Ξεκινά η μηνιαία επιδότηση Ίντερνετ στους πρωτοετείς φοιτητές!


Η μηνιαία επιδότηση για την παροχή πρόσβασης στο διαδίκτυο σε φοιτητές που έκαναν την εγγραφή τους πρώτη φορά σε εκπαιδευτικό Ίδρυμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για το ακαδημαικό έτος 2017/18, ξεκινά τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου.

Πρόκειται την δράση «εύρυ-where», με την οποία οι πρωτοετείς φοιτητές θα μπορούν να να αποκτήσουν το προσωπικό τους κουπόνι για να έχουν τη δυνατότητα ταχείας πρόσβασης στο διαδίκτυο (σε σταθερή ή κινητή σύνδεση) για δώδεκα μήνες.

Η αξία του κουπονιού ανέρχεται στα 5 ευρώ ανά μήνα, με τους φοιτητές να έχουν δυνατότητα επιλογής παρόχου και συμβολαίου. Το κουπόνι θα καλύπτει το 80% του μηνιαίου παγίου της σταθερής ή κινητής ευρυζωνικής σύνδεσης των δικαιούχων.

Βασικοί στόχοι της Δράσης σύμφωνα με την ιστοσελίδα εύρυ-where, είναι η παροχή ίσων ευκαιριών πρόσβασης στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών στους φοιτητές, η μείωση του ψηφιακού χάσματος και η αύξηση της διείσδυσης της ευρυζωνικότητας και των ευρυζωνικών υπηρεσιών.

"Να φέρουμε το αύριο στο σήμερα" είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, για την πρωτοβουλία αυτής της δράσης. Επισήμανε μάλιστα ότι η εξοικείωση και η δυνατότητα πρόσβασης των φοιτητών στο διαδίκτυο είναι αυτονόητη, ενώ τόνισε πως ζούμε σε μια περίοδο ριζικών αλλαγών με το διαδίκτυο να κρύβει δυνατότητες και αξίες.

Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στα 3.062.000 ευρώ σε δημόσια δαπάνη και χρηματοδοτείται στο σύνολό του από πόρους προερχόμενους από το αποθεματικό ταμείο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

 

Θα σου τραβήξουν την προσοχή:Neopolis Team