fbpx

Το Insta φέρνει τα ‘Live Rooms’, επιτρέποντας μέχρι και 4 άτομα να κάνουν join!


Καραντίνα και νέες προσθήκες από το Insta, that’s our current situation.  

Είναι γεγονός ότι τα SoMe έχουν παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μας όλο αυτό το διάστημα και ούτε να φανταστούμε δεν μπορούμε την περίοδο κλεισούρας χωρίς αυτά. Πέρα του ότι ακόμα βρισκόμαστε σ’ αυτή, η αλήθεια είναι πως έχει αποτελέσει αφορμή για αλλαγές και προσθήκες που θα κρατήσουν κι αφού επιστρέψουμε στις παλιές καλές ημέρες. Είναι που εστιάσαμε όσο ποτέ άλλοτε σε αυτά, οπότε έπρεπε να γίνουν πραγματάκια για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες μας, αλλά και για να μας κρατήσουν το ενδιαφέρον.

Ένα μεγάλο κομμάτι της καραντίνας το περάσαμε ξεκάθαρα με lives στο Insta (ο Πετρετζίκης ήταν το πρόσωπο της χρονιάς), τα οποία σημείωσαν 70% αύξηση το διάστημα Φεβρουάριος-Μάρτιος, οπότε θα ήταν αδύνατο το κοινωνικό δίκτυο να μην επικεντρωθεί σε αυτά και στην εξέλιξή τους. Μην ξεχνάμε πως υπάρχει κι ένα Clubhouse πια απέναντί τους.

Κάπως έτσι λοιπόν, η νέα αλλαγή θα φέρει τη δυνατότητα συμμετοχής μέχρι και 4 ατόμων στα λεγόμενα Live Rooms, για να στήνονται ακόμα μεγαλύτερες παρέες.

Ο κόσμος το ζήτησε, το Insta το έκανε πράξη!

Η εταιρεία δηλώνει πως θέλει να επιτρέψει την πραγματοποίηση talk shows, συνεντεύξεων, μουσικών lives από καλλιτέχνες κ.α., διευκολύνοντας έτσι τη δουλειά όσων στράφηκαν στο εν λόγω μέσο εξαιτίας της πανδημίας. Είναι επίσης κι ένας τρόπος να βοηθηθούν οι επαγγελματίες του χώρου, οι Instagrammers/influencers δηλαδή, μιας και θα έχουν τη δυνατότητα για εκτεταμένα Q&A’s ή διαφημίσεις κατά τη διάρκεια ζωντανών εκπομπών. Γενικά, θα στήνονται κανονικές εκπομπούλες πλέον και κάτι μας λέει ότι σιγά σιγά γίνεται πλήρης μεταφορά της τηλεόρασης στα social media.

Btw, γιατί όλα αυτά μοιάζουν σαν να ήρθαν ύστερα από τις δηλώσεις της Μαριπόζα για τη δυσκολία που κρύβει το επάγγελμα του ινφλουένσινγκ; Μπας και κατάλαβαν εκεί στο Insta ότι οι συνθήκες εργασίας πρέπει να γίνουν πιο φιλικές προς τον εργαζόμενο;

Τρόπος λειτουργίας των Live Rooms

Για να ξεκινήσεις ένα Live Room, κάνεις swipe left, πηγαίνεις στα lives και επιλέγεις το εικονίδιο που γράφει ‘Room’ για να προσθέσεις καλεσμένους. Εκεί θα βρεις μια λίστα με κόσμο που έχει κάνει ήδη αίτημα να συμμετέχει στα lives σου, ενώ θα μπορείς να αναζητήσεις κι άλλα άτομα. Σημειωτέον, οι ακόλουθοι/φανς θα μπορούν να αγοράζουν σήματα ώστε να στηρίξουν το άτομο που πραγματοποιεί το live, ή να συμμετέχουν σε live εράνους.

Όσο τρέχει η ζωντανή μετάδοση, εσύ θα παραμένεις στην κορυφή της οθόνης, όσο οι καλεσμένοι θα προστίθενται. Αυτοί θα εισέρχονται στην εικόνα ταυτόχρονα μαζί ή ο καθένας ξεχωριστά (αναλόγως με τις προτιμήσεις σου), δημιουργώντας έτσι τη δυνατότητα εμφάνισης surprise guests.

Τέλος, άτομα που έχουν μπλοκαριστεί έστω κι από έναν συμμετέχοντα του live, δε θα μπορούν να κάνουν join.


Photo by Hans Vivek on Unsplash

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET