UNI LIFE & TIPS

Οι φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου έζησαν μία μοναδική εμπειρία στον κόσμο της P&G!

Για μία ακόμη χρονιά το πρόγραμμα της P&G «Μαζί χτίζουμε το μέλλον σου» έφερε κοντά στην Εταιρία τους νέους της χώρας μας. Στόχος για άλλη μία φορά η εκπαίδευση και κατάρτιση του ελληνικού ταλέντου, με γνώση και δεξιότητες που απαιτούνται στην εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.    Για πρώτη φορά, η P&G άνοιξε τις πόρτες […]

Neopolis Team

26 Απριλίου, 2018

Για μία ακόμη χρονιά το πρόγραμμα της P&G «Μαζί χτίζουμε το μέλλον σου» έφερε κοντά στην Εταιρία τους νέους της χώρας μας.

Στόχος για άλλη μία φορά η εκπαίδευση και κατάρτιση του ελληνικού ταλέντου, με γνώση και δεξιότητες που απαιτούνται στην εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.   

Για πρώτη φορά, η P&G άνοιξε τις πόρτες του διανεμητικού της κέντρου στον Ασπρόπυργο – το κορυφαίο της P&G σε όλη την Ευρώπη- σε νέες και νέους φοιτητές σε μία ξεχωριστή εκπαιδευτική συνάντηση.

Οι φοιτητές του ΕΜΠ, περιηγήθηκαν στο υπερσύγχρονο διανεμητικό κέντρο όπου είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τεχνολογικές καινοτομίες και μεθόδους logistics, που εφαρμόζονται στην πράξη, από το εξειδικευμένο προσωπικό της P&G. Είδαν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου και γνώρισαν τεχνολογίες που δοκιμάζονται πιλοτικά για όλη την εταιρία. Κατά την εκπαιδευτική ξενάγηση οι φοιτητές έμαθαν ότι από το διανεμητικό κέντρο Ασπροπύργου εξυπηρετούνται περισσότερες από 1000 παραγγελίες τον μήνα, για χιλιάδες κωδικούς προϊόντων που μεταφέρονται σε όλα τα σημεία της Ελλάδας. Ενημερώθηκαν επίσης για τις βέλτιστες τεχνικές ανα-συσκευασίας και τοποθέτησης των προϊόντων στα φορτηγά με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση του  χώρου και κυρίως τη μείωση των οχημάτων στον δρόμο και τη διασφάλιση 30 τόνων διοξειδίου του άνθρακα από το περιβάλλον.

Νωρίτερα οι φοιτητές του ΕΜΠ παρακολούθησαν στα κεντρικά γραφεία της P&G, σειρά παρουσιάσεων από τα στελέχη της εταιρίας.

Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους ανθρώπους της P&G σχετικά με την προετοιμασία τους για μια σωστή συνέντευξη, τη σύνταξη βιογραφικού, την προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασης, τις ανάγκες και τις τάσεις της αγοράς.

Η Ασημίνα, φοιτήτρια στη σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, μοιράστηκε την εμπειρία της:     

Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα ημέρα γιατί πήραμε πολύ χρήσιμες πληροφορίες και είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με στελέχη, που μας έδωσαν κατευθύνσεις και πρακτικές επαγγελματικές συμβουλές. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η επίσκεψη στο διανεμητικό κέντρο στον Ασπρόπυργο, όπου είδαμε από κοντά το κομμάτι των logistics, τα συστήματα και τον τρόπο οργάνωσης του κέντρου.  Η δράση αυτή μας δίνει την ευκαιρία έστω και μια ημέρα να περάσουμε από το θεωρητικό κομμάτι της σχολής στο πρακτικό και να δούμε πώς είναι κάποιοι κλάδοι του επαγγέλματος και πού θα μπορούσαμε να απασχοληθούμε.

Όλη η ημέρα αποτυπώθηκε σε ένα βίντεο, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω:

https://www.youtube.com/watch?v=j11sY8tvq3g&amp=&feature=youtu.be

Για να έχετε ενημέρωση για όλες τις δράσεις που αφορούν στην ενίσχυση των επαγγελματικών δεξιοτήτων των νέων ακολουθήστε τη σελίδα της P&G στο Linkedin.

 

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ο 23χρονος Στάθης Ηλιάκης έγινε δεκτός στο MIT και ταξιδεύει Αμερική για τα όνειρά του!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

19ο ΦΣΔΕΤ ΟΠΑ: «SUSTAINABILITY: Εξισορροπώντας τις ανάγκες του ανθρώπου, της οικονομίας και του περιβάλλοντος»

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Πατρών: Οι 20.000 φοιτητές είναι «αιώνιοι» – Οι Σχολές με τα μεγαλύτερα ποσοστά!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Φοιτητές διακρίθηκαν σε Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό και μας έκαναν περήφανους!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET