτε- δεν έγινε νυχτερίδα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET