ΕΛΛΑΔΑ

Στο μισό μειώθηκε η χρήση των ΜΜΜ – Έρχεται ειδικό πρόγραμμα δρομολογίων!

Για εσάς τους λίγους που τα χρησιμοποιείτε ακόμα.

Neopolis Team

16 Μαρτίου, 2020

Υπό κανονικές συνθήκες οι περισσότεροι προσπαθούμε να κρατιόμαστε από τις λαβές των ΜΜΜ με τα ακροδάχτυλά μας, αλίμονο αν δεν τα κόβαμε εντελώς με τα σημερινά δεδομένα.Το μόνο κρίμα είναι η κάρτα που προλάβαμε να ανανεώσουμε… 

Εκτός του ότι βρισκόμαστε σε καραντίνα – αράζουμε σπίτι με άλλα λόγια – είναι και η άρνηση ορισμένων να τηρήσουν τους κανόνες υγιεινής (φταρνίζονται κι όποιον πάρει ο Χάρος  – κυριολεκτικά πλέον), που και αναγκαστικά να πρέπει να βγεις, θα επιλέξεις να πάρεις το αυτοκινητάκι σου. Και φαίνεται ότι πολλοί έχουν αυτήν την άποψη, αν σκεφτείς ότι η κίνηση στα μέσα μεταφοράς έχει μειωθεί κατά 50%.

Κατά συνέπεια, ο ΟΑΣΑ αποφάσισε να τροποποιήσει και τα δρομολόγια ακολουθώντας το ρεύμα της εποχής, όπου τα πάντα μειώνονται ή και κόβονται εντελώς για κάποιο διάστημα.

Ο ΟΑΣΑ συγκεκριμένα, τονίζει πως οι αλλαγές έρχονται στο πλαίσιο και των αδειών ειδικού σκοπού που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι οδηγοί, βάσει της σχετικής πράξης νομοθετικού περιεχομένου. «Το έκτακτο πρόγραμμα λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς είναι προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα, λαμβάνοντας υπόψη την μείωση κατά 50% της κίνησης των επιβατών που έχει σημειωθεί την τελευταία εβδομάδα», σημειώνει ο οργανισμός.  

Όσο για το τροποποιημένο ημερήσιο πρόγραμμα εκτέλεσης δρομολογίων για κάθε γραμμή, μπορείς να ενημερώνεσαι από την εφαρμογή OASA Telematics, την ιστοσελίδα της τηλεματικής, καθώς και από το πληροφοριακό κέντρο 11185.

Ωστόσο, να πούμε ότι γενικότερα το τελευταίο διάστημα έχουν παρθεί μέτρα στα ΜΜΜ για την αντιμετώπιση της κατάστασης, όπως η συστηματική απολύμανση συρμών και οχημάτων, αναστολή της εφαρμογής του μέτρου της εισόδου από την μπροστινή πόρτα σε λεωφορεία και τρόλεϊ, τοποθέτηση αντισηπτικών για τους εργαζομένους σε σταθμούς, εκδοτήρια, γραφεία και καμπίνες οδηγών, καθώς και η προμήθεια 40.000 γαντιών για τους οδηγούς των λεωφορείων.

Για να λειτουργήσουν βέβαια όλα αυτά τα μέτρα, πρέπει και οι επιβάτες να ακολουθούν με τη σειρά τους κανόνες προσωπικής υγιεινής, ενώ ο ΟΑΣΑ προτρέπει ακόμη να ελαχιστοποιηθούν οι συναλλαγές με χαρτονομίσματα και κέρματα και να προτιμάται η χρήση καρτών – πιστωτικών ή χρεωστικών – στα εκδοτήρια.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Το γατάκι που σώθηκε από τουρίστρια στις Σπέτσες έχει Insta και είναι το αγαπημένο μας προφίλ!

ΕΛΛΑΔΑ

Το «Νησί των Νεκρών» είναι το ελληνικό νησάκι στο οποίο δε θα κλείσουμε ποτέ διακοπές!

ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη στα σόσιαλ μίντια με τον θάνατο του Manolo σε ηλικία μόλις 26 ετών!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό: Μέχρι την Πέμπτη η προθεσμία – Τα τμήματα που κερδίζουν τις προτιμήσεις!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Διακοπές στην Αλβανία ψηφίζουν οι Έλληνες, ρίχνουν άκυρο στα ακριβά νησιά της Ελλάδας!

SPILL THE TEA

Σε άλλα νέα, η Sydney Sweeney κάνει tour στα ελληνικά νησιά και όλοι την ψάχνουν!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι 10 πιο περιζήτητοι εργοδότες στον κλάδο της Τεχνολογίας στην Ελλάδα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET