ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Μειωμένη κάρτα ΜΜΜ: Ηλεκτρονικά θα κάνουν την αίτησή τους οι πρωτοετείς από την Κυριακή!

Ενώ παρατείνεται αυτόματα η ισχύς των καρτών των υπόλοιπων φοιτητών μέχρι το τέλος του έτους.

Neopolis Team

18 Σεπτεμβρίου, 2020

Η μεγαλύτερη απόλαυση των φοιτητικών χρόνων είναι ξεκάθαρα τα προνόμια που παρέχει το φοιτητικό πάσο, τα οποία περιμένουν να αγκαλιάσουν όλους τους φετινούς πρωτοετείς και να δημιουργήσουν μαζί τους τον ίδιο ισχυρό δεσμό που έχουν με εμάς τους «παλιούς», σε σημείο που δυσκολευόμαστε ακόμη και να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς αυτά.

Μεταξύ των προνομίων λοιπόν που θα χαίρεται οσονούπω και το φρέσκο αίμα των πανεπιστημίων, είναι οι μειωμένες κάρτες στα ΜΜΜ, καθώς από αυτήν την Κυριακή (20/09) τίθεται σε λειτουργία διαδικτυακή εφαρμογή στον ιστότοπο ATH.ENA Card, για να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες με τα απαραίτητα έγγραφα, ώστε να αποκτήσουν την προσωποποιημένη τους κάρτα.

Λόγω της δεδομένης κατάστασης, αυτή θα αποσταλεί ταχυδρομικά στο σπίτι του καθενός, στα πλαίσια πάντα της ασφαλέστερης εξυπηρέτησης. Για τον ίδιο λόγο πάλι, παρατείνεται η περίοδος ισχύς του μειωμένου κομίστρου στις ήδη υπάρχουσες προσωποποιημένες κάρτες των φοιτητών, μέχρι το τέλος του έτους (31/12/2020), χωρίς να απαιτείται η προσέλευση στα εκδοτήρια.

Επανερχόμενοι όμως στους πρωτοετείς, η ηλεκτρονική φόρμα αιτήσεων θα ανοίξει την ερχόμενη Κυριακή, ενώ ταυτόχρονα θα γίνει έλεγχος των απαιτούμενων δικαιολογητικών, πράγμα βέβαια που δημιουργεί απορίες, μιας και μέχρι στιγμής δεν έχουν ξεκινήσει καν οι εγγραφές στα πανεπιστήμια της χώρας και κατ’ επέκταση δεν έχουν αποκτηθεί οι φοιτητικές ταυτότητες ή έστω βεβαιώσεις, που θα «ανοίξουν» τις νέες αυτές επιλογές στα συγκεκριμένα άτομα.

Όπως γίνεται γνωστό όμως, για περαιτέρω πληροφορίες θα φροντίσει ο ΟΑΣΑ κάνοντας συνεχείς ανακοινώσεις στους σταθμούς του μετρό, που θα αφορούν τους νέους δικαιούχους φοιτητές, ενώ σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας θα ενημερωθούν οι Γραμματείες των ΑΕΙ για τα δικαιολογητικά και τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν κατά την προσωποποίηση και την ανανέωση των δικαιωμάτων. 

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑ: 8 στους 10 αποφοίτους βρίσκουν αμέσως δουλειά, οι περισσότεροι στο αντικείμενό τους!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πληρωμένα τα έξοδα στέγασης φοιτητών σε ξενοδοχεία όπου δεν υπάρχουν κλίνες σε εστίες!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το Παν/μιο Κρήτης εκδίδει κι αυτό πλέον ψηφιακό πτυχίο – Για ποια πανεπιστήμια ισχύει!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΜΠ: Φοιτητική ομάδα κατέκτησε την 1η θέση σε διεθνή διαγωνισμό, δεν τους πιάνει κανείς!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET