ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μητέρα 16 παιδιών έδωσε Πανελλήνιες και πλέον είναι φοιτήτρια στο Οικονομικό του ΑΠΘ!

Κατά καιρούς διαβάζουμε αρκετές ιστορίες ενηλίκων που αποφασίζουν μετά από χρόνια να ξαναγυρίσουν στα σχολικά θρανία και να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση.  Μία ιστορία που μας συγκίνησε από τις περασμένες Πανελλαδικές, ήταν αυτή του κ. Δημήτρη Μουδατσάκη από την Κρήτη, ο οποίος κατάφερε […]

Neopolis Team

17 Σεπτεμβρίου, 2018

Κατά καιρούς διαβάζουμε αρκετές ιστορίες ενηλίκων που αποφασίζουν μετά από χρόνια να ξαναγυρίσουν στα σχολικά θρανία και να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση. 

Μία ιστορία που μας συγκίνησε από τις περασμένες Πανελλαδικές, ήταν αυτή του κ. Δημήτρη Μουδατσάκη από την Κρήτη, ο οποίος κατάφερε στα 84 του να γίνει φοιτητής Πανεπιστημίου.

Στην ίδια κατηγορία, ωστόσο, βάζουμε και την κ. Μερόπη Πούλα, η 49χρονη εργαζόμενη μητέρα 16 παιδιών, η οποία είναι πια πρωτοετής φοιτήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η κ. Μερόπη αποφάσισε πριν τρία χρόνια να επιστρέψει στα θρανία, χωρίς να σταθούν εμπόδιο οι υποχρεώσεις της δουλειάς της που απαιτεί τρελό ψυχικό σθένος, αφού είναι φροντίστρια θαλάμου στη ΜΕΘ νεογνών του Ιπποκρατείου, και κυρίως η φροντίδα των 10 εκ των 16 παιδιών.

«Πριν από τρία χρόνια αποφάσισα να ξεκινήσω το σχολείο, με άγχος και αγωνία αν θα μπορέσω να αντεπεξέλθω», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Πούπα, με έκδηλη την ικανοποίηση για το γεγονός ότι κατάφερε να πετύχει τον στόχο της και να περάσει στο Οικονομικό του ΑΠΘ, θέλοντας να διεκδικήσει ένα καλύτερο (επαγγελματικό) μέλλον για την ίδια και τα παιδιά της.

Σε εκείνα οφείλει άλλωστε και την επιτυχία της, καθώς όπως λέει: «Η επιτυχία μου ανήκει στα παιδιά μου. Μου παρείχαν τον χρόνο για να μπορέσω να έρθω στο σχολείο και κάλυπταν τη δική μου θέση στο σπίτι, επάξια, αλλά και ψυχολογικά με εμψύχωσαν σε στιγμές που αναρωτιόμουν γιατί ανέλαβα να κάνω κάτι τέτοιο από τη στιγμή που δεν προλαβαίνω».

Η ίδια προτρέπει εκείνους που έχουν δισταγμό να επιστρέψουν στο σχολείο, πως το σχολείο είναι εύκολο και παράλληλα δηλώνει ευγνώμων για τον θεσμό του εσπερινού σχολείου, καθώς όπως κατέληξε «δίνει τη δυνατότητα σ’ εμάς τους εργαζόμενους να κάνουμε έστω και αργά αυτό που επιθυμούσαμε».

Άξιες αναφοράς είναι και οι ιστορίες άλλων δύο ανθρώπων από το ίδιο σχολείο. 

Η Παρασκευή Τσιτσιλίκου σταμάτησε το σχολείο για να παντρευτεί. Το 2004 έκανε μια προσπάθεια να το συνεχίσει, έμεινε όμως έγκυος στο πρώτο της παιδί –έχει τρία σήμερα– και αποφάσισε να το διακόψει ξανά και να επανέλθει για την τρίτη και τελευταία της προσπάθεια. Αυτή ήταν που την οδήγησε και στην εκπλήρωση του ονείρου της, καθώς κατάφερε να εισαχθεί στο ΤΕΙ Νοσηλευτικής Λάρισας, ένα τμήμα που όπως λέει η ίδια, αγαπάει πολύ.

Η μητέρα των τριών εφήβων, δεν θα τα κατάφερνε αν δεν είχε την στήριξη της οικογένειάς της και των παιδιών της. Μένοντας στον Άγιο Αθανάσιο και χωρίς δίπλωμα οδήγησης, έπρεπε καθημερινά να αλλάζει δύο αστικά λεωφορεία προκειμένου να φτάσει στο σχολείο και να επιστρέψει από αυτό αργά το βράδυ. Μεταμεσονύχτιο ήταν και το διάβασμά της, καθώς δεν ήθελε να στερήσει χρόνο απ’τα παιδιά της.

Στο 5ο ΕΠΑΛ ήταν και ο 45χρονος Δημήτρης Κόττας, ο οποίος είναι φοιτητής στο ΤΕΙ Λογιστικής Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος ήταν απόφοιτος γενικού Λυκείου, αποφάσισε όμως μετά από χρόνια να επιστρέψει.

Στην αρχή ξεκίνησα για να πάρω μόνο αυτό το πτυχίο από το ΕΠΑΛ. Ήταν οι καθηγητές μου αυτοί που με παρότρυναν να συμμετάσχω στις πανελλήνιες εξετάσεις», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κόττας, ο οποίος ως εργαζόμενος στο λογιστήριο μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ είχε την πλήρη στήριξη από τους προϊσταμένους και συναδέλφους του, όπως λέει.

«Έλεγα ότι το ταξίδι μου θα τελείωνε με το χαρτί που θα έπαιρνα, το πτυχίο, από το 5ο εσπερινό. Έμελλε να συνεχιστεί», καταλήγει και τονίζει πως χρειάστηκε πολύ διάβασμα αλλά και στήριξη από τον 20χρονο γιο του προκειμένου να πετύχει τον στόχο του.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα βγήκε ο καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός για φοιτητές, αφήνοντας πίσω τη Μαδρίτη!

ΕΛΛΑΔΑ

Πώς θα κινηθεί η Γραμμή 1 του μετρό την Τετάρτη (29/5) λόγω τελικού Conference League!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Πανσέληνος του Μαΐου θα χαρίσει απόψε διπλό εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο!

SPILL THE TEA

Η Camila Cabello αποκάλυψε πότε έκανε σεξ πρώτη φορά χαρακτηρίζοντάς το αργά!

ΕΛΛΑΔΑ

Το νησί της Ελλάδας με τα καθαρότερα νερά στον κόσμο δεν ανήκει στις mainstream επιλογές!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Ολλανδία: Η ακροδεξιά κυβέρνηση μειώνει τους ξένους φοιτητές στα πανεπιστήμια της χώρας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET