ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΟΑΣΘ φέρνει ψηφιακά πρόστιμα και στάσιμους ελεγκτές για όσους δεν «κόβουν» εισιτήριο!

Τρε μπανάλ το μπλοκάκι!

Neopolis Team

31 Μαρτίου, 2022

‘It’s sooo 2000’ φαίνεται να είπε ο ΟΑΣΘ για το μπλοκάκι με τα πρόστιμα που χρησιμοποιούν μέχρι σήμερα οι ελεγκτές, και κάπως έτσι πήρε την απόφαση να συστηθεί με την τεχνολογία των ψηφιακών προστίμων. Ναι οκ, δεν περιμένουμε να κάνετε standing ovation, μιας και μιλάμε για… πρόστιμα, αλλά κοιτώντας το τελείως αντικειμενικά, είναι κι αυτή μια πρόοδος.

Όπως ενημερώνει ο οργανισμός:

Το μπλοκάκι του ελεγκτή αντικαθίσταται από «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα με ασύρματο εκτυπωτή και πλέον τα πρόστιμα θα καταγράφονται ψηφιακά και θα γίνεται επί τόπου η εκτύπωση της απόδειξης προς τους παραβάτες.

Στη συνέχεια προσθέτει πως αυτές τις μέρες οι ελεγκτές παραλαμβάνουν τις νέες ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ και οι ίδιοι έχουν αυξηθεί αριθμητικά το τελευταίο διάστημα, σε μια προσπάθεια του ΟΑΣΘ να καταπολεμήσει το πρόβλημα των λαθρεπιβατών. Έχει επίσης προχωρήσει στην εισαγωγή του μέτρου των «στάσιμων ελεγκτών» σε τερματικούς σταθμούς, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του δρομολογίου συγκεκριμένων λεωφορειακών γραμμών, οι οποίες εναλλάσσονται.

Η διαφορά στους ελέγχους είναι αισθητή άλλωστε από την 1η Δεκεμβρίου, με τον διευθυντή του οργανισμού, Χρήστο Χατζηγεωργίου, να αναφέρει ότι «τον Ιανουάριο του 2022, σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2021, είχαμε αύξηση στις πωλήσεις καρτών απεριορίστων διαδρομών σε ποσοστό 130%»

Την ίδια ώρα, ο ΟΑΣΘ εγκαθιστά ειδικά διαχωριστικά μεταξύ των οδηγών και του επιβατικού κοινού στα λεωφορεία, ώστε να μπορεί να γίνεται η χρήση της μπροστινής πόρτας. Στόχος αυτής της κίνησης είναι ο οδηγός να ελέγχει αν γίνεται έκδοση ή επικύρωση εισιτηρίου ή αν ο επιβάτης διαθέτει κάρτα απεριορίστων διαδρομών.

Πρόκειται για μια τακτική που έχει εφαρμοστεί στο παρελθόν και στην Αθήνα, αλλά λόγω κορωνοϊού μπήκε σε δεύτερη μοίρα. Ή, για να μην κοροϊδευόμαστε, είχε αποτύχει από πριν, αφού οι περισσότεροι συνέχιζαν να στριμώχνονται στις πίσω πόρτες τη στιγμή που άλλοι αποβιβάζονταν. Αναμένουμε λοιπόν να δούμε την αποτελεσματικότητά του στη συμπρωτεύουσα όταν εφαρμοστεί, χωρίς όμως να εγγυόμαστε γι’ αυτή.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οδηγός φέρνει το κρίστμας σπίριτ με το πιο χριστουγεννιάτικο λεωφορείο!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

PISA 2022: «Πάτωσαν» οι Έλληνες μαθητές στις διεθνείς εξετάσεις, σε Μαθηματικά και κατανόηση κειμένου!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αράχωβα τρώει κάνσελ γιατί ο κόσμος δεν ανέχεται ούτε το έγκλημα ούτε και τη συγκάλυψη!

ΕΛΛΑΔΑ

Brain drain: 3 στους 4 πτυχιούχους που έφυγαν από την Ελλάδα δεν παίζει να ξαναγυρίσουν!

SPILL THE TEA

Ο Επώνυμος γκρέμισε τον λαμπερό κόσμο της Soula Glamorous μέσα σε 40 λεπτά!

ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 16,5 ετών στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη!

ΕΛΛΑΔΑ

Το 19% της Gen Ζ θεωρεί τη δικτατορία προτιμότερη από τη δημοκρατία ορισμένες φορές!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET