ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Οι μπαλαρίνες της Κούβας | Αυτό το υπέροχο project με φόντο την απόλυτη φτώχεια!

Η Κούβα είναι το «σπίτι» της σάλσα και της ρούμπα, δύο ειδών χορού πολύ δημοφιλών, που, μετά τη γέννησή τους στο μικρό, τροπικό νησί εξαπλώθηκαν και στον υπόλοιπο κόσμο. Σε μια χώρα, λοιπόν, όπου η καθημερινή ζωή είναι γεμάτη δυσκολίες, ο χορός φέρνει στους ντόπιους στιγμές χαράς. Ωστόσο, το είδος χορού για τον οποίο αρκετές […]

Neopolis Team

2 Μαΐου, 2016

Η Κούβα είναι το «σπίτι» της σάλσα και της ρούμπα, δύο ειδών χορού πολύ δημοφιλών, που, μετά τη γέννησή τους στο μικρό, τροπικό νησί εξαπλώθηκαν και στον υπόλοιπο κόσμο.

Σε μια χώρα, λοιπόν, όπου η καθημερινή ζωή είναι γεμάτη δυσκολίες, ο χορός φέρνει στους ντόπιους στιγμές χαράς. Ωστόσο, το είδος χορού για τον οποίο αρκετές Κουβανέζες κερδίζουν την περισσότερη αναγνώριση σε παγκόσμιο επίπεδο δεν είναι ούτε η σάλσα ούτε η ρούμπα. Είναι ένα που υιοθετήθηκε από τη Σοβιετική Ένωση: Το μπαλέτο.

Στην Κούβα, τα μαθήματα μπαλέτου είναι πιο φθηνά κι από ένα εισιτήριο κινηματογράφου στην Αμερική. Παράλληλα, η κυβέρνηση προσφέρει πολλές διευκολύνσεις ώστε οι ντόπιοι να παρακολουθούν τις αντίστοιχες παραστάσεις. Κι έτσι, οι χορευτές και οι χορεύτριες της Εθνικής Ομάδας Μπαλέτου είναι πασίγνωστοι ακόμα και στους οδηγούς ταξί.

Με αφορμή όλα αυτά, ο φωτογράφος Omar Robles, με καταγωγή από το Πόρτο Ρίκο και τόπο διαμονής τη Νέα Υόρκη, ταξίδεψε στην Αβάνα τον περασμένο μήνα, προκειμένου να «αιχμαλωτίσει» με τον φακό του την ομορφιά και τη δύναμη από τις διάσημες μπαλαρίνες της, οι οποίες, μάλιστα, έρχονται σε αντίθεση με τις άθλιες συνθήκες ζωής που φαίνονται ως φόντο στους δρόμους της πόλης.

«Οι συγκεκριμένες εικόνες δείχνουν ότι η Κούβα μπορεί να μην έχει δαπανήσει χρήματα για έργα υποδομής, αλλά έχει δαπανήσει για ορισμένους ανθρώπους της», εξηγεί ο Robles. «Για παράδειγμα, είναι εμφανής η εξαιρετική εκπαίδευση που έχουν λάβει αυτοί οι χορευτές» .

Δείτε τις φωτογραφίες:

https://www.instagram.com/p/BDZZ3XJLIn9/

https://www.instagram.com/p/BDRrxNJrIvf/

https://www.instagram.com/p/BDhXIwxrIjB/

https://www.instagram.com/p/BD18m2FLIoR/

https://www.instagram.com/p/BEyJ89IrItQ/

https://www.instagram.com/p/BESN0MprIua/

https://www.instagram.com/p/BDzXvWirIte/

https://www.instagram.com/p/BDo_FBUrIpz/

 

Πηγή: WomanTOC.gr

 

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Home Alone: Υπολόγισαν πόσα θα ξόδευε σήμερα ο Kevin για τα ψώνια κι απλά γελάμε!

Έρευνες λένε

Οι νέοι δεν ψήνονται να γίνουν μάνατζερ, γιατί δεν αξίζει τόσο άγχος και πίεση!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Οι νέες, απολαυστικές μπάρες δημητριακών FITNESS® της Nestlé χωρίς προσθήκη ζάχαρης είναι εδώ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET