fbpx

Σεξεταστική | 7 δυσκολίες που θα βιώσεις διαβάζοντας ατελείωτα όλο το Σαββατοκύριακο!


Οι πρώτες σκέψεις που κάνει ο καθένας στο άκουσμα του Σαββατοκύριακου, είναι εκείνες της χαλάρωσης, του ατελείωτου ύπνου και της διασκέδασης με φίλους και γνωστούς, είτε στο σπίτι είτε κάπου έξω. Σε καμία περίπτωση δεν περιλαμβάνεται στα σχέδια κανενός, το πήξιμο σε διάβασμα κι εργασίες. Αυτό που θες όσο τίποτε άλλο το ΣΚ, είναι να ξεχαστείς από τη δύσκολη εβδομάδα που είχες στη σχολή/δουλειά και να περάσεις ένα απόλυτο διήμερο δίχως έγνοιες και σκοτούρες.

Βέβαια έρχεσαι γρήγορα στα συγκαλά σου και συνειδητοποιείς ότι η εξεταστική …έφτασε, οπότε το διάβασμα δεν είναι επιλογή αλλά ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ! Έτσι είναι η ζωή όμως, να τα σκεφτόσουν αυτά όταν ολόκληρο το εξάμηνο δεν άνοιγες βιβλίο κι άφηνες τις σημειώσεις σου να αραχνιάζουν.

Ακολουθούν λοιπόν, όλες εκείνες οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσεις όταν έχεις διάβασμα/εργασίες το ΣΚ (πόσο μάλλον όταν πέφτεις σε τριήμερο):

#1 Την Παρασκευή αρνείσαι να αποδεχτείς τι σε περιμένει και βγαίνεις έξω

Και πολύ καλά κάνεις. Ξέρεις ότι το Σαββατοκύριακο προμηνύεται ιδιαίτερα δύσκολο, οπότε θες για ελάχιστες ώρες να ξεχαστείς και να χαλαρώσεις. Το αξίζεις έστω και κάτω από αυτές τις …απάνθρωπες συνθήκες.

#2 Το Σάββατο κάνεις την πρώτη επιτυχημένη(;) απόπειρα να διαβάσεις

Ξέροντας ότι το διάβασμα δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί από μόνο του κι αν δεν ξεκινήσεις να διαβάζεις άμεσα, δε σε σώζει τίποτα, κάνεις την πρώτη απόπειρα. Αποσπάσαι διαρκώς, βρίσκεις λόγους να κάνεις διάλειμμα από το διάλειμμα και γενικά δε φαίνεται να προχωράει και πολύ η φάση.

#3 Για να απαλύνεις την κατάσταση, βάζεις μουσική να παίζει

Τη σιωπή δεν την αντέχεις, οπότε αποφασίζεις να βάλεις λίγη χαλαρωτική μουσική να παίζει, μπας και βρεις όρεξη να στρώσεις τα οπίσθιά σου. Προφανώς και η ιδέα σου δεν αποδίδει καρπούς! Αντί να διαβάζεις, το ρίχνεις στις χορευτικές φιγούρες και τραγουδάς φάλτσα ό,τι κουταμάρα σου έρθει εκείνη τη στιγμή στο μυαλό.

#4 Ξαφνικά αποφασίζεις να πάρεις τηλέφωνο κάθε μία από τις επαφές σου

Προκειμένου να μη διαβάσεις, είσαι ικανός/ή να σκαρφιστείς και να κάνεις τα πάντα. Ακόμη και να πάρεις το τηλεφωνάκι σου και να καλέσεις ανθρώπους με τους οποίους έχεις χρόνια ολόκληρα να μιλήσεις. Τους πιάνεις την κουβέντα για το οτιδήποτε, ενώ δε σου περνάει καν από το μυαλό πως εκείνοι παίζει όντως να διαβάζουν και να μη χαζολογάνε στα δικά σου πρώτυπα. Κλασσική, πετυχημένη τακτική.

#5 Την Κυριακή εξακολουθείς να βρίσκεις δικαιολογίες να μη διαβάσεις

Και ξαφνικά, αποφασίζεις να ασχοληθείς με την καθαριότητα του φοιτητικού σου σπιτιού. Ναι, εκείνου που επί μήνες ολόκληρους το έχεις σαν …μπουρδέλο, αλλά τώρα σ’ έπιασε ο πόνος να πλύνεις τη στοίβα από πιάτα που έχει ο νεροχύτης, να βάλεις πλυντήριο, να σιδερώσεις έναν πάκο ολόκληρο από ρούχα και να ξεσκονίσεις όλα τα έπιπλα! Πάλι καλά, που έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες, θυμάσαι ότι είσαι άνθρωπος και δε μπορείς να ζεις μέσα σε στάβλο.

#6 Το Σαββατοκύριακο τελειώνει κι εσύ δεν έχεις διαβάσει απολύτως τίποτα

Ούτε μία σελίδα ρε, έτσι για το γαμώτο. Πολύ καλή φάση. Είσαι ο ορισμός του …φοιτητή! Από αναβολή σε αναβολή, μέχρι να φτάσει η μέρα πριν την εξέταση για να διαβάσεις το προηγούμενο βράδυ ότι δεν έχεις διαβάσει σε ολόκληρη τη ζωή σου. Άρχοντας!

#7 Τη μέρα πριν το διαγώνισμα, γίνεσαι πιο βρικόλακας κι από βρικόλακα

Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Λίγες ώρες μόνο σε χωρίζουν από την εξέταση κι εσύ έχεις ολόκληρο το βράδυ μπροστά σου να πλακωθείς στο διάβασμα μπας και περισώσεις ό,τι προλαβαίνεις. Φτάνει το πρωί, είσαι παντελώς κουρασμένος/η και άϋπνος/η, οπότε φυσικά πατώνεις για τα καλά. Μηδέν εις το πηλίκο.

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET