ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Έχει πάρει φόρα | Μία ακόμη κορυφαία διάκριση για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου!

Έχουμε τη χαρά να γράφουμε για ακόμη μία διάκριση που έλαβε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ειδικότερα, σύμφωνα και με την ανακοίνωση που εξέδωσε, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου βρέθηκε στη θέση 151-200 της διεθνούς αξιολογικής  κατάταξης Times Higher Education Young University Ranking 2018, για τα καλύτερα Πανεπιστήμια παγκοσμίως που ιδρύθηκαν την τελευταία 50ετία. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση είναι η εξής: «Έχουμε την τιμή και τη χαρά να […]

Neopolis Team

11 Ιουνίου, 2018

Έχουμε τη χαρά να γράφουμε για ακόμη μία διάκριση που έλαβε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ειδικότερα, σύμφωνα και με την ανακοίνωση που εξέδωσε, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου βρέθηκε στη θέση 151-200 της διεθνούς αξιολογικής  κατάταξης Times Higher Education Young University Ranking 2018, για τα καλύτερα Πανεπιστήμια παγκοσμίως που ιδρύθηκαν την τελευταία 50ετία.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση είναι η εξής:

«Έχουμε την τιμή και τη χαρά να σας πληροφορήσουμε ότι, όπως ανακοινώθηκε μόλις χθες (6/6/2018), το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συμπεριλαμβάνεται, για το έτος 2018, ανάμεσα στα [151-200] κορυφαία Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο που ιδρύθηκαν τα τελευταία 50 χρόνια, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της διεθνούς αξιολογικής κατάταξης Times Higher Education Young UniversityRanking 2018 των έγκυρων βρετανικών Times Higher Education (THE).

Η τιμητική αυτή θέση που έλαβε το Πανεπιστήμιο Αιγαίουμεταξύ μεγάλου αριθμού νέων Πανεπιστημίων παγκοσμίως, αποτελεί έναν ακόμη σταθμό στην αποτύπωση της θετικής ακαδημαϊκής του πορείας. Αναδεικνύει την ταχύτατη άνοδο του δημόσιου πολυνησιωτικού Πανεπιστημίου της χώρας στο διεθνές ακαδημαϊκό στερέωμα σε λιγότερα από τριάντα πέντε χρόνια από την ίδρυσή του και το φέρνει ακόμη πιο ψηλά στην εθνική και διεθνή ακαδημαϊκή επικαιρότητα.

Η αδιάκοπη προσπάθεια, με προσήλωση στους ακαδημαϊκούς στόχους και την εξωστρεφή διεθνοποιημένη ακαδημαϊκή λειτουργία, για περαιτέρω ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου ακόμη και σε περίοδο κρίσης, αποτυπώνεται για μία ακόμη φορά τη φετινή χρονιά.

Έτσι, συνολικά, μετά και τις επιτυχίες με τις οποίες διακρίθηκε πρόσφατα, σύμφωνα με διεθνείς έγκυρες αξιολογήσεις το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ευρίσκεται πλέον:

  • στη θέση [601-800] στον κόσμο το 2017, στο πλαίσιο του Times Higher Education University Ranking 2017
  • στη θέση [447] στην Ευρώπη και [1.123] στον κόσμο, στη γενική κατάταξη μεταξύ των δεκάδων χιλιάδων Πανεπιστημίων στον κόσμο, στο πλαίσιο του Webometrics Ranking of World Universities 2017
  • στη θέση [301-400] στον κόσμο, μεταξύ χιλιάδων Πανεπιστημίων, στις Κοινωνικές Επιστήμες (Social Sciences), στο πλαίσιο του Times Higher Education University Ranking 2017
  • στη θέση [146] στον κόσμο, μεταξύ μεγάλου αριθμού Πανεπιστημίων Αναδυόμενων Οικονομιών (Emerging Economies University Rankings), στο πλαίσιο του Times Higher Education University Ranking for Emerging Economies 2017
  • στη θέση [151-200] ανάμεσα στα καλύτερα Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο που ιδρύθηκαν την τελευταία 50ετία, στο πλαίσιο του Times Higher Education Young University Ranking 2018.

Η αναγνώριση της δυναμικής ανοδικής πορείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου αποτελεί χαρά, τιμή, αλλά και χρέος συνέχειας για την ακαδημαϊκή κοινότητα του Αιγαίου».

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Φεγγάρι της Φράουλας: Το καλοκαίρι ξεκινάει και επίσημα με εντυπωσιακή Πανσέληνο στον ουρανό!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Πολύ υψηλά τα ποσοστά γραπτών κάτω από τη βάση σε τρία μαθήματα!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Έχουμε την ημερομηνία ανακοίνωσης των βαθμολογιών και των βάσεων!

ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται Ελλάδα για συναυλία ο Baby Lasagna, aka ο νικητής του κοινού στην Eurovision!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι περισσότεροι νέοι στην Ελλάδα ζουν με τους γονείς τους μέχρι τα 34, δεν έχουν κι άλλη επιλογή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες: Μαθηματικά, Φυσική και Ιστορία ρίχνουν τις βάσεις – Οι πρώτες εκτιμήσεις!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET