ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ο 23χρονος Στάθης Ηλιάκης έγινε δεκτός στο MIT και ταξιδεύει Αμερική για τα όνειρά του!

Το αξίζει και με το παραπάνω!

Neopolis Team

8 Ιουνίου, 2023

Το inspo of the day ακούει στο όνομα Στάθης Ηλιάκης και είναι ένας 23χρονος απόφοιτος του ΕΜΠ που σε λίγο καιρό θα ανοίγει τα φτερά του σε ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Στάθης από τον Αλμυρό είχε δείξει τη δύναμη της θέλησής του από νωρίς, και συγκεκριμένα το 2018, όταν βγήκε πρώτος στις Πανελλήνιες στη Μαγνησία και δεύτερος σε ολόκληρη την Ελλάδα, συγκεντρώνοντας 19.540 μόρια. Την επιτυχία του κάνει ακόμα μεγαλύτερη το γεγονός ότι σε ηλικία 15 ετών έχασε τον πατέρα του, ενώ η οικογένειά του αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες. Τίποτα από αυτά δε στάθηκαν εμπόδιο στο να παλέψει για τα όνειρά του, τα οποία βλέπει πλέον να εκπληρώνονται! Όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ:

Τίποτε δε στάθηκε ικανό να με κάνει να παρατήσω την εκπαίδευση και το διάβασμα, γιατί ήταν κάτι στο οποίο εγώ έβρισκα καταφύγιο.

Η απώλεια του πατέρα μου με έκανε πιo υπεύθυνο απέναντι στη ζωή.

Get ready για το quote που πρέπει να κάνετε στάση ζωής από εδώ και πέρα:

«Δε θέλω να μετανιώνω για πράγματα που δεν έκανα επειδή φοβήθηκα. Ο φόβος σε κρατάει πίσω.» 

Την προσπάθειά του αυτή στήριξε ο Δήμος Αλμυρού, ο οποίος τον βράβευσε για την επιτυχία του στις Πανελλήνιες, ενώ ο ευεργέτης της πόλης, Χαράλαμπος Τσιμάς, του παρείχε δωροεπιταγή 1.000 ευρώ για να αγοράσει τον ηλεκτρικό εξοπλισμό που θα χρειαζόταν στη φοιτητική του ζωή.

Στα 18 του λοιπόν, ο Στάθης μετακόμισε Αθήνα για να σπουδάσει στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Αφού πήρε το πτυχίο, τώρα συνεχίζει για το επόμενο βήμα, που είναι η φοίτηση στο MIΤ! Ο 23χρονος Αλμυριώτης είχε αιτηθεί σε πολλά κορυφαία πανεπιστήμια για να συνεχίσει τις σπουδές του, μεταξύ αυτών το Stanford και το Berkeley, τελικά όμως, επέλεξε το ΜΙΤ. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα, βρίσκονταν στην Αμερική για συνεντεύξεις και επισκέψεις σε Πανεπιστήμια.

 

Οι συμβουλές του σε όσους δίνουν Πανελλήνιες!

Ο Στάθης, παρότι σημείωσε τόσο υψηλή βαθμολογία και βγήκε 2ος στην Ελλάδα, τονίζει ότι διάβαζε 4-5 ώρες σε καθημερινή βάση, βρίσκοντας χρόνο για διασκέδαση και εξόδους με τις παρέες του.

«Δεν άφησα πίσω ένα κομμάτι της ζωής μου για να δώσω εξετάσεις. Η ισορροπία είναι το πιο σημαντικό» τόνισε, ενώ όσον αφορά την κατεύθυνση σπουδών που ακολούθησε, είπε πως «ήξερα από την αρχή πως ήμουν γεννημένος γι’ αυτό».

«Οι Πανελλήνιες είναι μία διαδικασία που σε αγχώνει. Υπάρχει και κοινωνική πίεση» λέει ο Στάθης, προσθέτοντας πως «είναι τέσσερα διαγωνίσματα στα οποία απλά προσπαθείς να δώσεις το 100% του εαυτού σου».

Σίγουρα όλα τα παιδιά έχουν κάνει μια πάρα πολύ καλή προετοιμασία, οπότε μην αφήνουν το άγχος να τους το χαλάσει. Να αφήσουν το άγχος εκτός αίθουσας και να δικαιώσουν την προσπάθειά τους.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Υποτροφίες COSMOTE: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για πρωτοετείς φοιτητές με οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Όλο και περισσότεροι νέοι αδιαφορούν για το πτυχίο γιατί δεν τους καλύπτει η τριτοβάθμια εκπαίδευση!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

«Διαμόρφωσε το μέλλον σου»: Το Athens Science Festival επιστρέφει να εμπνεύσει μαθητές και φοιτητές!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Από τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού πέθανε η 20χρονη φοιτήτρια Εμπορικού Ναυτικού!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET