Έρευνες λένε

Όχι ότι δεν το είχαμε καταλάβει, αλλά αποδείχθηκε ότι τα «Φιλαράκια» κάνουν καλό στην υγεία!

Ένας ακόμη λόγος για να συνεχίσουμε να το βλέπουμε με την ίδια αφοσίωση!

Ήταν 6 Μαΐου του 2004 όταν προβλήθηκε το τελευταίο επεισόδιο της πιο διαχρονικής και αγαπημένης σειράς!

Ακούγομαι λες και θυμάμαι ακριβώς τη ζεστή εκείνη ανοιξιάτικη ημέρα, αλλά σαν πιτσιρίκι που ήμουν, κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Να ‘ναι καλά η Wikipedia λοιπόν.

Οι περισσότεροι από εμάς φαντάζομαι τότε ήμασταν σε ηλικία που προτιμούσαμε τις «Ανυπότακτες Καρδιές» από τα Φιλαράκια, ωστόσο αυτό αποδεικνύει ακόμα πιο πολύ την αξία της συγκεκριμένης σειράς. Τη μάθαμε μεγαλώνοντας, κολλήσαμε μαζί της και την αγαπήσαμε όσο καμία άλλη.

15 χρόνια μετά το τέλος της λοιπόν, εμείς συνεχίζουμε να γεμίζουμε το χρόνο μας με τα καμώματα, τα δράματα και τις απολαυστικές ατάκες της 6μελούς παρέας του Central Perk. Και όλα δείχνουν πως πολύ καλά κάνουμε. Από τη μία η αποδεδειγμένη επιτυχία των φοιτητών-φαν στην εξεταστική, κι από την άλλη μια νέα έρευνα που θέλει τα Φιλαράκια να κάνουν καλό στην υγεία μας!

Εάν λοιπόν σου έλειπε ένας ακόμη λόγος για να την ξαναπιάσεις από την αρχή, εδώ σ’ έχω!

Όπως δήλωσε ο ψυχολόγος Marc Hekster στη Metro:

Το να βλέπεις Φιλαράκια μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο σε θέματα άγχους.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «το άγχος είναι η κατάσταση κατά την οποία το ανθρώπινο μυαλό αντιλαμβάνεται πως κάτι δεν πάει καλά» θέλοντας να εξηγήσει επακριβώς τη γενικότερη έννοια αυτού του προβλήματος, που ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο.

Η αντιμετώπιση του άγχους της καθημερινότητας είναι πάρα πολύ εύκολο να γίνει μέσω της κωμωδίας. Μέσω των κωμικών χαρακτήρων ο άνθρωπος ξεχνιέται και ξεφεύγει απ’ όλα του τα προβλήματα και φυσικά κι από το άγχος.

Κι είναι γεγονός ότι με τα «Φιλαράκια» ταυτιζόμαστε, γελάμε, ξεχνιόμαστε.

Δεν είναι παράλογο λοιπόν, να πει κανείς ότι η σειρά αυτή μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του στρες. Και τι καλύτερο θα μπορούσαμε να ζητήσουμε δηλαδή, για την εξεταστική;

Η μοναδική μας στεναχώρια τώρα είναι ότι όπως φαίνεται, η παρέα θα φύγει από το Netflix, μιας και η ίδια η Warner Media σκέφτεται να φτιάξει δική της πλατφόρμα. Εκτός αυτού, το κόστος να κρατήσει μια τόσο παλιά σειρά για το Netflix είναι πραγματικά τεράστιο. Φτάνει να θυμίσω μόνο ότι στα πρώτα καμπανάκια αποχώρησής της από τη δημοφιλή πλατφόρμα, αυτή απάντησε προσφέροντας 100 εκατ.!

Ωστόσο, δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν τα άξιζαν, καθώς σύμφωνα με στατιστικά, τα «Φιλαράκια» είχαν τα περισσότερα streams για το 2018, αποδεικνύοντας και έμπρακτα ότι όσα χρόνια και να περάσουν παραμένουν ζωντανά. Όλοι τα λατρεύουμε και θα συνεχίσουμε να τα βλέπουμε απ’ οπουδήποτε.

Βρήκαμε τρόπο να διώξουμε τα άγχη μας και δε θα τον εκμεταλλευτούμε;! Δε σας τα ‘παν καλά μάλλον! 

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Τύπος ξόδεψε 23.000$ σε στολή λύκου, για να απαλλαχθεί από τις ανθρώπινες σχέσεις!

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Μηχανολόγοι ΕΜΠ: Με φακούς έδωσαν σήμερα εξεταστική οι φοιτητές λόγω κακοκαιρίας!

Είναι viral

Θεούλα κόβει βασιλόπιτα για κάθε μάθημα των Πανελληνίων, πέφτει το φλουρί στο ΑΟΘ!

Έρευνες λένε

Αναδείχθηκαν οι top10 πόλεις στην Ευρώπη για τους single και η Αθήνα δεν είναι σ’ αυτές!

Είναι viral

Εκκολαπτόμενος εντερπρενέρ βγάζει λεφτά πουλώντας άδεια μπουκάλια στο ίντερνετ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET