Τιβί

Ξεπέρασε τον …μπαμπά του | Το Nomads κατάφερε να γίνει καλύτερο από το Survivor!

Το βράδυ της Δευτέρας ξεκίνησε το μεγάλο στοίχημα του Ant1. Ο λόγος φυσικά για το Nomads που όπως γνωρίζαμε αλλά διαπιστώσαμε, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το Survivor που τη περασμένη σεζόν κυριάρχησε πανηγυρικά στα ποσοστά τηλεθέασης. Το ριάλιτι επιβίωσης του ΣΚΑΪ έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήοουν παρόμοιες παραγωγές στην ελληνική τηλεόραση. Ήδη […]

Neopolis Team

5 Οκτωβρίου, 2017

Το βράδυ της Δευτέρας ξεκίνησε το μεγάλο στοίχημα του Ant1. Ο λόγος φυσικά για το Nomads που όπως γνωρίζαμε αλλά διαπιστώσαμε, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το Survivor που τη περασμένη σεζόν κυριάρχησε πανηγυρικά στα ποσοστά τηλεθέασης. Το ριάλιτι επιβίωσης του ΣΚΑΪ έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήοουν παρόμοιες παραγωγές στην ελληνική τηλεόραση.

Ήδη από την πρώτη μέρα προβολής έδειξε ότι δεν επρόκειτο να διαπραγματευτεί εύκολα την πρωτιά, σημειώνοντας 44,1% στο δυναμικό κοινό. Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο του ανταγωνισμού, ωστόσο μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι το Nomads είναι κλάσης καλύτερο από το Survivor, ακόμα κι αν δεν καταφέρει να αγγίξει τα επικά ποσοστά τηλεθέασης του τελευταίου.

NOMADS VS SURVIVOR


Μιλάμε για δύο ποιοτικές παραγωγές με κοινό παρονομαστή, την επιβίωση. Ωστόσο οι διαφορές μεταξύ τους ποικίλλουν. Οι ομάδες είναι τρεις αντί για δύο, ενώ η παραλία δεν είναι το μοναδικό μέρος για τη διαμονή τους. Οι παίκτες κάθε εβδομάδα θα μάχονται να κερδίσουν τη βίλα ως “έπαθλο” ή έστω το ψαροχώρι με την φιλοξενία των ντόπιων, αποφεύγοντας όσο μπορούν την διαμονή στην παραλία όπου πρέπει να νιώσουν στο πετσί τους τι εστί επιβίωση.

Τα αγωνίσματα είναι με μία λέξη: Π Α Λ Ο Υ Κ Ι Α

Ας ξεκινήσουμε με το πιο ενδιαφέρον κομμάτι αυτών των ριάλιτι επιβίωσης που είναι τα αγωνίσματα. Στο Nomads ο στίβος μάχης μόνο “παιχνιδάκι” δεν είναι. Τρία επεισόδια είναι αρκετά για να συνειδητοποιήσουμε ότι οι παίκτες πρέπει να τραβάνε μεγάλο ζόρι για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις. Αυτό και μόνο κεντρίζει το ενδιαφέρον μας μιας και ο παράγοντας τύχη εδώ δεν είναι η λέξη που ανήκει στους χαρακτηρισμούς των αγωνισμάτων. Ένα επιπλέον διαφορετικό στοιχείο είναι η συμμετοχή όλης της ομάδας στα αγωνίσματα και όχι η προσπάθεια του κάθε παίκτη ξεχωριστά.

(Απόσπασμα από την πρεμιέρα της Δευτέρας)

https://youtu.be/61VumM7JwSM

Τα συμβούλια των παικτών στο νησί

Οι υποψήφιοι για αποχώρηση είναι τρεις κάθε εβδομάδα. Δύο από την ηττημένη ομάδα που χάνει στο πρώτο παιχνίδι ασυλίας και ένας από την ομάδα που χάνει στο επόμενο παιχνίδι ασυλίας ανάμεσα στους νικητές του πρώτου. Αυτό σημαίνει ότι βλέπουμε δύο παιχνίδια ασυλίας την εβδομάδα.

Μέχρι στιγμής έχουμε παρακολουθήσει δύο συμβούλια για ψηφοφορία προτεινόμενου παίκτη για αποχώρηση και αυτό που μας έκανε εντύπωση, είναι ο τρόπος διεξαγωγής της. Σε αντίθεση με το survivor που οι παίκτες πήγαιναν στη κάλπη για να ρίξουν τη ψήφο τους κρυφά, στο Nomads οι παίκτες δείχνουν άτομο φανερά. Αυτό μας δείχνει ότι η παραγωγή, τουλάχιστον για την αρχή, δεν έχει σκοπό να προβάλλει ένα παιχνίδι με ίντριγκα.

Η διάρκεια των επεισοδίων δεν κουράζει

Ένα πράγμα που μπορούμε να πούμε με σαφήνεια, είναι ότι δεν κουραζόμαστε κατά την διάρκεια των επεισοδίων μιας και κρατάνε μόνο δύο ώρες, πράγμα που σημαίνει ότι όλα εκτυλίσσονται γρήγορα και αυτά που πρέπει να δούμε, αυτά και βλέπουμε.

Υ.Γ: Αντίο στα βράδια μας για ακόμη μια φορά!

Το τρέιλερ του τέταρτου  επεισοδίου:

 

FUN ZONE

EVENTS

Στο TEDxAUTH 2024 θα ανακαλύψουμε πώς να επιτύχουμε τη δική μας «OSMOSIS»!

BINGE WATCHING

‘Bridgerton’: Το τρέιλερ της 3ης σεζόν έφτασε και έχει τόσο σούσουρο όσο περιμέναμε!

EVENTS

ThinkBiz Academy 2024: To event επιχειρηματικότητας από νέους για νέους επιστρέφει για 8η χρονιά!

BINGE WATCHING

‘The Gentlemen’: Μια σημαντική λεπτομέρεια δυσκολεύει πολύ τον ερχομό 2ης σεζόν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET