ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Έχεις τη συνήθεια να μπαίνεις πρώτος στο αεροπλάνο; Ερευνητές υποστηρίζουν πως …κινδυνεύεις!

Διαβάζοντας τον τίτλο, θα μπορούσε να υποθέσει κανείς πως πρόκειται για ένα ακόμη από τα fake news που έχουμε συνηθίσει να διαβάζουμε τον τελευταίο καιρό στο Ίντερνετ. Έλα όμως, που το δημοσίευμα έγινε σε μία από τις εγκυρότερες ιστοσελίδες του κόσμου, τον Independent. Σύμφωνα με το δημοσίευμα λοιπόν, μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό περιοδικό Physical Society […]

Neopolis Team

3 Σεπτεμβρίου, 2017

Διαβάζοντας τον τίτλο, θα μπορούσε να υποθέσει κανείς πως πρόκειται για ένα ακόμη από τα fake news που έχουμε συνηθίσει να διαβάζουμε τον τελευταίο καιρό στο Ίντερνετ. Έλα όμως, που το δημοσίευμα έγινε σε μία από τις εγκυρότερες ιστοσελίδες του κόσμου, τον Independent.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα λοιπόν, μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό περιοδικό Physical Society δείχνει πως οι άνθρωποι που εισέρχονται πρώτοι στο αεροσκάφος, παρουσιάζουν αυξημένες πιθανότητες προσβολής από κάποιο μικρόβιο.

Υπεύθυνη της έρευνας είναι μία ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα η οποία προσπάθησε να μελετήσει την εξάπλωση των ασθενειών μέσα σ’ ένα αεροπλάνο. Για να το πετύχει αυτό, προσομοίασε αρκετά σενάρια επιβίβασης, καταλήγοντας έτσι σ’ ένα μαθηματικό μοντέλο που θα μπορούσε να προβλέψει ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο να εκτεθούν σε ενδεχόμενες λοιμώξεις.

Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι επιστήμονες, είναι πως αν καθίσουμε πρώτοι στη θέση μας, είμαστε εκτεθειμένοι σε περισσότερους ανθρώπους, για την ακρίβεια σε όλους όσου επιβιβάζονται μετά από εμάς και περνούν δίπλα μας.

Η ομάδα καταλήγει πως οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να προτιμήσουν μια μέθοδο επιβίβασης όπου οι επιβάτες θα μπαίνουν στο αεροπλάνο τόσο από την μπροστινή είσοδο, όσο κι από το πίσω μέρος του αεροσκάφους, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η επαφή του κόσμου με ενδεχόμενα βλαβερά μικρόβια…

 

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Η νέα έμπνευση «Delfinario είναι για σένα, ΠΑΜ» είναι τόσο Σεφερλής core όσο περιμέναμε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET