ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητές άνοιξαν το ΟΠΑ, ακολούθησε νέος γύρος επεισοδίων με τα ΜΑΤ!

Έκρυθμη η κατάσταση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εκεί όπου λίγο νωρίτερα η αστυνομία έκανε έφοδο, προκειμένου να σπάσει τη διαμαρτυρία 100 περίπου φοιτητών. Όλα ξεκίνησαν χθες, όταν ομάδα της αστυνομίας πραγματοποίησε επιχείρηση εντός της ΑΣΟΕΕ, όπου μεταξύ άλλων, βρήκαν κοντάρια, κράνη, κουκούλες, μάρμαρα και πέτρες. Οι χώροι αυτοί, αποτελούσαν ορμητήρια ατόμων για τις επιθέσεις τους […]

Neopolis Team

11 Νοεμβρίου, 2019

Έκρυθμη η κατάσταση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εκεί όπου λίγο νωρίτερα η αστυνομία έκανε έφοδο, προκειμένου να σπάσει τη διαμαρτυρία 100 περίπου φοιτητών.

Όλα ξεκίνησαν χθες, όταν ομάδα της αστυνομίας πραγματοποίησε επιχείρηση εντός της ΑΣΟΕΕ, όπου μεταξύ άλλων, βρήκαν κοντάρια, κράνη, κουκούλες, μάρμαρα και πέτρες. Οι χώροι αυτοί, αποτελούσαν ορμητήρια ατόμων για τις επιθέσεις τους με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ερευνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε χώρους που τελούν υπό κατάληψη και χρησιμοποιούνται ως ορμητήρια για επεισόδια και επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων και στους οποίους γίνονται προπαρασκευαστικές ενέργειες, καθώς και αποθήκευση ή παρασκευή αντικειμένων και μηχανισμών που χρησιμοποιούνται στις επιθέσεις αυτές.

Το αποτέλεσμα ήταν η Σύγκλητος να προχωρήσει σε αναστολή λειτουργίας του ΟΠΑ, από σήμερα έως και τις 17 Νοεμβρίου, γεγονός που προκάλεσε τις σημερινές αντιδράσεις.

Οι φοιτητές διαμαρτυρόμενοι για το αδικαιολόγητο κλείσιμο του Πανεπιστημίου, μπήκαν στο εσωτερικό του, με την αστυνομία να εισβάλλει τελικά στο Ίδρυμα με τη χρήση χημικών.

Σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε, οι φοιτητές καταγγέλουν πως τα ΜΑΤ δεν επέτρεψαν σε άτομα ιατρικά προβλήματα να αποχωρήσουν από το κτίριο, με την κατάσταση να είναι αποπνικτική, ενώ κάποιοι τραυματίστηκαν.

Στο μεταξύ, το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που ανήρτησε στη σελίδα του στο Twitter ο Δρομογράφος. Την ώρα που οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται μπροστά από την ΑΣΟΕΕ, ένας αστυνομικός των ΜΑΤ φαίνεται να επιτίθεται σε διαδηλώτρια με την ασπίδα του.

https://twitter.com/dromografos/status/1193865888732237824?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1193865888732237824&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ethnos.gr%2Fellada%2F71517_astynomikos-ton-mat-htypa-kai-klotsa-diadilotria-stin-asoee-vid

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΠΑΔΑ μετατράπηκε σε πλατό γυρισμάτων για τη σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι» της ΕΡΤ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΕΚΠΑ ανοίγει παράρτημα στην Κύπρο – Το πρώτο ελληνικό ΑΕΙ που βγαίνει στην Ευρώπη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑ: Φοιτητής καταγγέλει ότι δέχτηκε επίθεση φεύγοντας από τη βιβλιοθήκη της σχολής!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET