ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

8 ατάκες που χρησιμοποιεί κάθε «σπιτόγατος», όταν η παρέα κανονίζει έξοδο!

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν είναι ιδιαίτερα φαν των εξόδων, του ξεφαντώματος, του αλκοόλ και γενικότερα, όλου αυτού που ονομάζουμε νυχτερινή διασκέδαση. Οι γνωστοί σε όλους μας, «σπιτόγατοι»! Αναφέρομαι στους τύπους, που το ιδανικό για αυτούς παρασκευόβραδο ή σαββατόβραδο θα ήταν να καθίσουν σπίτι για ταινία ή να μαζευτούν με την παρέα για επιτραπέζια κλπ. Τι […]

Default avatar

Guest Author

16 Σεπτεμβρίου, 2016

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν είναι ιδιαίτερα φαν των εξόδων, του ξεφαντώματος, του αλκοόλ και γενικότερα, όλου αυτού που ονομάζουμε νυχτερινή διασκέδαση. Οι γνωστοί σε όλους μας, «σπιτόγατοι»!

Αναφέρομαι στους τύπους, που το ιδανικό για αυτούς παρασκευόβραδο ή σαββατόβραδο θα ήταν να καθίσουν σπίτι για ταινία ή να μαζευτούν με την παρέα για επιτραπέζια κλπ. Τι γίνεται όμως, όταν η παρέα ψήνεται για έξοδο; Διότι τότε, ο σωστός «σπιτόγατος» διαθέτει μια πληθώρα απαντήσεων και δικαιολογιών που του επιτρέπουν να αράξει στην καναπεδάρα του και να γλιτώσει μια ακόμη, δυσάρεστη υποχρέωση.

Συγκεντρώσαμε λοιπόν μια λίστα με τέτοιου είδους απαντήσεις και δικαιολογίες, εμβαθύνοντας στην πραγματική σημασία που κρύβεται πίσω από τις λέξεις. Πάμε να δούμε;

1. «Ίσως» (μετά από πρόταση για έξοδο)

Το πώς το «ίσως» γίνεται κατά 99,9% «όχι», αποτελεί ζήτημα επιστημονικής έρευνας. Πρόκειται για τους μαθηματικούς κανόνες του …σπιτόγατου, δεν εξηγείται διαφορετικά. Απλώς το «όχι», από τη μία εκπέμπει έναν υπερβολικό αρνητισμό κι από την άλλη, κάνει την παρέα να επιμένει στην αλλαγή της άποψής του. Αντιθέτως, το «ίσως» αφήνει τα πάντα ρευστά μέχρι την τελευταία στιγμή, όπου τελικά γίνεται η ανακοίνωση της τελικής (αρνητικής πάμε στοίχημα) απόφασης.

2. «Μακάρι να μπορούσα να έρθω, αλλά ρε συ, κανόνισα ήδη»

Μεταξύ μας τώρα, τι ακριβώς χρειάζεται να κανονίσει κάποιος για να καθίσει σπίτι και να δει κανά δυό ταινίες τη μία πίσω απ’ την άλλη, ή μια σεζόν ολόκληρη από την καινούρια σειρά που ανακάλυψε;

3. «Χίλια συγνώμη αλλά κοιμόμουν όταν με πήρες/έστειλες μήνυμα»

Ίσως η ασφαλέστερη δικαιολογία ever! Το τηλέφωνο χτυπάει για τέταρτη συνεχόμενη φορά, την στιγμή που ο «σπιτόγατος» συνεχίζει να χαζεύει ατάραχος την τηλεόραση. Μετά από κανά 2-3 ώρες, όταν πια ξέρει οτι είναι αργά για να ετοιμαστεί και να βγει, καλεί πίσω τον/τη φίλο/η του, όντας δήθεν νευριασμένος για το γεγονός πως τον πήρε ο ύπνος. Άτιμος ψεύτης…

4. «Ειλικρινά χίλια συγνώμη αλλά ξέχασα πλήρως ότι είχαμε κανονίσει» (όταν απλά δεν πήγε ποτέ εκεί που είχε κανονίσει)

Λίγο η εξαιρετική ταινία που έβαλε ο Star, λίγο η βαρεμάρα να κάνει μπάνιο και να ντυθεί, κάποιος που δεν ψήνεται ιδιαίτερα για έξοδο, δεν το ‘χει σε τίποτα να δικαιολογηθεί για την απουσία του, λέγοντας πως απλά το ξέχασε. Και στην τελική, αν δεν το κάνει σε εβδομαδιαία βάση, τι να του πεις; Συμβαίνουν τέτοιου είδους πράγματα…

5. «Πηγαίνετε και θα σας έρθω λίγο πιο αργά»

Περιττό να αναφέρουμε πως δεν πρόκειται να εμφανιστεί ποτέ, έτσι; Γενικότερα όποτε ακούς κάποιον να ξεστομίζει τέτοια ατάκα, να ξέρεις πως έχει ήδη πιστολιάσει την έξοδο. Από την άλλη βέβαια, αν τύχει και δεις τον σπιτόγατο μπροστά σου (ανέλπιστα), να είσαι σίγουρος πως σου τρέφει τεράστια συμπάθεια κι εκτίμηση.

6. «Παιδιά περνάτε ωραία εδώ ή μήπως θέλετε να πάμε κάπου αλλού;»

Ο πιο διακριτικός τρόπος για να «εμφυτεύσουν τον σπόρο» στο μυαλό της παρέας, πείθοντάς την πως η επιλογή της εξόδου δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή τελικά. Ελπίζουν πως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα παρθεί η απόφαση κι όλοι μαζί θα καταλήξετε σε κάποιο σπίτι να απολαύσετε την άνεση του καναπέ και την έλλειψη μουσικής στη διαπασών.

7. «Δεν αισθάνομαι πολύ καλά, λέω να γυρίσω σπίτι» (μόλις τελειώσατε το φαγητό ξέρω ‘γω)

Όταν ένας «σπιτόγατος» δεν καταφέρνει να ξεγλιστρήσει από την κανονισμένη έξοδο της Παρασκευής ή του Σαββάτου, έρχεται γεμάτος όρεξη (και καλά) στην ψησταριά ή την κρεπερί που συνήθως επισκέπτεστε πριν το κυρίως πιάτο της βραδιάς. Έλα όμως, που ξαφνικά αρχίζει ο πονόκοιλος, οι ζαλάδες και η αδιαθεσία; Ήθελε δεν ήθελε, την γλίτωσε πάλι!

8. «Δεν υπάρχει κανένα θέμα, θα ξανακανονίσουμε» (όταν έχουν ακυρωθεί τα σχέδια)

Η φάση που μια έξοδος ακυρώνεται για τον χ-ψ λόγο, είναι η επιτομή της ανακούφισης και της απόλαυσης του «σπιτόγατου». Μάννα εξ’ ουρανού, όχι αστεία…

 

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET