ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Μισείτε τον ήχο που κάνει κάποιος όταν μασάει; Δείτε από ποια διαταραχή πάσχετε!

Ανήκετε και εσείς σε αυτήν την κατηγορία ανθρώπων που μισούν να ακούν τους ήχους που βγαίνουν από το στόμα κάποιου όταν μασάει; Οι επιστήμονες ονομάζουν αυτή μας την απέχθεια λοιπόν, προς τους εν λόγω ήχους, ως «διαταραχή της μισοφωνίας». Οι ερευνητές αναφέρουν την «διαταραχή της μισοφωνίας» ως το φαινόμενο του «fight or flight». Αναλυτικότερα, ο εκνευρισμός […]

Default avatar

Guest Author

6 Φεβρουαρίου, 2017

Ανήκετε και εσείς σε αυτήν την κατηγορία ανθρώπων που μισούν να ακούν τους ήχους που βγαίνουν από το στόμα κάποιου όταν μασάει; Οι επιστήμονες ονομάζουν αυτή μας την απέχθεια λοιπόν, προς τους εν λόγω ήχους, ως «διαταραχή της μισοφωνίας».

Οι ερευνητές αναφέρουν την «διαταραχή της μισοφωνίας» ως το φαινόμενο του «fight or flight». Αναλυτικότερα, ο εκνευρισμός που δημιουργείται στα άτομα που πάσχουν από αυτήν την διαταραχή ακούγοντας ήχους από το μάσημα του φαγητού τους κάνει είτε να διεκδικούν την παύση αυτών των ήχων (fight) είτε την αποχώρηση από τον χώρο του φαγητού (flight).

Το σκανάρισμα στους εγκεφάλους των συμμετεχόντων έδειξε ότι συγκεκριμένοι ήχοι, όπως το μάσημα, ενεργοποίησαν το μέρος του μυαλού που καθορίζει όλα εκείνα στα οποία δίνουμε προσοχή.

Η σύνδεση των ήχων αυτών ήταν εμφανώς αυξημένη με τις περιοχές που συνδέονται με το συναίσθημα και τη μνήμη, κάτι που σημαίνει ότι η συγκέντρωση και η συναισθηματική ανταπόκριση των ανθρώπων με μισοφωνία αποσπώνται.

Η νέα αυτή έρευνα δημιουργεί ελπίδες ότι μπορεί να υπάρξει και θεραπεία για την μισοφωνία, η οποία σε αρκετές περιπτώσεις δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

 

ΛΑΪΦΣΤΑΪΛ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μιας που το ανέφερε η Συνατσάκη, τι είναι τελικά το βιολογικό και το κοινωνικό φύλο;

HAPPY BODY

Το Move For The Planet είναι η νέα πρωτοβουλία της adidas για τη βιωσιμότητα!

ΣΤΥΛ

5 ιδέες να στιλιζάρεις το cargo παντελόνι για κάθε περίσταση από το πρωί μέχρι το βράδυ!

HAPPY BODY

9 πράγματα που σου φαίνονται περίεργα στο στήθος σου, όμως είναι φυσιολογικά!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET