Είναι viral

Εκκολαπτόμενος εντερπρενέρ βγάζει λεφτά πουλώντας άδεια μπουκάλια στο ίντερνετ!

Από μικρός στις μπίζνες.

Neopolis Team

10 Ιανουαρίου, 2023

Το γεγονός ότι παίρνουμε παράδειγμα από ένα 10χρονο επιχειρηματικό μυαλό είναι ένα χτύπημα στον εγωισμό μας, αλλά ιτ ιζ γουάτ ιτ ιζ.

Ο Charlie Smith έχει διαβάσει καλύτερα από πολλούς ενήλικες την αγορά και κατέληξε να βγάζει λεφτά πουλώντας άδεια μπουκάλια ενεργειακού ποτού. Το Prime συγκεριμένα, είναι ένα περιζήτητο (obviously) ποτό στη Βρετανία, το οποίο λάνσαραν οι δημοφιλείς YouTubers Logan Paul και KSI. Με τους δημιουργούς του να έχουν μεγάλο κοινό, το ίδιο ισχύει και για το Prime, που έκανε τον Charlie να περιμένει επί ώρες στην ουρά τού σούπερ μάρκετ για να αγοράσει μερικά μπουκάλια.

Αφού τα τελείωσε, δεν τα πέταξε όπως θα έκανε κάθε φυσιολογικός άνθρωπος, αλλά σκέφτηκε να τα πουλήσει. Πόσο καλά θα μπορούσε να πάει αυτό; Παραδόξως, πολύ.

Διάβασε κι αυτό

Φοιτητής πουλάει… θαλασσινή αύρα σε βαζάκια ως σουβενίρ και οι τουρίστες ξετρελαίνονται!

Ο 10χρονος εντερπρενέρ ανέβασε τα άδεια μπουκάλια στo eBay της μητέρας του, βγάζοντας κέρδος £12 (14 ευρώ περίπου) για 5 τεμάχια. Εδώ να σημειώσουμε ότι το εν λόγω ενεργειακό ποτό κοστίζει έως και £100 (113 ευρώ) σε ορισμένες περιοχές της Αγγλίας και εκείνη την εποχή είχε εξαφανιστεί από τα ράφια. Είναι κάποιος εθνικός θησαυρός, το δικό τους νέκταρ, για το οποίο είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν απλά και μόνο για να κρατήσουν τη συσκευασία στα χέρια τους. Ο παραλογισμός αυτός έχει χαρίσει στο Charlie ένα γερό χαρτζιλίκι, ενώ τον βοήθησε να ανακαλύψει την αγάπη του για την επιχειρηματικότητα. Είναι ένας εκκολαπτόμενος businessman!

Εμείς ωστόσο ταυτιζόμαστε λίγο παραπάνω με τον πατέρα του, Adam, ο οποίος δήλωσε:

Νομίζουμε ότι είναι χαζό που αγοράζει ποτά με τα οποία έχουν εμμονή, με £2. 

«Δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε όμως μαζί του, καθώς παίρνει τα λεφτά του πίσω.», προσθέτει ο πατέρας. Ο ίδιος λέει ότι ο γιος του είναι πολύ καλός με τα χρήματα και πως προσπαθεί να αγοράσει και να πουλήσει τα πάντα για να βγάλει κέρδος. Την πρώτη του πώληση άδειου Prime την έκανε για £12, ενώ το είχε αγοράσει με £1.99 στο σούπερ μάρκετ.

Πηγαίνοντάς το λιγάκι παραπέρα, άρχισε να αγοράζει κι εκείνος άδεια μπουκάλια από συνομήλικους του έναντι £1, ώστε να τα πουλήσει ακριβότερα. Έχει διαβάσει καλά την αγορά το 10χρονο και δεν είμαστε σίγουροι ότι είναι πολύ καλό αυτό. Ο ίδιος πάντως, λέει:

Μου αρέσει να βγάζω λεφτά. Θέλω να γίνω επιχειρηματίας όταν μεγαλώσω. 

Στο μεταξύ, ο Charlie ακολουθεί ολοκληρωμένο σχέδιο, αφού χρησιμοποιεί την εφαρμογή ‘Prime Tracker’, για να ξέρει πού και πότε βρίσκονται σε στοκ τα ποτά.

ΤΙ ΑΛΛΑ;

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

«Ζήσε άφοβα! Ξεκίνα σήμερα μια καλή συνήθεια!»: Το μήνυμα της νέας καμπάνιας του Becel ProActiv!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

‘You Got This’: Το νέο μήνυμα της adidas που έρχεται να εμψυχώσει τους αθλητές του σήμερα!

Είναι viral

Είδαμε πώς είναι σήμερα ο Γιωργάκης απ’το «Ουράνιο Τόξο» και -μαντέψτε- δεν έγινε νυχτερίδα!

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Coldplay: «Θα γίνει κανονικά η συναυλία στο ΟΑΚΑ» επιβεβαίωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET