fbpx

Ο απόλυτος οδηγός επιβίωσης στην εξεταστική για κάθε… καημένο φοιτητή εκεί έξω!


Μακάρι να μη χρειαζόταν ένας τέτοιος οδηγός. Μακάρι να μην υπήρχε η εξεταστική περίοδος! Ωστόσο, όχι απλά υπάρχει, αλλά έχει καταφθάσει κιόλας!

Είναι μία επώδυνη περίοδος για όλους τους απανταχού φοιτητές, αλλά όσο κι αν δεν μπορείς να το πιστέψεις, δεν υπάρχει χώρος για τρόμο και πανικό. Δεν είναι δα και η χειρότερη στιγμή της ζωής μας. Πιθανώς έχουμε ζήσει ή πρόκειται να ζήσουμε πολύ χειρότερες καταστάσεις από μία εξεταστική.

Ακολουθώντας λοιπόν τα παρακάτω απλά βήματα (φυσικά και με τη συμβολή του ίδιου του διαβάσματος!), θα καταφέρεις να ανταπεξέλθεις με τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις της εξεταστικής περιόδου.

1. Καταρχήν, πάρε ανάσα!

Προφανώς και αναπνέεις. Αυτό που εννοώ είναι να χαλαρώσεις. Σε κάθε εξάμηνο κάνεις τα ίδια και τα ίδια. Αγχώνεσαι όταν πλησιάζει η εξεταστική, γιατί έχεις κάνει μηδενικό διάβασμα κατά τη διάρκεια του εξαμήνου. Ωστόσο, πραγματικά χαλάρωσε. Το μόνο που αρκεί είναι η σωστή προετοιμασία. Όχι ο πανικός.

exams1

2. Πρόγραμμα, πρόγραμμα, πρόγραμμα!

Κάνε ένα πλάνο. Ξεκίνησε με το μάθημα που θα σε δυσκολέψει περισσότερο και εκείνο με το οποίο μπορείς να συγκεντρωθείς καλύτερα. Είναι σημαντικό να «φύγουν» πρώτα τα δύσκολα μαθήματα, για να έχεις τον αέρα του νικητή στη συνέχεια.

exams2

3. Οργανώσου.

Πάρε προμήθειες. Όχι, δεν εννοώ φαγητό. Εννοώ πολύχρωμα στυλό, υπογραμμιστικούς μαρκαδόρους και Post-it. Κάνε, τέλος πάντων, οτιδήποτε φαντάζει πιο αποτελεσματικό σε σένα. Ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να υπογραμμίζεις με διαφορετικό χρώμα κάθε καινούρια πρόταση από το βιβλίο. Αν αυτό σε βοηθά, τότε κανένα πρόβλημα!

exams3

4. Αισιοδοξία

Αν την ώρα που διαβάζεις, σκέφτεσαι πως θα αποτύχεις, τότε έτσι θα γίνει. Πρέπει να κάνεις θετικές σκέψεις και να λες στον εαυτό σου ότι θα τα καταφέρεις. Και μετά ως ανταμοιβή, θα πιεις ποτά. Πολλά ποτά…

positive

5. Μη χρονοτριβείς.

Το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις. Το να χασομεράς είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της παραγωγικότητάς σου κι από όλες τις στιγμές που μπορείς να ξοδέψεις χρόνο, αυτή ειδικά η στιγμή είναι η χειρότερη.

exams5

6. Αντάμειψε τον εαυτό σου.

Αν βλέπεις πως το διάβασμά σου αποδίδει καρπούς και προχωρά με τον επιθυμητό ρυθμό, τότε κάνε μικρά δωράκια στον εαυτό σου. Κάνε ένα διάλειμμα για ένα σνακ ή βγες έξω για μία βόλτα να πάρεις λίγο φρέσκο αέρα. Αγόρασε ακόμη το αγαπημένο σου περιοδικό ή την αγαπημένη σου σοκολάτα.

exams6

7. Να τρέφεσαι έξυπνα.

Είναι απίστευτα εύκολο να τσιμπολογάς από εδώ κι από εκεί και να τρως κάθε τι παχυντικό. Μην το κάνεις! Φρόντισε να τρέφεσαι με πιο υγιεινά σνακ, όπως φρούτα και λαχανικά. Έτσι, θα αποκτήσεις περισσότερη ενέργεια και το διάβασμά σου θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια.

exams7

8. Το άγχος είναι μεταδοτικό.

Προσοχή! Μην κάνεις παρέα σε καμία περίπτωση με αγχωτικό άτομο. Τουλάχιστον για τη συγκεκριμένη περίοδο. Το άγχος είναι απίστευτα μεταδοτικό και είναι το τελευταίο πράγμα που θες αυτήν την στιγμή μέσα στο κεφάλι σου.

exams8

9. Μην προκαταλαμβάνεσαι από μία κακή επίδοση.

Βγαίνεις έξω μετά την πρώτη σου εξέταση και δεν έχεις και τις μεγαλύτερες προσδοκίες. Στενοχωρήσου για μία στιγμή, αλλά ξεπέρασέ το γρήγορα. Είναι εύκολο να το λέω, το ξέρω, ωστόσο δεν πρέπει να αφήσεις να εξαρτηθεί η συνέχεια των εξετάσεων από μία άτυχη στιγμή. Συγκεντρώσου λοιπόν στο επόμενο μάθημα!

exams9

10. Κοιμήσου αρκετά.

Πάντοτε προσπαθούσα να καταλάβω τα άτομα εκείνα που διάβαζαν βράδια ολόκληρα για να βγάλουν την ύλη. Μάταια όμως. Καλώς ή κακώς, προσωπικά δεν χρειάστηκε ποτέ να το κάνω, γιατί είχα το σωστό πρόγραμμα ώστε να μην χρειάζεται να ξενυχτάω για να μαζέψω τα ασυμμάζευτα. Ο εγκέφαλός μας το βράδυ είναι πολύ κουρασμένος για να υποβάλλεται στη διαδικασία που τον ωθείς. Άσε που πολλές φορές το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό. Προσπάθησε λοιπόν, να διατηρείς ένα σταθερό ωράριο ύπνου καθημερινά, αν θες να επιτύχεις στις εξετάσεις.

exams10

Καλή επιτυχία και καλά αποτελέσματα! 

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET