Έρευνες λένε

Φοιτητές μην παραχωρείτε τη θέση σας σε ηλικιωμένους στα ΜΜΜ, υπάρχει λόγος!

Όσοι χρησιμοποιούμε τα ΜMM καθημερινά, γινόμαστε μάρτυρες πολλών ευτράπελων. Τις περισσότερες φορές μάλιστα, πρωταγωνιστές είναι οι αγαπημένοι(;) μας ηλικιωμένοι. Αν ρωτήσουμε καθένα από εσάς ξεχωριστά για τους μεγαλύτερους σε ηλικία επιβάτες, είμαστε βέβαιοι ότι θα έχετε να διηγηθείτε πολλές και διάφορες ιστορίες που σας έχουν εκνευρίσει και σας έχουν κάνει να απορείτε για ποιο λόγο […]

Neopolis Team

20 Οκτωβρίου, 2017

Όσοι χρησιμοποιούμε τα ΜMM καθημερινά, γινόμαστε μάρτυρες πολλών ευτράπελων. Τις περισσότερες φορές μάλιστα, πρωταγωνιστές είναι οι αγαπημένοι(;) μας ηλικιωμένοι.

Αν ρωτήσουμε καθένα από εσάς ξεχωριστά για τους μεγαλύτερους σε ηλικία επιβάτες, είμαστε βέβαιοι ότι θα έχετε να διηγηθείτε πολλές και διάφορες ιστορίες που σας έχουν εκνευρίσει και σας έχουν κάνει να απορείτε για ποιο λόγο να χρησιμοποιούν λεωφορεία και μετρό, αντί να κάθονται σπίτι τους και να βλέπουν Μενεγάκη και Σκορδά. Σας καταλαβαίνουμε απόλυτα…

Τρία είναι τα πιο συνηθισμένα φαινόμενα:

Το πρώτο, να κάθονται μπροστά στην πόρτα σαν αγάλματα χωρίς να μπορείς να μπεις ή να βγεις, τη στιγμή μάλιστα που ολόκληρο το όχημα είναι μισοάδειο. Το δεύτερο (το βιώνεις καθημερινά), να σε σπρώχνουν με όλη τους τη δύναμη για να βγουν πρώτοι λες και είναι πρωτάκια στο Δημοτικό και παίζουν το «όποιος βγει τελευταίος είναι βλάκας, χαχα»Και το τρίτο, να σε σηκώνουν για να καθίσουν εκείνοι, έστω και για 3 λεπτά διαδρομής. Κι αν τολμήσεις να αρνηθείς, είναι ικανοί να ξεφτυλίσουν εσένα, τους γονείς σου για την κακή ανατροφή που σου έδωσαν και τους παππούδες σου για τα αντίστοιχα λάθη που έκαναν με τα δικά τους παιδιά…

Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας λόγω σεβασμού, να πεταγόμαστε σαν ελατήρια κάθε φορά που βλέπουμε ηλικιωμένο για να παραχωρήσουμε τη θέση μας. Ε, ήρθε η ώρα να λάβει ένα τέλος αυτός ο …εφιάλτης! Όχι γιατί είμαστε άκαρδοι κι ασεβείς, αλλά γιατί με βάση έρευνες δεν τους κάνει καθόλου καλό αυτή πράξη. Και ποιοι είμαστε εμείς, να αμφισβητήσουμε κοτζάμ έρευνες Πανεπιστημίων;

Σύμφωνα λοιπόν με τον καθηγητή της Οξφόρδης και σύμβουλο της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, Σερ Μουρ Γκρέι, οι ηλικιωμένοι πρέπει να ενθαρρύνονται να στέκονται όρθιοι, να περπατάνε τουλάχιστον 10 λεπτά ημερησίως και να ανεβαίνουν σκάλες αντί να προτιμούν εύκολες λύσεις τύπου κυλιόμενες κι ασανσέρ…

Πρέπει να ενθαρρύνουμε τη δραστηριότητα, μη λέμε στους ανθρώπους να μην κουνιούνται. Και σκεφτείτε δύο φορές πριν παραχωρήσετε τη θέση σας στο λεωφορείο ή στο τρένο σε άτομο μεγαλύτερης ηλικίας. Η ορθοστασία είναι εξαιρετική άσκηση γι’ αυτά!

Είναι σημαντικό μάλιστα το ότι κι άλλοι ειδικοί ενστερνίζονται αυτήν την άποψη, αφού σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο British Medical Journal, η συντονισμένη προσπάθεια ενθάρρυνσης των ηλικιωμένων να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται, μπορεί να τους βοηθήσει να βιώνουν την καθημερινότητά τους πιο εύκολα, χωρίς ιδιαίτερη ανάγκη για φροντίδα.

Μην ξανασηκωθείτε λοιπόν! Κι αν σας πουν τίποτα, να τους απαντήσετε ότι πρέπει να ενθαρρύνουν τον εαυτό τους να περπατούν και να στέκονται περισσότερο όρθιοι! Thug life ?

ΤΙ ΑΛΛΑ;

ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Προγράμματα αφοσίωσης: Πώς να διατηρήσετε τους πελάτες μέσα από προσφορές

ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Οστεοπορωτικά Κατάγματα και Κατάγματα Ισχίου. Αποκατάσταση με Ενδεδειγμένες χειρουργικές μεθόδους

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Ποιες Μεθόδους Εφαρμόζουν τα Διαδικτυακά Καζίνο για την Ασφάλεια των Παικτών

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Η MostBet και η Δυναμική των Στοιχηματικών Συνδικάτων στην Ελλάδα

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET