ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός από τη θέρμανση και τις διακοπές, οι Έλληνες κόβουν και το μπάνιο λόγω ακρίβειας!

Δύσκολο καλοκαίρι έρχεται, απ' όλες τις απόψεις...

Neopolis Team

23 Μαρτίου, 2023

Hannah Xu/Unsplash

Αν στο μυαλό σας τριγυρνάει καιρό η σκέψη να πάρετε δίπλωμα, τώρα είναι η ώρα να το κάνετε. Σε κάθε περίπτωση πάντως, θα χρειαστεί να μειώσετε τις μετακινήσεις με τα ΜΜΜ, γιατί το combo καλοκαίρι και περικοπές στα μπάνια (όχι στη θάλασσα), θα πέσει βαρύ.

Η ακρίβεια, βλέπετε, έχει αγγίξει τόσο τον Έλληνα, που εκτός από ψώνια στο σούπερ μάρκετ, θέρμανση και διακοπές (μούσια θα πούμε εδώ), μειώνει και τη συχνότητα των μπάνιων. Πού είναι ο κορωνοϊός και η απώλεια όσφρησης όταν τα χρειάζεσαι; 

Πείτε μας τουλάχιστον ότι τα αποσμητικά βρίσκονται στο καλάθι του νοικοκυριού…

Συγκεκριμένα, σε έρευνα της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ για τις τάσεις που επικρατούν στην καταναλωτική συμπεριφορά λόγω της αύξησης των τιμών, αποδείχθηκε ότι μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων έχει μειώσει αισθητά το ποσοστό θέρμανσης, δε χρησιμοποιεί ΙΧ αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις, αγοράζει κυρίως τρόφιμα και δυσκολεύεται να πάει διακοπές. Για το τελευταίο, όπως εκφράσαμε και πιο πάνω, έχουμε τις αμφιβολίες μας. Κάθε καλοκαίρι τα ίδια ακούμε και τελικά γεμίζουν τα στόριζ με Μυκονιάτικους ανεμόμυλους. *side eye*

Προετοιμαστείτε να τρομάξετε λοιπόν (ή να αναθεωρήσετε, αν είστε μέρος του ποσοστού), καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν το διάστημα 10 Ιανουαρίου – 10 Φεβρουαρίου από 1.710 on line ερωτηματολόγια, το 40% των καταναλωτών μειώνουν τις φορές που κάνουν μπάνιο, ενώ οι περισσότεροι προτιμούν ένα γρήγορο ντους (73,5%). Κάτι είναι κι αυτό, παιδιά, από το τίποτα, προτιμήστε το!

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, 6 στους 10 καταναλωτές αδυνατούν να κάνουν μία εβδομάδα διακοπές το χρόνο, το 74,4% δηλώνει ότι αποφεύγει τη χρήση του φούρνου της ηλεκτρικής κουζίνας – με το 57% να μειώνει το καθημερινό μαγείρεμα, ενώ το 77,3% μείωσε τη μετακίνηση με Ι.Χ.

Το 83,5% από την άλλη, κόβει από τις δαπάνες για την προσωπική του φροντίδα, ενώ το 90,4% για την ένδυση/υπόδηση.

Τέλος, το καλάθι του νοικοκυριού δε φαίνεται να έχει προκαλέσει μεγάλη αίσθηση, καθώς το 83% απάντησε ότι δεν κάνει χρήση του.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Φεγγάρι της Φράουλας: Το καλοκαίρι ξεκινάει και επίσημα με εντυπωσιακή Πανσέληνο στον ουρανό!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Πολύ υψηλά τα ποσοστά γραπτών κάτω από τη βάση σε τρία μαθήματα!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Έχουμε την ημερομηνία ανακοίνωσης των βαθμολογιών και των βάσεων!

ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται Ελλάδα για συναυλία ο Baby Lasagna, aka ο νικητής του κοινού στην Eurovision!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι περισσότεροι νέοι στην Ελλάδα ζουν με τους γονείς τους μέχρι τα 34, δεν έχουν κι άλλη επιλογή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες: Μαθηματικά, Φυσική και Ιστορία ρίχνουν τις βάσεις – Οι πρώτες εκτιμήσεις!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET