ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Οι 10 πιο ευτυχισμένες χώρες του πλανήτη, είναι πάνω κάτω αυτές που περιμέναμε!

Δημοσιεύτηκε και φέτος η λίστα με τις πιο ευτυχισμένες χώρες και συγκριτικά με την περσινή παρουσιάζει λίγες διαφορές. Τα Ηνωμένα Έθνη με την ετήσια Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας, βρήκαν ανάμεσα σε 156 χώρες, εκείνες που θεωρούνται κατάλληλες για να ζήσει κάποιος με βάση τη κοινωνική στήριξη, την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα και […]

Neopolis Team

2 Απριλίου, 2018

Δημοσιεύτηκε και φέτος η λίστα με τις πιο ευτυχισμένες χώρες και συγκριτικά με την περσινή παρουσιάζει λίγες διαφορές.

Τα Ηνωμένα Έθνη με την ετήσια Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας, βρήκαν ανάμεσα σε 156 χώρες, εκείνες που θεωρούνται κατάλληλες για να ζήσει κάποιος με βάση τη κοινωνική στήριξη, την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα και τη γενναιοδωρία.

Η χώρα που βρέθηκε στην κορυφή της λίστας σε σχέση με την τέταρτη θέση που κατέκτησε την προηγούμενη χρονιά, είναι η Φινλανδία. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε η Νορβηγία, η οποία πέρυσι βρισκόταν στην πρώτη θέση, ενώ την τριάδα συμπληρώνει η Δανία.

Η λίστα με τις 10 ευτυχισμένες χώρες είναι η εξής:

10. Αυστραλία

Δεν περιμέναμε να μη βρίσκεται σε αυτή τη λίστα η Αυστραλία, η οποία διαθέτει 10.685 παραλίες. 

9. Σουηδία

Στη Σουηδία, το διάλειμμα για καφέ είναι ιερό. Οι Σουηδοί κλέβουν χρόνο κάθε μέρα για να ηρεμήσουν και να απολαύσουν το fika, ένα σύντομο διάλειμμα που κάποιος μπορεί να κάνει μόνος του ή με τους συναδέρφους από τη δουλειά.

8. Νέα Ζηλανδία

Κανένα σημείο αυτού του νησιωτικού έθνους δεν απέχει περισσότερο από 128 χλμ. από τη θάλασσα. Αυτό και μόνο είναι ευτυχία.

7. Καναδάς

Οι δασικές εκτάσεις του Καναδά αντιπροσωπεύουν το 30% των αρκτικών δασών του κόσμου και το 10% της παγκόσμιας δασικής κάλυψης. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η ποιότητα του αέρα του Καναδά είναι από τις καλύτερες στον κόσμο.

6. Ολλανδία

Η Ολλανδία βρίσκεται στην ίδια θέση με πέρυσι. Χαρακτηριστικές είναι και οι 1281 γέφυρες στο Άμστερνταμ, οι οποίες είναι τριπλάσιες από αυτές της Βενετίας.

5. Ελβετία

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Κακάου, οι Ελβετοί καταναλώνουν περίπου 11 κιλά σοκολάτας ετησίως.

4. Ισλανδία

Η Ισλανδία που βρίσκεται στην τέταρτη θέση, είναι γνωστή ως “η γη της φωτιάς και του πάγου” λόγω των παγετώνων και των ηφαιστείων που συνθέτουν το τοπίο.

3. Δανία

Η πόλη της Κοπεγχάγης κατασκευάστηκε για ποδηλάτες. Το ένα τρίτο των κατοίκων της μετακινούνται καθημερινά σε 350 χιλιόμετρα διαδρομών και λωρίδων που εκτείνονται σε ολόκληρη την πόλη.

2. Νορβηγία

H Νορβηγία είναι ο ιδανικός προορισμός για να απολαύσει κάποιος το Βόρειο Σέλας. Στην αρχαιότητα, οι άνθρωποι πίστευαν ότι τα λαμπερά φώτα του εστάλησαν από τους θεούς.

1. Φινλανδία

Οι Φινλανδοί φαίνεται πως παίρνουν το χρόνο τους για μούλιασμα πολύ σοβαρά. Στη χώρα με πληθυσμό 5,3 εκατομμυρίων υπάρχουν περίπου δύο εκατομμύρια σάουνες. Η Φινλανδία φιλοξενεί επίσης τους πιο ευτυχισμένους μετανάστες.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

SPILL THE TEA

Σε άλλα νέα, η Sydney Sweeney κάνει tour στα ελληνικά νησιά και όλοι την ψάχνουν!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι 10 πιο περιζήτητοι εργοδότες στον κλάδο της Τεχνολογίας στην Ελλάδα!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι μισοί Έλληνες δεν θα πάνε φέτος διακοπές λόγω ακρίβειας σε εισιτήρια και διαμονή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό 2024: Απόψε τα μεσάνυχτα ανοίγει η πλατφόρμα – Μέχρι πότε η υποβολή του!

SPILL THE TEA

Ο Zac Efron αποκάλυψε την αιτία για το παραμορφωμένο του πρόσωπο και νιώσαμε άσχημα!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Βάσεις 2024: Την έκπληξη θα κάνουν οι Ιατρικές Σχολές – Πώς αναμένεται να κινηθούν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET