ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Μία λίστα με τα 10 επαγγέλματα που συναντά κανείς τους περισσότερους… ψυχοπαθείς!

Ότι γενικά έχουμε ξεφύγει λίγο σαν ανθρωπότητα, είναι μια αλήθεια και μια πραγματικότητα. Ότι είναι πολλοί εκείνοι οι παράγοντες που επηρέαζουν σημαντικά την ψυχολογία ενός ανθρώπου, ακόμα και το να γίνει ψυχοπαθής, είναι εξίσου μια αλήθεια και μια πραγματικότητα. Και ο ψυχοπαθής δεν είναι απαραίτητα ένας μανιακός δολοφόνος, αλλά είναι και εκείνος που χειραγωγεί αποτελεσματικά […]

Neopolis Team

31 Ιουλίου, 2019

Ότι γενικά έχουμε ξεφύγει λίγο σαν ανθρωπότητα, είναι μια αλήθεια και μια πραγματικότητα. Ότι είναι πολλοί εκείνοι οι παράγοντες που επηρέαζουν σημαντικά την ψυχολογία ενός ανθρώπου, ακόμα και το να γίνει ψυχοπαθής, είναι εξίσου μια αλήθεια και μια πραγματικότητα.

Και ο ψυχοπαθής δεν είναι απαραίτητα ένας μανιακός δολοφόνος, αλλά είναι και εκείνος που χειραγωγεί αποτελεσματικά και ύπουλα τους γύρω του, εκμεταλλεύοντας τους. Μήπως σας έρχονται ονοματάκια στο μυαλουδάκι σας;

Παρ’όλα αυτά, επειδή δεν είναι πάντα εύκολο να τους μυριστείς αυτούς τους τύπους, ο ψυχολόγος και συγγραφέας Κέβιν Ντούτον, έκανε μια μελέτη προκειμένου να φτιάξει μια λίστα με 10 επαγγέλματα που πιστεύει ότι μπορεί να εντοπίσει κανείς αρκετούς ψυχοπαθείς. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Δημόσιοι υπάλληλοι

Ο Dutton κατατάσσει τους δημόσιους υπαλλήλους ως τη δέκατη πιο δημοφιλή επιλογή σταδιοδρομίας για τους ψυχοπαθείς, καθώς έχουν καλή κρίση και μπορούν να ακολουθήσουν τη νόρμα. Επιπλέον, δεν έχουν συναισθήματα για τους άλλους, δεν διαθέτουν ηθικό κώδικα, έχουν υψηλή διάνοια και είναι λογικοί.Το 2014, ο Jane Hogg, επιστημονικός υπεύθυνος στο Home Office του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε ότι η αστυνομία θα πρέπει να εξετάσει την πρόσληψη ψυχοπαθών για να βοηθήσει στην αποκατάσταση της τάξης.

Σεφ

Οι ψυχοπαθείς δεν θεωρούνται άνθρωποι που ενδέχεται να βλάψουν κάποιον, αλλά μπορούν να εργαστούν σε χαοτικά, υψηλής πίεσης περιβάλλοντα. Στις κουζίνες επικρατεί αυτή η κατάσταση και οι σεφ που καταφέρνουν ξεχωρίζουν και σταδιοδρομούν, σίγουρα έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά. Τα λίγο ψυχοπαθητικά.

Κλήρος

Μπορεί να προκαλεί έκπληξη, καθώς όλοι στο μυαλό μας έχουμε τους κληρικούς ως ειρηνικούς και ευγενικούς ανθρώπους, αλλά ναι, ο κλήρος είναι ένας χώρος που μπορεί να… τραβήξει ψυχοπαθείς. Και αυτό γιατί οι ψυχοπαθείς επιθυμούν διακαώς να βρουν μέσα να ελέγξουν και να εκμεταλλευτούν τους άλλους και ποιος καλύτερος τρόπος υπάρχει από το κήρυγμα;

Αστυνομία

Υπάρχουν αρκετοί που πιστεύουν ότι ψυχοπαθείς θα μπορούσαν να κρατήσουν κάποια πόστα στην αστυνομία και αυτό λόγω της ικανότητάς τους να τα βγάζουν πέρα με μια έντονη και επικίνδυνη δουλειά και να μπορούν σε στιγμές κρίσης να παραμένουν ήρεμοι.

Δημοσιογράφος

Στη λίστα βρίσκονται επίσης οι δημοσιογράφοι. Ο Dutton πιστεύει πως δεδομένου ότι οι δημοσιογράφοι επιδιώκουν, κάποιες φορές με αδίστακτο τρόπο, να βγάλουν θέμα, έχουν ή αναπτύσσουν ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά.

Χειρουργός

Δεν υπάρχουν πολλές δουλειές που έχουν μεγαλύτερη πίεση από αυτή του χειρουργού. Οι χειρουργοί έχουν κυριολεκτικά το μέλλον και τη ζωή των ανθρώπων στα χέρια τους.

Μια μελέτη του Βασιλικού Κολλεγίου Χειρουργών το 2015 προσπάθησε να ανακαλύψει εάν οι χειρουργοί θα μπορούσαν να περιγραφούν ως ψυχοπαθείς λόγω του άγχους της δουλειάς τους.Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι χειρουργοί βαθμολογούνται υψηλότερα στην κλίμακα ψυχοπάθειας από το ευρύ κοινό καθώς πρέπει να λαμβάνουν γρήγορα σημαντικές αποφάσεις κάθε μέρα.

Πωλητής

Για να επιτύχει κάποιος ως πωλητής πρέπει να είναι λίγο αυθάδης, να έχει αμείλικτη επιθυμία για να κρατήσει τη θέση, να πατήσει επί… πτωμάτων για να προχωρήσει και να παίζει σόλο και όχι για την ομάδα. Ολα τα προαναφερθέντα προσμετρώνται θετικά όταν κάποιος προσπαθεί να καταλάβει αν ο απέναντί του είναι ψυχοπαθής. Το περιβάλλον των πωλήσεων είναι χώροι όπου ευδοκιμούν όλα αυτά τα γνωρίσματα.

Δικηγόρος

Οι δικηγόροι πρέπει να επιδείξουν απίστευτη εμπιστοσύνη, εγωισμό και γοητεία για να κερδίσουν την πελατεία τους και γενικότερα για να κατατροπώσουν τους εχθρούς στις αίθουσες των δικαστηρίων.

CEO

Οι ψυχοπαθείς κάποιες φορές επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα χαοτικό περιβάλλον μόνο και μόνο για να υπονομεύσουν τους γύρω τους. Αυτό θα μπορούσε να παραπέμψει και στην καριέρα ενός CEO που ανεβαίνει τη σκάλα της επιτυχίας χειραγωγώντας και εκμεταλλευόμενος ανθρώπους και καταστάσεις.

Πηγή: Economistas.gr

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Έλληνας ζητάει από τους Big Time Rush να έρθουν Ελλάδα, ο Carlos του απαντάει θετικά!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Η νέα καμπάνια NESCAFÉ® Frappé είναι τόσο απολαυστική όσο και το να είσαι ο εαυτός σου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET