Ξεκινά η μηνιαία επιδότηση Ίντερνετ στους πρωτοετείς φοιτητές!


Η μηνιαία επιδότηση για την παροχή πρόσβασης στο διαδίκτυο σε φοιτητές που έκαναν την εγγραφή τους πρώτη φορά σε εκπαιδευτικό Ίδρυμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για το ακαδημαικό έτος 2017/18, ξεκινά τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου.

Πρόκειται την δράση «εύρυ-where», με την οποία οι πρωτοετείς φοιτητές θα μπορούν να να αποκτήσουν το προσωπικό τους κουπόνι για να έχουν τη δυνατότητα ταχείας πρόσβασης στο διαδίκτυο (σε σταθερή ή κινητή σύνδεση) για δώδεκα μήνες.

Η αξία του κουπονιού ανέρχεται στα 5 ευρώ ανά μήνα, με τους φοιτητές να έχουν δυνατότητα επιλογής παρόχου και συμβολαίου. Το κουπόνι θα καλύπτει το 80% του μηνιαίου παγίου της σταθερής ή κινητής ευρυζωνικής σύνδεσης των δικαιούχων.

Βασικοί στόχοι της Δράσης σύμφωνα με την ιστοσελίδα εύρυ-where, είναι η παροχή ίσων ευκαιριών πρόσβασης στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών στους φοιτητές, η μείωση του ψηφιακού χάσματος και η αύξηση της διείσδυσης της ευρυζωνικότητας και των ευρυζωνικών υπηρεσιών.

«Να φέρουμε το αύριο στο σήμερα» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, για την πρωτοβουλία αυτής της δράσης. Επισήμανε μάλιστα ότι η εξοικείωση και η δυνατότητα πρόσβασης των φοιτητών στο διαδίκτυο είναι αυτονόητη, ενώ τόνισε πως ζούμε σε μια περίοδο ριζικών αλλαγών με το διαδίκτυο να κρύβει δυνατότητες και αξίες.

Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στα 3.062.000 ευρώ σε δημόσια δαπάνη και χρηματοδοτείται στο σύνολό του από πόρους προερχόμενους από το αποθεματικό ταμείο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET