ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τα μόρια στις πανελλαδικές και η σημασία τους για τις μετεγγραφές – Πότε λαμβάνονται υπόψη

Τα μόρια στις πανελλαδικές και η σημασία τους για τις μετεγγραφές – Πότε λαμβάνονται υπόψη Όπως προκύπτει από τη νομοθεσία και τις σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας σε περίπτωση ισοψηφίας κατά τη μοριοδότηση για τις μετεγγραφές, λαμβάνονται υπόψη τα μόρια εισαγωγής στα ΑΕΙ των αιτούντων κατά φθίνουσα σειρά κατάταξης. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιοι φοιτητές που […]

Neopolis Team

18 Νοεμβρίου, 2015

Τα μόρια στις πανελλαδικές και η σημασία τους για τις μετεγγραφές – Πότε λαμβάνονται υπόψη

Όπως προκύπτει από τη νομοθεσία και τις σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας σε περίπτωση ισοψηφίας κατά τη μοριοδότηση για τις μετεγγραφές, λαμβάνονται υπόψη τα μόρια εισαγωγής στα ΑΕΙ των αιτούντων κατά φθίνουσα σειρά κατάταξης.

Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιοι φοιτητές που αιτήθηκαν μετεγγραφής έχουν τον ίδιο αριθμό μορίων λόγω οικονομικών και άλλων κριτηρίων και οι θέσεις δεν επαρκούν ώστε να πάρουν τη μετεγγραφή όλοι οι ισοψηφήσαντες τότε  «τυχεροί» θα είναι όσοι έχουν τα περισσότερα μόρια στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ Ομάδας Α όπου το άριστα είναι τα 2000  θα γίνει αναγωγή σε ενιαία κλίμακα. Χαρακτηριστικά αναφέρεται στην εγκύκλιο με  Αρ.Πρωτ.173476/Ζ1/30-10-2015/ΥΠΠΕΘ ότι προκειμένου για επιτυχόντες που βαθμολογήθηκαν με διαφορετική κλίμακα, όπως οι απόφοιτοι Επαγγελματικών Λυκείων Ομάδας Α, τα μόριά τους υπολογίζονται με αριθμητική αναγωγή σε ενιαία κλίμακα με μέγιστο τα 20.000 μόρια ή αντιστοίχως 22.000 ή 24.000 αν πρόκειται για Σχολή/Τμήμα με ειδικό μάθημα/μαθήματα.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

Είναι viral

Άντρας μήνυσε γυναίκα με 3 εκατ. δολάρια, επειδή τον είχε χρόνια στο friendzone!

ΕΛΛΑΔΑ

Μόλις μάθαμε ότι η dream job των Ελλήνων είναι να γίνουν συγγραφείς, it makes sense!

ΕΛΛΑΔΑ

Στάση εργασίας για τον Ηλεκτρικό αύριο Πέμπτη (2/2) – Ποιες ώρες δε θα κινηθεί!

ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός ο κυβερνήτης του Phantom μετά από πολυήμερες έρευνες!

SPILL THE TEA

Η Καϊλή έκανε πολιτικά όνειρα για τον Τζέιμς Καφετζή στο ΠΑΣΟΚ, αλλά έφαγε άκυρο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET