fbpx

Ο «Ερωτευμένος Σαίξπηρ» είναι χωρίς δεύτερη σκέψη η παράσταση της χρονιάς!


Τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, η παράσταση του Γιάννη Κακλέα «Ερωτευμένος Σαίξπηρ», έκανε την επίσημη πρεμιέρα της στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Πρωταγωνιστές ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και η Έλλη Τρίγγου.

Ο Ερωτευμένος Σαίξπηρ, που ήρθε για πρώτη φορά στην Αθήνα, αφορά μια κωμωδία για την καλύτερη ιστορία αγάπης που έχει ειπωθεί ποτέ.

Τουλάχιστον, αυτή είναι η κριτική που έχει επικρατήσει ανά τα χρόνια. Βασίζεται στην οσκαρική ταινία του 1998 «Shakespeare in Love», αλλά και στη διασκευασμένη, για το θέατρο, παράσταση από τον Lee Hall που έσπασε ταμεία στο Λονδίνο.


Υπόθεση:

Βρισκόμαστε στην ελισαβετιανή Αγγλία. Ο νεαρός Γουίλιαμ Σαίξπηρ αναζητά τη μούσα που θα του δώσει την έμπευση να γράψει το νέο του θεατρικό έργο, την οποία βρίσκει στο πρόσωπο της Βιόλας. Η Βόλια είναι μια νεαρή θαυμάστριά του που ονειρεύεται να γίνει ηθοποιός και να ανέβει στο θεατρικό σανίδι, παρ’ όλο που η υποκριτική είναι αποκλειστικό προνόμιο των ανδρών.

Κόντρα στους κανόνες, η Βιόλα μεταμφιέζεται σε άντρα προκειμένου να συμμετάσχει στη νέα παράσταση του Γουιλίαμ Σαίξπηρ. Καταφέρνει να πάρει τον ρόλο, αλλά υποκύπτει στον απαγορευμένο έρωτα του γοητευτικού συγγραφέα.

Ο Σαίξπηρ μέσα από αυτόν τον έρωτα, έγραψε ένα από τα μεγαλύτερα θεατρικά κείμενα όλων των εποχών, το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα».

Η ερωτική ιστορία του Σαίξπηρ και της Βιόλας βρίσκεται στο κεντρικό σημείο, ενώ παράληλα προβάλλεται η ακμή του αγγλικού θεάτρου, τα ήθη και τα έθιμα της εποχής και πραγματικά πρόσωπα όπως η Βασίλισσα Ελισάβετ Α’.


Αναμφίβολα, πρόκειται για μια τεράστια παραγωγή, με εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια που σε μεταφέρουν χωρίς δυσκολία σε εκείνη την εποχή.

Η ιστορία μας ξεκινά όταν ο μεγάλος συγγραφέας, Γουίλιαμ Σαίξπηρ, αναζητά ηθοποιούς που θα πλαισιώσουν το θεατρικό του έργο «Ρωμαίος και Έθελ, η κόρη του Πειρατή». Ένα τσούρμο από ατάλαντους τσαρλατάνους και μπεκρήδες αποτελούν το cast του έργου, που όπως όλα δείχνουν οδεύει με μαθηματική ακρίβεια προς την καταστροφή και τον εξευτελισμό.

Ανάμεσά τους βρίσκεται και η Βιόλα, η κόρη ενός πλούσιου Δούκα που την προορίζει για γάμο παρά τη θέλησή της. Αντίθετα, το όνειρό της είναι να ανέβει στο θεατρικό σανίδι, γι’ αυτό και παρουσιάζεται στον Γουίλιαμ Σαίξπηρ ως Τόμας Κέντ και καταφέρνει έτσι να κερδίσει τον ρόλο του Ρωμαίου, με το ταλέντο της.

Παράλληλα, ο Γουίλιαμ ερωτεύεται παράφορα τη Βιόλα, η οποία από το θαυμασμό που τρέφει στο πρόσωπό του, τον ερωτεύεται κι εκείνη. Ο έρωτας τους δεν έχει όρια και πρέπει. Ο έρωτάς τους είναι ένας ύμνος στην αγάπη, με το τέλος όμως να μην είναι αίσιο. Η Βιόλα παντρεύεται τον εκλεκτό του πατέρα της και αναγκάζεται έτσι να αφήσει τον Γουίλιαμ.

Ο μεγάλος συγγραφέας εμπνέεται από τον χωρισμό που τον κατακαίει και αφήνει την Έθελ από το έργο, βάζοντας τον Ρωμαίο να κυνηγήσει την Ιουλιέτα, την κόρη των Καπουλέτων. Η παράσταση του καταφέρνει τελικά να ανέβει στο θέατρο, σκορπίζοντας συγκίνηση.

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Έλλη Τρίγγου, αποτελούν τα ιδανικά πρόσωπα για να υποδηθούν τον Σαίξπηρ και τη Βιόλα, αντίστοιχα. Ο καθένας ηθοποιός ξεχωριστά δίνει τη δική του πινελιά στον καμβά, με τον έναν να συμπληρώνει αρμονικά τον άλλον.

Το χιούμορ είναι διάχυτο σε όλη την παράσταση, ακόμα και σε μια υπόθεση που παρουσιάζει έναν φλογερό έρωτα. Πώς γίνεται αυτό;

Είναι μυστήριο.

Ο Ερωτευμένος Σαίξπηρ θα βρίσκεται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», έως και τις 13 Ιανουαρίου 2019.

Μην το χάσεις!

Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Γιώργος Κοψιδάς, Δήμητρα Λημνιού, Θάνος Μπίρκος, Νίκος Ορφανός, Σωκράτης Πατσίκας, Γιάννης Ποιμενίδης, Θανάσης Χαλκιάς. 

Και οι: Βασίλης Αθανασόπουλος, Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Αναστασία Κελέση, Νεφέλη Μαϊστράλη, Φραγκίσκη Μουστάκη, Κωστής Μπούντας, Στράτος Τρογκάνης, Αγγελική Τρομπούκη, Κώνσταντίνα Τσιριμώνα, Αχιλλέας Σκεύης, Αναστασία Στυλιανίδη, Δημήτρης Φουρλής, Βασίλης Ψυλλάς.


Πληροφορίες:

ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 254 – ΤΑΥΡΟΣ  17778
ΤΗΛ. 2122540000

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ:         19.00
ΠΕΜΠΤΗ:         19.00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:   20.00
ΣΑΒΒΑΤΟ:         20.00
ΚΥΡΙΑΚΗ:          18.30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

  • Κανονικά εισιτήρια: €45, €38, €30, €24, €19, €14 (θεωρείο)
  • Ισχύουν ειδικές τιμές για Α.Μ.Ε.Α., φοιτητές, νέους έως 26 χρονών & ανέργους
  • Ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις (από 20 άτομα και πάνω) στο: Τ. 212 254 0300

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

  • Στα ταμεία του θεάτρου, Πειραιώς 254, Ταύρος
  • Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://tickets.theatron254.gr/
  • Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.viva.gr
  • Τηλεφωνικά, στο T. 212 254 0300

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
www.people.gr

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET