TECH NEWS

Κακή ιδέα να βάζεις το βρεγμένο κινητό στο ρύζι, λέει η Apple και γκρεμίζει έναν μύθο χρόνων!

Αν θέλετε, συνεχίστε το με δική σας ευθύνη.

Neopolis Team

29 Φεβρουαρίου, 2024

Το ρύζι είναι το γιατροσόφι των ηλεκτρονικών συσκευών, το οποίο όλοι έχουμε εμπιστευτεί κάποια στιγμή στη ζωή μας. Και δεν ξέρω αν απλά κάναμε gaslight στον εαυτό μας τόσο καιρό, αλλά όντως φαίνεται να έκανε τα μαγικά του.

Η Apple ωστόσο δεν είναι το ίδιο φαν της παλαιοχριστιανικής αυτής θεραπείας βρεγμένων κινητών, θεωρώντας την όχι μόνο άχρηστη, αλλά και επικίνδυνη.

Οι υποστηρικτές της μεθόδου βασίζονται στο γεγονός ότι το σιτάρι απορροφά το υγρό και άρα κάνει δουλίτσα στις συσκευές, με την εταιρεία κινητών να απαντά πως υπάρχει κίνδυνος κομματάκια ρυζιού να εισέλθουν σε αυτές και να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά. Οκ, δεν είναι κάτι που δεν είχαμε σκεφτεί από μόνοι μας, απλά επιλέξαμε να το προσπεράσουμε αφού τα ποσοστά επιτυχίας της μεθόδου υπερίσχυαν βάσει προσωπικής εμπειρίας.

Η εμπειρία της Apple από την άλλη υποστηρίζει ότι δεν έχει τόση επιτυχία, καθώς κάνοντας δοκιμές πάνω στο στέγνωμα ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών, παρατήρησε ότι η τοποθέτηση βρεγμένου κινητού σε ρύζι είχε καταφέρει σε διάστημα 48 ωρών να απορροφήσει μόνο το 13% της υγρασίας της συσκευής.

Όπως και να ‘χει, η Apple δίνει μια εναλλακτική σε περίπτωση που το κινητό βραχεί, και αυτή δεν είναι η χρήση μέσων παραγωγής θερμού ή πεπιεσμένου αέρα (it’s a big no επίσης), αλλά να το αφήσουμε να στεγνώσει μόνο του χωρίς βοήθεια – σε ένα σημείο που ιδανικά θα βαράει λίγο αεράκι. Τονίζει επίσης ότι αν εμφανιστεί ειδοποίηση ανίχνευσης υγρού στην οθόνη, πρέπει πρώτα να σιγουρευτούμε ότι η υποδοχή του κινητού είναι εντελώς στεγνή προτού συνδέσουμε σε αυτή τον φορτιστή ή όποιο άλλο καλώδιο, διαφορετικά μπορεί και πάλι να προκληθεί μη αναστρέψιμη ζημιά.

Εάν φορτίζεις το iPhone σου ενώ το Lightning ή το USB-C είναι βρεγμένα, τότε ο ηλεκτρικός σύνδεσμος στο βύσμα ή το καλώδιο μπορούν να διαβρωθούν και να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη ή να σταματήσουν να λειτουργούν, δημιουργώντας προβλήματα σύνδεσης στο iPhone σου ή στο εξάρτημα. 

Καλύτερα λοιπόν, είναι να χτυπήσουμε λίγο στην πλατούλα το κινητό (να κάνουμε πατ πατ στο πίσω μέρος) με το σημείο της υποδοχής να κοιτάει προς τα κάτω, ώστε να φύγει όσο γίνεται το υγρό που έχει μπει στη συσκευή. Στη συνέχεια, όπως είπαμε και πιο πάνω, η Apple συμβουλεύει να το αφήσουμε να στεγνώσει μόνο του και σε 30 λεπτά να προσπαθήσουμε να συνδέσουμε τη συσκευή με τον φορτιστή. Ωστόσο, τονίζει επίσης ότι μπορεί να χρειαστεί μέχρι και 24 ώρες για να στεγνώσει εντελώς το κινητό.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ΜΜΜ: Ποια μέσα τραβούν χειρόφρενο την Τετάρτη 17/4!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Σε μαγαζί της Μαδρίτης μπορείς να φας το τελευταίο δείπνο του Τιτανικού (με δική σου ευθύνη)!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι περιοχές της Ελλάδας που κινδυνεύουν με ερημοποίηση αν συνεχίσουμε έτσι!

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφουν τα πατίνια της Lime, γιατί δεν τους έφτασε ο πρώτος γύρος… κακοποίησης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Λάμα γίνεται φοιτητής σε Κολέγιο των ΗΠΑ, με στόχο το πτυχίο στην κλωστοϋφαντουργία!

SPILL THE TEA

Όλα δείχνουν πως η Shakira είναι ζευγάρι με τον Lucien Laviscount από το ‘Emily in Paris’!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET