ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δείτε το νέο κτίριο που δόθηκε στην Νομική.

Μετά από συμφωνία του Υπουργείου Παιδείας με το τμήμα της Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, αποφασίστηκε να δοθεί εκ νέου στο Τμήμα το κτίριο επί των οδών Ακαδημίας 47 & Σίνα.  Το εν λόγω κτίριο, που ανεγέρθη το 1923, αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα δείγματα αρχιτεκτονικού εκλεκτικισμού με επιδράσεις μπαρόκ. Το κτίριο υπέστη τον […]

Default avatar

Guest Author

24 Μαρτίου, 2017

Μετά από συμφωνία του Υπουργείου Παιδείας με το τμήμα της Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, αποφασίστηκε να δοθεί εκ νέου στο Τμήμα το κτίριο επί των οδών Ακαδημίας 47 & Σίνα. 

Το εν λόγω κτίριο, που ανεγέρθη το 1923, αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα δείγματα αρχιτεκτονικού εκλεκτικισμού με επιδράσεις μπαρόκ. Το κτίριο υπέστη τον Δεκέμβριο του 2008 σοβαρότατες ζημιές από πυρκαγιά  και ανακατασκευάστηκε με δωρεά του Αθανάσιου Μαρτίνου.

«Το κτίριο, σήμερα, έχει πλέον αποκατασταθεί και διαθέτει νέες, σύγχρονες υποδομές για να καλύψει τις ανάγκες της Νομικής, συμβάλλοντας καθοριστικά ως υποδομή στην ενίσχυση του εκπαιδευτικού και του ερευνητικού έργου της Σχολής», ανέφερε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος.

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε η κοσμήτωρ της σχολής Διονυσία Καλλινίκου, στο κτίριο εκτός της γραμματείας της σχολής στεγάζονται και χώροι πολυμέσων, αλλά και χώροι όπου οι φοιτητές θα μπορούν να προετοιμάζονται για τους διεθνείς διαγωνισμούς στους οποίους λαμβάνουν μέρος κάθε χρονιά.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα αναδείχθηκε η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο, κάτι… βρωμάει εδώ!

SPILL THE TEA

Ο Henry Cavill περιμένει το πρώτο του παιδί με τη Natalie Viscuso και κάτι ράγισε μέσα μας!

SPILL THE TEA

Όλα τα beefs που έχουν απασχολήσει το ίντερνετ τελευταία αν έχεις χάσει επεισόδια!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Τμήματα με χαμηλή βάση αλλά υψηλές προοπτικές, για να έχεις υπόψιν σου!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία 17/4: Πώς θα κινηθούν Μετρό, ΗΣΑΠ, Προαστιακός, Τραμ – Στάση εργασίας τα λεωφορεία!

ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΗΣΑΠ αποφάσισε να ανακαινίσει τους παλαιολιθικούς συρμούς του, καιρός ήταν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET