ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τα μόρια στις πανελλαδικές και η σημασία τους για τις μετεγγραφές – Πότε λαμβάνονται υπόψη

Τα μόρια στις πανελλαδικές και η σημασία τους για τις μετεγγραφές – Πότε λαμβάνονται υπόψη Όπως προκύπτει από τη νομοθεσία και τις σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας σε περίπτωση ισοψηφίας κατά τη μοριοδότηση για τις μετεγγραφές, λαμβάνονται υπόψη τα μόρια εισαγωγής στα ΑΕΙ των αιτούντων κατά φθίνουσα σειρά κατάταξης. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιοι φοιτητές που […]

Neopolis Team

18 Νοεμβρίου, 2015

Τα μόρια στις πανελλαδικές και η σημασία τους για τις μετεγγραφές – Πότε λαμβάνονται υπόψη

Όπως προκύπτει από τη νομοθεσία και τις σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας σε περίπτωση ισοψηφίας κατά τη μοριοδότηση για τις μετεγγραφές, λαμβάνονται υπόψη τα μόρια εισαγωγής στα ΑΕΙ των αιτούντων κατά φθίνουσα σειρά κατάταξης.

Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιοι φοιτητές που αιτήθηκαν μετεγγραφής έχουν τον ίδιο αριθμό μορίων λόγω οικονομικών και άλλων κριτηρίων και οι θέσεις δεν επαρκούν ώστε να πάρουν τη μετεγγραφή όλοι οι ισοψηφήσαντες τότε  «τυχεροί» θα είναι όσοι έχουν τα περισσότερα μόρια στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ Ομάδας Α όπου το άριστα είναι τα 2000  θα γίνει αναγωγή σε ενιαία κλίμακα. Χαρακτηριστικά αναφέρεται στην εγκύκλιο με  Αρ.Πρωτ.173476/Ζ1/30-10-2015/ΥΠΠΕΘ ότι προκειμένου για επιτυχόντες που βαθμολογήθηκαν με διαφορετική κλίμακα, όπως οι απόφοιτοι Επαγγελματικών Λυκείων Ομάδας Α, τα μόριά τους υπολογίζονται με αριθμητική αναγωγή σε ενιαία κλίμακα με μέγιστο τα 20.000 μόρια ή αντιστοίχως 22.000 ή 24.000 αν πρόκειται για Σχολή/Τμήμα με ειδικό μάθημα/μαθήματα.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

TECH NEWS

Το Insta φέρνει την παρακολούθηση τοποθεσίας, για το σωστό, παραδοσιακό… stalking!

TECH NEWS

Κακή ιδέα να βάζεις το βρεγμένο κινητό στο ρύζι, λέει η Apple και γκρεμίζει έναν μύθο χρόνων!

ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο οι υπογραφές στο ψήφισμα Καρυστιανού, ανήμερα της επετείου!

ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση για τα Τέμπη: Έγραψαν με κόκκινη μπογιά τα ονόματα των νεκρών έξω απ’τη Βουλή!

ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Παραμένει σε κώμα ο φοιτητής του ΑΠΘ και μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία Τετάρτης 28/2: Τα ΜΜΜ που συμμετέχουν και πώς θα κινηθούν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET