fbpx

Κι όμως, το να βλέπεις βίντεο με ζωάκια σε κάνουν πιο παραγωγικό και δημιουργικό!


Από εδώ και πέρα μπορείς να λιώνεις βλέποντας βιντεάκια με χαριτωμένα ζώα χωρίς να σου λέει κανείς τίποτα! Και τι να σου πουν δηλαδή, εκείνοι που λιώνουν στο Insta, χαζεύοντας τι έφαγαν και πού βγήκαν οι άλλοι… Τι κερδίζουν μ’ αυτό, ένας Θεός ξέρει. Ενώ εσύ, μόνο καλά έχεις να πάρεις!

Γι’ αυτό, την επόμενη φορά που οι φίλοι σου θα σε αποκαλέσουν κολλημένο και ξενέρωτο, φρόντισε να υπερασπιστείς το αγαπημένο σου χόμπι! Άλλωστε το λένε και οι έρευνες, πως όσο περισσότερο τα παρακολουθείς, τόσο μειώνεται το άγχος σου και βελτιώνεται η διάθεσή σου.

Ωστόσο, δεν είναι ο μοναδικός λόγος που καθιστούν τα βιντεάκια αυτά τον καλύτερο τρόπο να περνάς την ελεύθερη ώρα σου:

1. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι παρακολουθώντας ζωάκια δε βελτιώνεται μόνο η διάθεσή σου, αλλά και η απόδοσή σου σε οτιδήποτε κάνεις.

Η χαριτωμενιά των ζώων και η ξεγνοιασιά που σου προσφέρουν τα βιντεάκια αυτά, σε αντίθεση με τις σκοτούρες και τα άγχη π.χ. των ειδήσεων, σε βοηθούν να γίνεις πιο παραγωγικός και δημιουργικός. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα έχεις να τελειώσεις μια εργασία, φρόντισε να… χρονοτριβείς πατώντας «cute animals» στο YouTube. Άμα είναι να χαζέψεις, να το κάνεις σωστά τουλάχιστον!

2. Όπως ανέφερα και στον πρόλογο, άμα είσαι στα down σου, μια εύκολη και πολύ απλή λύση για να ανεβάσεις λίγο την ψυχολογία σου, είναι να δεις κατοικίδια (κι όχι μόνο) στις πιο αστείες και περίεργες φάσεις τους.

Υπάρχει ολόκληρη επιστημονική εξήγηση πίσω από αυτό! Όταν ο εγκέφαλος μας έρχεται αντιμέτωπος με κάτι πιο χαριτωμένο, φωτίζεται κυριολεκτικά κι αυτό έχει να κάνει με την ντοπαμίνη, η οποία σχετίζεται με την ψυχική διάθεση. Και τι ποιο χαριτωμένο από σκυλάκια, γατάκια, μαϊμουδάκια, κλπ;!

3. Ωστόσο, άμα το πάρεις λίγο πιο ειδικά το θέμα και φτάνοντας σε πιο σοβαρού περιεχομένου βίντεο, μπορείς να συνειδητοποιήσεις πολλά για τη ζωή των ζώων και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το ένστικτό τους (και πίστεψέ με, θα εκπλαγείς).

Δεν είναι μόνο το κυνήγι και η επιβίωση (είναι βέβαια κι αυτό, μην τα παρουσιάζουμε όλα παραμυθένια κι όμορφα), αλλά υπάρχουν και πολλές στιγμές συμπόνιας, συντροφικότητας και μητρικού ενστίκτου, για τα οποία πολλοί πιστεύουν πως μόνο ο άνθρωπος είναι ικανός! Και βλέποντας τέτοιες στιγμές τους, καταλήγεις να αγαπάς αυτά τα πλάσματα ακόμη περισσότερο από ότι πριν…

4. Μαθαίνεις να εκτιμάς και τις άλλες ζωές.

Τόσα και τόσα ακούμε για περιστατικά βίας (ζώων και ανθρώπων), οπότε κάπου υπάρχει θέμα. Και το ότι αναφέρω και ανθρώπους στη συγκεκριμένη περίπτωση σχετικό είναι, δεν ξεφεύγω από το θέμα. Όταν μαθαίνεις να σέβεσαι και να εκτιμάς τη ζωή των ζώων, μαθαίνεις να σέβεσαι και να εκτιμάς και τη ζωή των ανθρώπων. Είναι θέμα ευαισθητοποίησης και για κάποιο λόγο η επαφή μας με τα ζώα παίζει σημαντικό ρόλο σ’ αυτήν. Ίσως να φταίει η αθώα κι αυθόρμητη φύση τους (τις περισσότερες φορές τουλάχιστον).

Συνοπτικά, με το να «καίγεσαι» βλέποντας ζωάκια, μόνο καλό κάνεις στην υγεία σου (η καλή διάθεση είναι υγεία!), αλλά και διευρύνεις τις γνώσεις σου για το… υπόλοιπο ζωικό βασίλειο, παίρνεις μαθήματα ζωής και γίνεσαι πιο ευσυνείδητος!

Επομένως, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις με το που κλείσεις αυτό το άρθρο! Κι όσο για τους φίλους σου που «γκρινιάζουν» ότι δεν αντέχουν άλλα tags σε βιντεάκια με ζωάκια, είναι για καλό τους!

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET