ΕΛΛΑΔΑ

Ο νέος σταθμός που προστέθηκε στη Γραμμή 4 του μετρό, είναι αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε!

Η γραμμή 4 του μετρό που αναμένεται να είναι στη διάθεση του επιβατικού κοινού το 2025, θα έχει τελικά 15 σταθμούς και όχι 14 όπως είχε καθοριστεί αρχικά. Η νέα προσθήκη θα συνδέει το Γαλάτσι με το Γουδί με την προσωρινή ονομασία «Πάρνηθος». Σύμφωνα με την Αττικό Μετρό, εξετάζεται κατά πόσο είναι εφικτή η κατασκευή […]

Neopolis Team

22 Νοεμβρίου, 2017

Η γραμμή 4 του μετρό που αναμένεται να είναι στη διάθεση του επιβατικού κοινού το 2025, θα έχει τελικά 15 σταθμούς και όχι 14 όπως είχε καθοριστεί αρχικά. Η νέα προσθήκη θα συνδέει το Γαλάτσι με το Γουδί με την προσωρινή ονομασία «Πάρνηθος».

Σύμφωνα με την Αττικό Μετρό, εξετάζεται κατά πόσο είναι εφικτή η κατασκευή του εν λόγω σταθμού, αφού το βάθος της σήραγγας είναι ιδιαίτερα μεγάλο (υπολογίζεται σε περίπου 50 μέτρα). Τεχνικές λύσεις βέβαια, φαίνεται να υπάρχουν, οπότε απλά περιμένουμε το τελικό «οκ» για τη νέα προσθήκη.

Να σημειωθεί ότι ο νέος σταθμός αν τελικά προστεθεί στη Πορτοκαλί Γραμμή 4, δε θα έχει επιπλέον οικονομική επιβάρυνση για την υλοποίησή του έργου και δεν θα επηρεάσει έτσι την χρηματοδότησή του από την ΕΤΕπ και το ΕΣΠΑ 2014-2020. Αναμένεται μάλιστα, να υπάρξει σύντομα τροποποίηση της υπάρχουσας ΜΠΕ που θα «νομιμοποιεί» την ύπαρξη του σταθμού στο έργο.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό τα έργα θα ξεκινήσουν από την περιοχή του Γαλατσίου (Άλσος Βεΐκου) και διαμέσου της Κυψέλης, του Γκύζη, των Εξαρχείων και του Κολωνακίου το μετρό θα φθάνει στο ιστορικό κέντρο και θα πηγαίνει προς την Καισαριανή για Ιλίσια, Ζωγράφου και Γουδή.

Ο σταθμός «Πάρνηθος» είναι απόρροια διεκδικήσεων της Επιτροπής κατοίκων της περιοχής, που ζητούσαν την κατασκευή του σταθμού εξαιτίας της μεγάλης απόστασης μεταξύ των σταθμών Γαλατσίου και Κυψέλης και σε συνδυασμό με το ότι δεν υπάρχει καλή συγκοινωνία και καθιστά δύσκολη την μετακίνηση των πολιτών.

Σε όλο αυτό πάντως, βοηθά και η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής που έκανε ομόφωνα δεκτό το αίτημα της κατασκευής του επιπλέον σταθμού στη συνεδρίαση της 31ης Αυγούστου στο θέμα «Γνωμοδότηση επό της ΜΠΕ για τη Γραμμή 4 Άλσος Βεϊκου-Γουδή».

Βέβαια είμαστε πολύ μακριά από το 2025, αλλά σημασία έχει να ξεκινήσει το έργο για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί μέχρι τότε!

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Tripadvisor: Δύο παραλίες της Κρήτης στις 25 καλύτερες του κόσμου για το 2023!

ΕΛΛΑΔΑ

«Μάθε πού ψηφίζεις»: Η εφαρμογή που σε ενημερώνει για το εκλογικό σου διαμέρισμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Παραμένει πρώτη στην ανεργία νέων η Ελλάδα μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET