ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

7 μύθοι για το σεξ με περίοδο που πρέπει να σταματήσεις επιτέλους να πιστεύεις!

Το σεξ με περίοδο είναι ένα από τα μεγαλύτερα σεξουαλικά ταμπού της εποχής μας και δεν καταλαβαίνω γιατί τόσος ντόρος γύρω από αυτό. Είναι κάτι το απόλυτα φυσιολογικό και από την στιγμή που υπάρχει η σύμφωνη γνώμη και των δύο συντρόφων, η γνώμη όλων των υπόλοιπων περιττεύει. Στο άκουσμα του σεξ με περίοδο όλοι παθαίνουν […]

Neopolis Team

2 Δεκεμβρίου, 2018

Το σεξ με περίοδο είναι ένα από τα μεγαλύτερα σεξουαλικά ταμπού της εποχής μας και δεν καταλαβαίνω γιατί τόσος ντόρος γύρω από αυτό. Είναι κάτι το απόλυτα φυσιολογικό και από την στιγμή που υπάρχει η σύμφωνη γνώμη και των δύο συντρόφων, η γνώμη όλων των υπόλοιπων περιττεύει. Στο άκουσμα του σεξ με περίοδο όλοι παθαίνουν κάτι. Προσωπικά, δεν το έχω δοκιμάσει αλλά δε νομίζω να είναι και τόσο σιχαμερό κι άθλιο όσο λένε.

Υπάρχουν κάποιες παρανοήσεις και μύθοι σχετικά με το σεξ με περίοδο που πιστεύεις και πρέπει να παραμερίσεις εδώ και τώρα:

1. Οι γυναίκες δε θέλουν να κάνουν σεξ όσο έχουν περίοδο

Ο ένας και μοναδικός λόγος που μία γυναίκα μπορεί να αρνηθεί να κάνει σεξ όσο έχει περίοδο είναι για την ακαταστασία και τους λεκέδες που θα δημιουργηθούν. Κατά τα άλλα, μία γυναίκα στην περίοδό της έχει τρομερές ορέξεις, διέγερση και καύλες πιο συγκεκριμένα. Για να μην πω ότι το σεξ στη διάρκεια της περιόδου, βοηθά να καταπολεμηθούν οι κράμπες κι οι κοιλιακοί πόνοι.

2. Δε μπορείς να μείνεις έγκυος κάνοντας σεξ όσο έχεις περίοδο

Αυτό ισχύει μόνο για τις γυναίκες που έχουν σταθερό εμμηνορρυσιακό κύκλο. Ωστόσο, οι γυναίκες με μη τακτικές περιόδους, είναι πολύ πιθανό να «πιάσουν» παιδί κάνοντας σεξ με περίοδο. Επίσης, το να έχεις περίοδο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι προστατεύεσαι από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, οπότε και να μη φοβάσαι για το αν θα πιάσεις παιδί, πρέπει να χρησιμοποιείς οπωσδήποτε προστασία.

3. Το αίμα της περιόδου βλάπτει το ανδρικό πέος

Όχι;! Δεν έχω ιδέα γιατί υπάρχει καν σαν μύθος αυτή η φράση. Το πέος του συντρόφου σου δεν πρόκειται να πάθει απολύτως τίποτα. Φυσικά πρέπει να χρησιμοποιείτε προφυλακτικό όμως, για να αποφύγετε τους λεκέδες και το λέρωμα για ευνόητους λόγους.

4. Παίζεις με τη φλόγα και με τις… λοιμώξεις

Ούτε αυτό ισχύει. Εκτός κι αν χρησιμοποιείς ταμπόν και δεν το αλλάζεις τακτικά οπότε ευδοκιμούν βακτήρια στον κόλπο σου, αν σε γενικές γραμμές έχεις υγιή οργανισμό, το σεξ με περίοδο δε θα σε επηρεάσει καθόλου.

5. Δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε προφυλακτικό

Το ανέφερα παραπάνω, αλλά θέλω να σιγουρευτώ ότι έγινε απολύτως κατανοητό. ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ. ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ. Αποφεύγουμε κι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες κι ανεπιθύμητες ασθένειες και νοσήματα.

6. Η περίοδος θα επηρεαστεί αρνητικά από το σεξ

Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι αν κάνουν σεξ ενώ έχουν περίοδο, ίσως αυτό προκαλέσει περισσότερη ροή αίματος κι αυξηθεί η διάρκεια της περιόδου τους. Λάθος. Μπορεί την στιγμή που κάνεις σεξ να υπάρχει μεγαλύτερη ροή λόγω της διείσδυσης και της πίεσης, αλλά μετά ούτε περισσότερο αίμα θα έχεις ούτε και μεγαλύτερη διάρκεια.

7. Δε θα απολαύσεις το σεξ

Αντιθέτως. Το σεξ απελευθερώνει ενδορφίνες που είναι ικανές να απαλύνουν τον πόνο και τις κράμπες και να σε κάνουν να το απολαύσεις όπως και τις φυσιολογικές μέρες σου. Αν δε νιώθεις ξηρότητα ή δυσφορία εκεί κάτω, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιπαντικό κι όλα τα προβλήματα θα παραμεριστούν.

OUR20s

ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Υπάλληλος της Google εξηγεί γιατί το να μένει με τους γονείς της μέχρι τα 32 της ήταν ΟΤΚ!

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Το ‘Live A Legacy 2024’ θα σου δώσει τα εφόδια που χρειάζεσαι για την καριέρα που ονειρεύεσαι! 

DIGITAL

Οι AI ελληνικές παρωδίες του Μπομπ Σφουγγαράκη ήταν αυτό που έλειπε από τη ζωή μας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET