Τιβί

Μήπως το τερμάτισαν στο GNTM; Από πότε η κρίση πανικού θεωρείται λόγος για αποχώρηση;

Όσοι δεν γνωρίζουν τι εστί κρίση πανικού, καλύτερα πρώτα να αποκτήσουν γνώση επί του θέματος και ύστερα να ασκήσουν κριτική. Δεν ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που πάσχουν από κρίσεις πανικού, αντιλαμβάνομαι όμως το πόσο σοβαρό είναι, σε αντίθεση με την Βίκυ Καγιά που θεωρεί ότι η λήψη μιας φωτογραφίας είναι πιο σημαντική από την […]

Δήμητρα Πραντάλου

17 Οκτωβρίου, 2018

Όσοι δεν γνωρίζουν τι εστί κρίση πανικού, καλύτερα πρώτα να αποκτήσουν γνώση επί του θέματος και ύστερα να ασκήσουν κριτική.

Δεν ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που πάσχουν από κρίσεις πανικού, αντιλαμβάνομαι όμως το πόσο σοβαρό είναι, σε αντίθεση με την Βίκυ Καγιά που θεωρεί ότι η λήψη μιας φωτογραφίας είναι πιο σημαντική από την ψυχική υγεία ενός ανθρώπου.

Στο χθεσινό επεισόδιο είχαμε την πρώτη αποχώρηση παίκτριας, αλλά αντί για μία, είδαμε να φεύγουν απ΄το σπίτι του Greece’s Next Top Model, δύο κοπέλες. Η Σοφία Ζαχαριάδου και η Ιωάννα Δεσύλλα δεν κατάφεραν να προχωρήσουν παρακάτω, ωστόσο η θύελλα αντιδράσεων που ξεκίνησε από χθες, έχει να κάνει με την συμπεριφορά της Βίκυ Καγιά.

Η Σοφία Ζαχαριάδου δεν κατάφερε να βουτήξει το κεφάλι της μέσα στο νερό, εξαιτίας ενός τραύματος που δεν έχει ξεπεράσει. Όπως η ίδια δήλωσε, πριν τέσσερα χρόνια κόντεψε να πνιγεί, με αποτέλεσμα η σχέση της με το νερό να μην είναι καθόλου καλή. Η χθεσινή δοκιμασία απαιτούσε λήψη εντός της πισίνας, με τη Σοφία να μη μπορεί να καταπολεμήσει την φοβία της.

Ακόμα και με ναυαγοσώστη δίπλα της, δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα όριά της. Σεβαστό και κατανοητό. Δεν γίνεται για ένα παιχνίδι να υπερβεί κάποια τις αντοχές της, αν δε νιώθει έτοιμη γι’αυτό. Όσο κι αν φάνηκε παράξενο και παράλογο στη Βίκυ Καγιά, καθώς όλα τα κορίτσια πατούσαν στο εσωτερικό της πισίνας, ένα τραυματικό βίωμα δεν ξεπερνιέται με μια ευκαιρία ζωής, όπως θέλει να παρουσιάζει το ριάλιτι μοντέλων.

Το σχετικό απόσπασμα:

https://youtu.be/EYbx82TSfFs

Για την Βίκυ Καγιά όσο μεγαλώνει κάποιος η τραυματική εμπειρία ξεθωριάζει σιγά σιγά (say what?), επομένως η Σοφία έπρεπε ήδη να το είχε ξεπεράσει. Όπως ακριβώς και το ότι ο καλύτερος τρόπος για να ενθαρρύνεις κάποιον είναι να του… φωνάξεις! 

https://twitter.com/dalia_xatzi/status/1052279245920264192?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1052279245920264192&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.lifo.gr%2Flifoland%2Fits_viral%2F211595%2Fi-paixtria-poy-panikovlithike-stin-pisina-toy-next-top-model-kai-telika-tin-edioksan

Το ρεσιτάλ όμως δεν τελείωσε με την Σοφία, συνεχίστηκε και με την Ειρήνη η οποία στο παρελθόν έχει βιώσει κρίση πανικού. 

Ήταν η ακριβώς επόμενη κοπέλα μετά την Σοφία, η οποία έπρεπε να διαχειριστεί το γεγονός πως δεν ξέρει κολύμπι, με αποτέλεσμα να πιει νερό και να βάλει τα κλάμματα. Κι εδώ η στάση της Καγιά, ήταν απογοητευτική.

Θεώρησε ότι κάποιος της κάνει πλάκα, ότι είναι αδιανότητο να μην μπορούν να ποζάρουν τα κορίτσια σε μια πισίνα με κρύο νερό. Δηλαδή έχουμε φτάσει σε ένα σημείο, όπου αντί να υπάρχει σεβασμός σε ορισμένα θέματα, τα κρίνουμε με αυστηρό τόνο γιατί η αποστασιοποιημένη θέση μας από αυτά, μας δίνει αυτή τη δυνατότητα. Τι μας λες Καγιά;!

Ανοίγω μια μικρή παρένθεση εδώ.

Η γνωστή “κλίκα” θα ήταν πάνω απ’τις δυνάμεις της να μη σχολιάσει το γεγονός, γι’αυτό και φυσικά έκανε την πλακίτσα της. Η Μάγκι, για παράδειγμα, το βρήκε εξαιρετικά αστείο να μπει κάποιος στο νερό με κλειστή μύτη, όπως βρήκε εξαιρετικά έξυπνο να σχολιάσει με χλευαστικό τρόπο τις αδυναμίες μιας άλλης κοπέλας. Ας την ξυπνήσει κάποιος παιδιά, βρίσκεται ακόμα στο σχολείο.

Κλείνω την παρένθεση.

Εκεί που θέλω να καταλήξω, είναι πως ένα τηλεοπτικό ριάλιτι δεν είναι πάντα η ευκαίρια ζωής όπως πολλοί θέλουν να πιστεύουν. Και οι κρίσεις πανικού και οι φοβίες, δεν έχουν κουμπί για να πατάμε το “off” όποτε γουστάρουμε. Αν μη τι άλλο, να μη σχολιάζουμε τα αυτονότητα!

FUN ZONE

EVENTS

Τι μοναδικό θα δούμε στο MAIN STAGE του φετινού PRIMER MUSIC FESTIVAL!

EVENTS

Το Colourday Festival έρχεται την Κυριακή 16 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ, για να μας γεμίσει χρώμα!

BINGE WATCHING

Με νέα ταινία «Ψάχνοντας το Νέμο» θέλει να επιστρέψει η Pixar, το inner child μας χοροπηδάει!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET