ΓΝΩΜΟΥΛΑ

Την επόμενη φορά, μην την κεράσεις ποτό. Πάρε της ένα βιβλίο και εκείνη θα σε ερωτευτεί αμέσως!

Ποτέ μου δεν έχω δει κάποιον να χρησιμοποιεί ως τρόπο γνωριμίας ένα βιβλίο. Θα σου ακούγομαι κάπως ανόητη τώρα, έτσι δεν είναι; Η πιο συνηθισμένη κίνηση που κάνει ένας άντρας για να δείξει το ενδιαφέρον του σε μία γυναίκα είναι να την κεράσει. Έναν καφέ, έναν χυμό, ένα ποτό. Μα τι να το κάνει το […]

Κλεοπάτρα Μπράιτ

26 Αυγούστου, 2017

Ποτέ μου δεν έχω δει κάποιον να χρησιμοποιεί ως τρόπο γνωριμίας ένα βιβλίο. Θα σου ακούγομαι κάπως ανόητη τώρα, έτσι δεν είναι; Η πιο συνηθισμένη κίνηση που κάνει ένας άντρας για να δείξει το ενδιαφέρον του σε μία γυναίκα είναι να την κεράσει. Έναν καφέ, έναν χυμό, ένα ποτό. Μα τι να το κάνει το ποτό όταν ήδη πίνει ένα;

Κι όμως, υπάρχει κάτι καλύτερο να την κεράσεις απ’ όλα τα προηγούμενα… Βιβλία! Ναι, καλά διάβασες. Πάρε της ένα βιβλίο και αμέσως θα σου χαμογελάσει.

Σου ακούγεται λίγο δραματικό και μελό όλο αυτό; Ίσως και να είναι.

Όμως στάσου λίγο και φαντάσου: Αγοράζεις το βιβλίο και εκείνη σε κοιτάζει με ένα χαμόγελο σαν να είναι η πιο ευτυχισμένη κοπέλα στον κόσμο. Να είσαι βέβαιος πως θα κεράσει από μόνη της τον καφέ, μόνο και μόνο για να φύγετε και να καθίσετε κάπου ήσυχα να διαβάσετε μαζί. Να χαθείτε στις σελίδες του βιβλίου, να υπεραναλύσετε τον κάθε χαρακτήρα του, να προβλέψετε το τέλος.

Κι εσύ κάπου εκεί να αρχίσεις να ζηλεύεις, γιατί θα αναρωτιέσαι από μέσα σου αν θα ερωτευτεί ποτέ εσένα όπως ερωτεύτηκε τον πρωταγωνιστή. Μην είσαι ανόητος. Εσένα θα ερωτευτεί από την στιγμή που θα σε δει να κρατάς το βιβλίο στα χέρια σου, έτοιμος να της το δώσεις.

Πόσο υπέροχο είναι να ταξιδεύεις μαζί της σε άλλους, φανταστικούς κόσμους λίγα λεπτά από την στιγμή που τη γνώρισες; Θα μπορούσες να το καταφέρεις αυτό με ένα ποτό; Δεν το νομίζω.

Κι όταν θα διαβάζετε μαζί τη μια σελίδα μετά την άλλη, τα μάτια σας θα καίνε και εκεί θα είναι η ευκαιρία σου να την κοιτάξεις και να παρατηρήσεις όλες αυτές τις λεπτομέρειες που αγνοούσες πάνω της, χωρίς να σε καταλάβει. Θα της δώσεις ένα ραντεβού που δε θα μοιάζει με κανένα απ’ όσα έχει πάει στη ζωή της. Ένα ραντεβού που δε θα χρειάζονται πολλές λέξεις να γνωριστείτε. Δε θα υπάρχουν αμήχανες στιγμές, μόνο εσύ και εκείνη που θα διαβάζετε στη σιωπή. Δε θα υπάρχει η πίεση πως κάτι πρέπει να πείτε.

Άλλωστε, πώς να ξεχάσει ένα τέτοιο ραντεβού όταν θα ζήσει μαζί σου μία ολόκληρη περιπέτεια, μέσα από τις σελίδες. Όταν θα ψάχνετε τι κρύβεται πίσω από κάθε λέξη, όταν θα νιώθετε όπως νιώθει ο κάθε χαρακτήρας… Ακόμα κι αν δεν μπορείς να προσέξεις εντελώς τι γράφει το βιβλίο γιατί δεν παίρνεις τα μάτια σου από πάνω της, ζήτησέ της να σου διαβάσει ενώ προσπαθείς να μπεις στη θέση των χαρακτήρων.

Και μετά, συζητείστε. Συζητείστε για τα πάντα μέχρι να νυχτώσει γύρω σας. Πες της τι είναι αυτό που σε συνάρπασε, τι σε στεναχώρησε και με τι ταυτίστηκες.

Ακόμα καλύτερα; Διάβασε της εσύ το βιβλίο. Μπορεί να μην είναι και το καλύτερο σου, το καταλαβαίνω. Όμως στο τέλος θα σου αφήσει μια γλυκιά αίσθηση, που θα αναζητάς ξανά και ξανά. Και θα ανυπομονείς να τη συναντήσεις για να της διαβάσεις το καινούριο βιβλίο που μόλις της αγόρασες…

 

OUR20s

DIGITAL

Βγήκαν οι κορυφαίοι Έλληνες influencers και η Ιωάννα Τούνη τους πατάει όλους!

ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Υπάλληλος της Google εξηγεί γιατί το να μένει με τους γονείς της μέχρι τα 32 της ήταν ΟΤΚ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET