ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μπρατάκος: «Προχωράμε σε αναστολή λειτουργία κάποιων ΤΕΙ»

“Θα εξαναγκασθούμε να εισηγηθούμε την αναστολή λειτουργίας των Ιδρυμάτων μας”, δήλωσε στο esos ο  Προεδρεύων  της Συνόδου των ΤΕΙ της χώρας Καθηγητής Μιχάλης Μπρατάκος, σε ερώτησή που του έγινε σχετικά με το εάν με την έκδοση των δύο υπουργικών αποφάσεων για την κατανομή εκτάκτου εκπαιδευτικού προσωπικού καλύπτονται οι κενές θέσεις που φέτος αυξήθηκαν σημαντικά λόγω μεγάλου αριθμού […]

Neopolis Team

19 Νοεμβρίου, 2015

“Θα εξαναγκασθούμε να εισηγηθούμε την αναστολή λειτουργίας των Ιδρυμάτων μας”, δήλωσε στο esos ο  Προεδρεύων  της Συνόδου των ΤΕΙ της χώρας Καθηγητής Μιχάλης Μπρατάκος, σε ερώτησή που του έγινε σχετικά με το εάν με την έκδοση των δύο υπουργικών αποφάσεων για την κατανομή εκτάκτου εκπαιδευτικού προσωπικού καλύπτονται οι κενές θέσεις που φέτος αυξήθηκαν σημαντικά λόγω μεγάλου αριθμού συνταξιοδοτήσεων.

Ο κ Μπρατάκος εξηγεί γιατί θα πρέπει να αναστείλουν τη λειτουργία κάποιων ΤΕΙ

  • Στην περίπτωση της πρόσληψης του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού για το ακαδημαϊκό έτος 2015/16 εγκρίθηκαν συνολικά 701 θέσεις (54 θέσεις με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και 647 θέσεις με χρηματοδότηση από τα αποθεματικά των Ιδρυμάτων) έναντι συνολικά 846 θέσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2014/15 (μείωση περίπου 17%) και 1080 θέσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2013/14.
  • Αναλογιζόμενοι την αθρόα έξοδο μονίμων εκπαιδευτικών προς συνταξιοδότηση, ενώ παραμένει ίδιος ο αριθμός των φοιτητών, διαφαίνεται η ταχύτατη υποβάθμιση της ανώτατης τεχνολογικής εκπαίδευσης.
  • Ο προεδρεύων της Συνόδου αναμένεται να απευθύνει γραπτή έκκληση προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας  με την οποία θα  ζητά  την αύξηση του αριθμού του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού τουλάχιστον στα επίπεδα του περυσινού ακαδημαϊκού έτους, όπως και δημόσια  είχε  συμφωνηθεί στην τελευταία συνάντηση της Τριμελούς Γραμματείας της Συνόδου προέδρων ΤΕΙ με την Αν. υπουργό Παιδείας Σ. Αναγνωστοπούλου  και ταυτόχρονα να μεριμνήσει  για την πρόσληψη τουλάχιστον 300 ατόμων μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού για τα ΤΕΙ της χώρας το 2016, αφού την τελευταία 6ετία δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένας διορισμός.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

Είναι viral

Άντρας μήνυσε γυναίκα με 3 εκατ. δολάρια, επειδή τον είχε χρόνια στο friendzone!

ΕΛΛΑΔΑ

Μόλις μάθαμε ότι η dream job των Ελλήνων είναι να γίνουν συγγραφείς, it makes sense!

ΕΛΛΑΔΑ

Στάση εργασίας για τον Ηλεκτρικό αύριο Πέμπτη (2/2) – Ποιες ώρες δε θα κινηθεί!

ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός ο κυβερνήτης του Phantom μετά από πολυήμερες έρευνες!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET