ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Γερμανοί παραδέχονται πως οι Έλληνες γιατροί ανέβασαν το επίπεδο υγείας της χώρας!

Οι Γερμανοί παραδέχτηκαν αυτό που λίγο πολύ γνωρίζαμε όλοι, ότι δηλαδή οι Έλληνες γιατροί ανέβασαν το επίπεδο υγείας της χώρας τους. Στα τέλη του 2013 στην Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία της Γερμανίας, εργάζονταν 1.125 Έλληνες γιατροί. Η υπουργός Υγείας του ομοσπόνδου κρατιδίου, Μπάρμπαρα Στέφενς, ανέφερε σε εκδήλωση υποδοχής Ελλήνων γιατρών τα εξής: «Οι καλά εκπαιδευμένοι […]

Neopolis Team

2 Μαΐου, 2018

Οι Γερμανοί παραδέχτηκαν αυτό που λίγο πολύ γνωρίζαμε όλοι, ότι δηλαδή οι Έλληνες γιατροί ανέβασαν το επίπεδο υγείας της χώρας τους.

Στα τέλη του 2013 στην Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία της Γερμανίας, εργάζονταν 1.125 Έλληνες γιατροί. Η υπουργός Υγείας του ομοσπόνδου κρατιδίου, Μπάρμπαρα Στέφενς, ανέφερε σε εκδήλωση υποδοχής Ελλήνων γιατρών τα εξής:

«Οι καλά εκπαιδευμένοι έλληνες γιατροί φέρνουν τις ειδικές τους γνώσεις και τις δικές τους εμπειρίες στο γερμανικό σύστημα υγείας και μπορούν να συμβάλουν στη περαιτέρω βελτίωση του υψηλού επιπέδου του γερμανικού συστήματος».

Όπως σημειώνει η Deutsche Welle, στην Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, όπου ζει το ένα τέταρτο περίπου των Γερμανών, ο αριθμός των ξένων γιατρών έχει φθάσει τους 9.400. Από αυτούς 1.125 (12,1%) είναι Έλληνες και ακολουθούν οι Ρουμάνοι (802) και οι Σύροι (450).

«Η Γερμανία χρειάζεται την εισροή ειδικευμένων εργαζομένων, κυρίως στο πεδίο της υγείας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, που υπενθυμίζει τη συνεργασία της περιφερειακής κυβέρνησης της ΒΡΒ με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.

Στην Γερμανία συνολικά στα τέλη του 2013, εργάζονταν 2.847 Έλληνες γιατροί, δεύτερη δηλαδή μεγαλύτερη ομάδα μετά τους Ρουμάνους που ήταν 3.454. Ακολουθούν οι Αυστριακοί γιατροί (2.611) και οι Πολωνοί (1.830).

Εξαιτίας του υψηλού τους αριθμού πολλοί νέοι γιατροί στην Ελλάδα δεν έχουν απασχόληση, επισημαίνεται στην ανακοίνωση. «Αυτή η εταιρική σχέση ωφελεί ξεκάθαρα και τις δύο χώρες», τονίζει η γερμανίδα υπουργός.

Παράλληλα, στην Γερμανία εντείνεται το πρόβλημα της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού σε πολλά πεδία της οικονομίας.

Σύμφωνα με έρευνα από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής, Νέων Μέσων και Επικοινωνίας, η 1 στις 9 γερμανικές επιχειρήσεις σχεδιάζει να προσλάβει εξειδικευμένους εργαζομένους από το εξωτερικό.

«Αυτή η τάση θα έχει μεγάλη διάρκεια», εκτιμά ο Τιλ Κέστνερ, γενικός διευθυντής της Linkedin για τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία, ενώ ο Άξελ Πολς, συντάκτης της έρευνας της Bitcom Research προσθέτει: «Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αξιοποιήσουν τις καλές ευκαιρίες στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας, γνωρίζοντας πως όταν περάσει η κρίση, θα μειωθεί η διάθεση των Ισπανών, των Ελλήνων ή των Ιταλών να έλθουν στη Γερμανία».

Όπως επισημαίνει η οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche, γερμανοί εργοδότες εστιάζουν το ενδιαφέρον τους για προσλήψεις εργαζομένων στην νότια Ευρώπη. «Περισσότερες από τις μισές επιχειρήσεις που αναζητούν συνεργάτες στο εξωτερικό ανέφεραν ως «χώρες στόχο» την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα».

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Απόψε το «Φεγγάρι της Φράουλας», η πρώτη Πανσέληνος του καλοκαιριού!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Σχολιασμός Έκθεσης 2023: «Θα μπορούσε να ανταποκριθεί και μαθητής της 2ας Λυκείου»!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023: Τι ισχύει φέτος για τη διαδικασία υπολογισμού των συνολικών μορίων!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET