ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Έρχονται νομοθετικές ρυθμίσεις για τα ΑΕΙ – Λύνεται το πρόβλημα του εργαστηριακού και επιστημονικού προσωπικού

Έρχονται νομοθετικές ρυθμίσεις για τα ΑΕΙ – Λύνεται το πρόβλημα του εργαστηριακού και επιστημονικού προσωπικού Σε νομοθετικές ρυθμίσεις θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα το Υπουργείου Παιδείας ώστε να μπορούν να μεταφέρουν οι Πρυτάνεις και Πρόεδροι των ΑΕΙ κονδύλια από τον ένα λογαριασμό στον άλλο, πράγμα που δεν επιτρεπόταν μέχρι τώρα, για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που […]

Neopolis Team

19 Νοεμβρίου, 2015

Έρχονται νομοθετικές ρυθμίσεις για τα ΑΕΙ – Λύνεται το πρόβλημα του εργαστηριακού και επιστημονικού προσωπικού

Σε νομοθετικές ρυθμίσεις θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα το Υπουργείου Παιδείας ώστε να μπορούν να μεταφέρουν οι Πρυτάνεις και Πρόεδροι των ΑΕΙ κονδύλια από τον ένα λογαριασμό στον άλλο, πράγμα που δεν επιτρεπόταν μέχρι τώρα, για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν τα Ανώτατα Ιδρύματα λόγω περικοπής του προϋπολογισμού τους.

Την είδηση αυτή την έδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας από τη Βουλή, σημειώνοντας τα ακόλουθα κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή:

προχωράμε στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις, γιατί όντως ο προϋπολογισμός των Ιδρυμάτων είναι χαμηλός. Προχωράμε, λοιπόν, στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις ούτως ώστε οι Πρυτάνεις και οι Πρόεδροι των ΑΕΙ να μπορούν να μεταφέρουν κονδύλια από τον ένα λογαριασμό στον άλλο, πράγμα που δεν επιτρεπόταν μέχρι τώρα, για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν τα Ανώτατα Ιδρύματα λόγω περικοπής του προϋπολογισμού τους.

Υπεγράφη η ΠΥΣ για προσωπικό στα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Υπεγράφη η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για το προσωπικό, εργαστηριακό και επιστημονικό των ΤΕΙ και των πανεπιστημίων σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου στη Βουλή. Η ίδια απευθυνόμενη προς τον Βουλευτή κ. Μωραϊτη δήλωσε:

Κατ’ αρχάς η ΠΥΣ έχει υπογραφεί για το προσωπικό, εργαστηριακό και επιστημονικό, των ΤΕΙ όπως και των πανεπιστημίων. Άρα, δεν είναι δέσμευση εδώ ούτε υπόσχεση. Εάν από τη Δευτέρα υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία, ειδικά της Άμφισσας, αλλά και σε όλα τα ΤΕΙ, να έρθετε εδώ να μου το πείτε.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

TECH NEWS

Το Insta φέρνει την παρακολούθηση τοποθεσίας, για το σωστό, παραδοσιακό… stalking!

TECH NEWS

Κακή ιδέα να βάζεις το βρεγμένο κινητό στο ρύζι, λέει η Apple και γκρεμίζει έναν μύθο χρόνων!

ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο οι υπογραφές στο ψήφισμα Καρυστιανού, ανήμερα της επετείου!

ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση για τα Τέμπη: Έγραψαν με κόκκινη μπογιά τα ονόματα των νεκρών έξω απ’τη Βουλή!

ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Παραμένει σε κώμα ο φοιτητής του ΑΠΘ και μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία Τετάρτης 28/2: Τα ΜΜΜ που συμμετέχουν και πώς θα κινηθούν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET