BINGE WATCHING

11 θεωρίες για τον Χάρι Πότερ, τόσο τραβηγμένες που μπορεί να είναι κι αληθινές!

Τα βιβλία και οι ταινίες του Χάρι Πότερ, έχουν στιγματίσει τα καλύτερά μας χρόνια κι ακόμα και σήμερα, με νέες ανακαλύψεις αλλά και θεωρίες των φαν, συνεχίζουν να μας κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον. Έτσι και οι θεωρίες που θα διαβάσετε παρακάτω, πρόκειται να σας κάνουν να δείτε την όλη ιστορία, από εντελώς διαφορετική οπτική. Αρκεί […]

Default avatar

Guest Author

21 Σεπτεμβρίου, 2016

Τα βιβλία και οι ταινίες του Χάρι Πότερ, έχουν στιγματίσει τα καλύτερά μας χρόνια κι ακόμα και σήμερα, με νέες ανακαλύψεις αλλά και θεωρίες των φαν, συνεχίζουν να μας κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον.

Έτσι και οι θεωρίες που θα διαβάσετε παρακάτω, πρόκειται να σας κάνουν να δείτε την όλη ιστορία, από εντελώς διαφορετική οπτική. Αρκεί βέβαια, να διαθέτετε κι εσείς φαντασία που …τρέχει με 1.000!

1. Ο Ρον είναι o Ντάμπλντορ που ταξιδεύει στο χρόνο!

theoria-harry-potter1

Αυτή η ιδέα γεννήθηκε μέσα από τη σκηνή με το σκάκι, στο πρώτο βιβλίο: Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος. Σε αυτή την σκηνή, ο Ρον παίζει και στη θέση του ιππότη αλλά και στη θέση του βασιλιά, που αντιστοιχούν ουσιαστικά στις θέσεις που καταλάμβαναν ο Ρον κι ο Ντάμπλντορ στην πραγματικότητα και στον πόλεμο του «καλού» ενάντια στον Λόρδο Βόλντεμορτ!

2. Ο Νέβιλ υπήρξε κακός μάγος γιατί είχε το λάθος ραβδί!

theoria-harry-potter2

Στον κόσμο των μάγων, είναι ευρέως γνωστό ότι το ραβδί διαλέγει τον μάγο κι όχι το αντίθετο. Στην περίπτωση όμως του Νέβιλ, εκείνος αποφάσισε να κληρονομήσει το ραβδί του πατέρα του, αντί να διαλέξει το δικό του. Μόνο όταν ο Ντολόχοβ το κατέστρεψε κι ο Νέβιλ έπρεπε να αγοράσει καινούριο από το κατάστημα του Ολιβάντερ, παρατηρήσαμε δραματική βελτίωση των ικανοτήτων του!

3. O Ντάμπλντορ αντιπροσωπεύει τον θάνατο!

theoria-harry-potter3

Βασισμένοι στην ιστορία των τριών αδελφών και των κλήρων του θανάτου, ο Χάρι ήταν ο αδερφός με τον αόρατο μανδύα, ο Σνέιπ ήταν ο αδερφός με τη πέτρα της ανάστασης κι o Βόλντεμορτ ο αδερφός με το ραβδί Κουφοξιλιάς! Ο Ντάμπλντορ όμως, πριν εμφανιστεί ο Χάρι, κατείχε και τα τρία αυτά αντικείμενα, ακριβώς όπως ο Θάνατος στο παραμύθι. Πρόκειται για μια πραγματικά ΤΕΛΕΙΑ θεωρία, την λογική της οποίας έχει επιβεβαιώσει και η ίδια η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ με σχετικό tweet της.

4. Οι Ντάρσλι σιχαίνονται τον Χάρι γιατί ήταν …Πεμπτουσιωτής!

theoria-harry-potter4

Μία ακόμη θεωρία που «κολλάει» και θα μπορούσε να εξηγήσει πολλά. Σκέψου το, κάθε άνθρωπος που βρισκόταν για πολύ ώρα δίπλα σε κάποιον Πεμπτουσιωτή, δεν αισθανόταν καλά ψυχικά. Πόσο μάλλον, αν βρισκόταν δίπλα του για 12 ολόκληρα χρόνια…

5. Ο Χάρι Πότερ είναι αθάνατος!

theoria-harry-potter5

Στο βιβλίο αναφέρεται κατά λέξη: “either must die at the hand of the other for neither can live while the other survives”. Ουσιαστικά λοιπόν, από την στιγμή που ο Χάρι καταφέρνει να σκοτώσει τον Βόλντεμορτ, αυτόματα κερδίζει και τον θάνατο!

6. Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ είναι η …Ρίτα Σκίτερ!

theoria-harry-potter6

H Ρίτα είχε εξοριστεί από τον μαγικό κόσμο γιατί κατασκευάζε τις «δημοσιογραφικές ιστορίες» της. Οπότε, αναγκάστηκε να μείνει με τους Μαγκλς κι αφού δυσκόλεψαν οι καιροί, είπε να αρχίσει να γράφει ιστορίες για τον μαγικό κόσμο για να τα βγάλει πέρα οικονομικά. Προφανώς, κατάφερε τον στόχο της!

7. Οι 3 πρωταγωνιστές πήγαν στο Γκρίφιντορ γιατί το ζήτησαν!

theoria-harry-potter7

Αν το καλοσκεφτούμε, η Ερμιοόνη θα έπρεπε να είναι στο Ράβενκλοου, o Ρον στο Χαφλπαφλ κι ο Χάρι στο Σλίθεριν! Ωστόσο, όλοι τους κατέληξαν στο Γκρίφιντορ γιατί βρήκαν το θάρρος να το ζητήσουν ανοιχτά, από το Καπέλο της Επιλογής.

8. Ο Μαλφόι ήταν λυκάνθρωπος!

theoria-harry-potter8

Ένας από τους δηλωμένους οπαδούς του Βόλντεμορτ, υπήρξε κι ο Φενριρ Γκρέιμπακ, ένας λυκάνθρωπος ο οποίος μόλυνε εφήβους. Ο Βόλντεμορτ λοιπόν, στα πλαίσια των σατανικών του σχεδίων, στρατολόγησε τον Γκρέιμπακ προκειμένου να μολύνει τα παιδιά όποιου ακόλουθου τον απογοήτευε, ακριβώς όπως έκανε πολλάκις ο Λούσιους Μαλφόι.

9. H μοίρα των αδερφών Ούεσλι ήταν προκαθορισμένη!

theoria-harry-potter9

Όλα τα αδέρφια Ουέσλι, εκτός του Ρον, είχαν ονόματα βασιλειάδων ή βασιλισσών ή ονόματα από  την εποχή του Αρθούρου! Ο βασιλιάς George III ήταν κουφός από στο ένα αυτί και έγινε βασιλιάς λόγω του θανάτου του πρίγκιπα Fredrick. Μπορείτε να κάνετε τη σύνδεση, έτσι;

10. To γνωστό μας ‘Άμπρα Κατάμπρα’ προέρχεται από το ‘Αβάντα Κεντάβρα’!

theoria-harry-potter10

H θανάσιμη κατάρα, αρχικά χρησιμοποιούνταν για την θεραπεία ασθενειών που προκαλούνταν από βακτήρια ή ιούς. Για αυτό και στον κόσμο των Μαγκλς, είχε επικρατήσει η άποψη κατά τον Μεσαίωνα, πως η μαγική φράση: ‘abracadabra’ θεράπευε τα συμπτώματα της βουβωνικής πανώλης!

11. O Τζωρτζ Ουέσλι είναι ο …Willy Wonka!

theoria-harry-potter11

Μετά το θάνατο του Φρεντ, o Τζωρτζ χρησιμοποιεί μια χρονομηχανή προκειμένου να ταξιδέψει σε διαφορετική εποχή, όπου θα δημιουργήσει έναν παράδεισο για παιδιά κι ανθρώπους προς τιμήν του αδερφού του!

 

FUN ZONE

EVENTS

Τι μοναδικό θα δούμε στο MAIN STAGE του φετινού PRIMER MUSIC FESTIVAL!

EVENTS

Το Colourday Festival έρχεται την Κυριακή 16 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ, για να μας γεμίσει χρώμα!

BINGE WATCHING

Με νέα ταινία «Ψάχνοντας το Νέμο» θέλει να επιστρέψει η Pixar, το inner child μας χοροπηδάει!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET