ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Το είχαμε καταλάβει αλλά επιβεβαιώθηκε: οι γάτες θέλουν να βγάλουν από τη μέση τους ανθρώπους!

Μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου έρχεται να επιβεβαιώσει όλους εμάς, που χρόνια προσπαθούμε να ξεσκεπάσουμε τις σκοτεινές διαθέσεις που έχουν οι γάτες απέναντί μας. Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν την έρευνα, ο μοναδικός λόγος που ζουν ακόμη όσοι έχουν τα ζώα αυτά σαν κατοικίδια, οφείλεται στο μέγεθός τους και μόνο. Λίγο πιο μεγαλόσωμες και πιο […]

Μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου έρχεται να επιβεβαιώσει όλους εμάς, που χρόνια προσπαθούμε να ξεσκεπάσουμε τις σκοτεινές διαθέσεις που έχουν οι γάτες απέναντί μας.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν την έρευνα, ο μοναδικός λόγος που ζουν ακόμη όσοι έχουν τα ζώα αυτά σαν κατοικίδια, οφείλεται στο μέγεθός τους και μόνο. Λίγο πιο μεγαλόσωμες και πιο δυνατές να ήταν, θα τους έβγαζαν από τη μέση!

Κι αυτό γιατί οι γάτες ανήκουν στην κατηγορία των αιλουροειδών, χαρακτηριστικά των οποίων είναι η επιθυμία κυριαρχίας, η παρόρμηση κι η νευρωτική συμπεριφορά. Επίσης βρίσκονται συχνά σε κατάσταση έντονου στρες, έντασης, μόνιμης εγρήγορσης και μόνιμου φόβου απέναντι στους ανθρώπους.

Όλα αυτά λοιπόν, δημιουργούν μια αρνητική στάση απέναντι στο δικό μας είδος, το ανθρώπινο, ωστόσο δεν τολμούν να προβούν σε καμία κίνηση λόγω της σωματικής μας υπεροχής. Ενώ επίσης, σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει και το γεγονός πως οι γάτες την έχουν «καταβρεί» με το τάισμα από τους ανθρώπους, δεν τις πολυσυμφέρει να μας αφανίσουν.

Κι όσον αφορά αυτό το θέμα, μια άλλη έρευνα στο Πανεπιστήμιο Σουηδίας, απέδειξε πως το 45% των οικόσιτων γατών είναι υπέρβαρο, με το 22% μόλις των ιδιοκτητών να συνειδητοποιεί το μέγεθος του προβλήματος και τις σημαντικές ασθένειες που προκαλεί στα αιλουροειδή.

 

ΤΙ ΑΛΛΑ;

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Η Stoli Vodka μας υποδέχεται στον κόσμο του ‘Spirit of Change’, μέσα από τα μάτια 4 καλλιτεχνών! 

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

AI For All: Μια νέα εμπειρία στο σπίτι με χρήση συσκευών AI παρουσίασε η Samsung Electronics Hellas!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET