fbpx

Το να δίνεις όλα τα μαθήματα τον Σεπτέμβρη, είναι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις!


[cover]

Έκανες τις διακοπές σου, χαλάρωσες, μαύρισες, ήπιες τα κοκτέιλ σου και τώρα… πίσω στην σκληρή πραγματικότητα! Πίσω στο Πανεπιστήμιο και τις υποχρεώσεις. Για αρχή, θυμάσαι τα αποτελέσματα της εξεταστικής του καλοκαιριού ή τα έσβησες επιλεκτικά από τη μνήμη σου, γιατί δεν ήταν κι από τις μεγαλύτερες επιτυχίες σου; Μαντεύω το δεύτερο!

Τα έτη ανεβαίνουν και εσύ χρωστάς τη μισή σχολή… Λύσεις πάντα υπάρχουν, αλλά θέλει ψυχραιμία και σωστές κινήσεις, αφού με ένα λάθος μόνο μπορείς να χάσεις άλλη μια ευκαιρία. Πώς; Με το να δώσεις όλα τα μαθήματα που χρωστάς στην εξεταστική του Σεπτέμβρη. Αν το αντέχεις, σε προκαλώ, αλλά να ξέρεις ότι το ποσοστό αποτυχίας είναι μεγάλο!

Ποιοι είναι οι λόγοι λοιπόν που καθιστούν τον Σεπτέμβρη το χειρότερο μήνα για να επανορθώσεις ΟΛΑ τα λάθη των προηγούμενων εξεταστικών; Έχουμε και λέμε:

#1 Δεν ξέρω για σένα, αλλά εγώ κουράστηκα και μόνο στην σκέψη

Όταν επιστρέφεις από τις διακοπές σου και πιέζεις τον εαυτό σου να στρωθεί για διάβασμα, τα αποτελέσματα θα είναι ίδια με το να περνούσες ξάπλα όλη ημέρα στον καναπέ. Το μυαλό σ’ αυτήν τη φάση βρίσκεται ακόμα σε χρυσαφένιες αμμουδιές και παραλίες, δεν μπορεί να πάρει με το ζόρι από αριθμούς και γράμματα. Αν λοιπόν, αποφασίσεις να δώσεις όλα τα μαθήματα που χρωστάς σ’ αυτήν την εξεταστική, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να πεισμώσεις κι άλλο τον εγκέφαλό σου να μην πάρει μπρος με τίποτα. Γι’ αυτό επέλεξε λίγα και καλά και η επιτυχία θα είναι μεγαλύτερη.

#2 Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και… χωρίς τα βιβλία μου

Και μιας και μιλήσαμε για θάλασσα, πώς διαβάζει κανείς το Σεπτέμβρη, όταν τα νερά είναι ακόμα ζεστά και οι περισσότερες παραλίες έχουν αδειάσει; Είναι λίγο απάνθρωπο να πρέπει να απαρνηθείς την ομορφιά αυτής της εποχής, που κρατά για λίγους μόλις μήνες, για 15 μαθήματα (που δε θα περάσεις κιόλας) ας πούμε. Γι’ αυτό λιάσου στην παραλία όσο ακόμα προλαβαίνεις! Κράτα το μαύρισμά σου όσο περισσότερο γίνεται! Κι από το νέο εξάμηνο, το παίρνεις από την αρχή το πράγμα με μεγαλύτερη συνέπεια και όρεξη.

#3 Αν είσαι σπίτι, τότε ετοιμάσου για Χαβάη

Είναι γνωστό ότι οι διακοπές τον Σεπτέμβρη συμφέρουν πολύ. Χτυπάς μέχρι και Μύκονο ή Σαντορίνη χωρίς να καταχρεωθείς για το υπόλοιπο της ζωής σου. Αντί λοιπόν να κανονίζεις διαβάσματα, κάνε τη διαφορά και κανόνισε ταξιδάκι, αρχές του μήνα κατά προτίμηση, για να προλάβεις να δώσεις και τίποτα μέχρι να τελειώσει η εξεταστική. Τα νησιά σε καλούν και θα ήταν κρίμα να φάνε ακυράκι επειδή δεν έκανες καλά τα κουμάντα σου τις προηγούμενες εξεταστικές.

#4 Οι καθηγητές σού την έχουν φυλαγμένη

Είχες δύο ευκαιρίες όλο το έτος κι εσύ τις πέταξες έτσι, επειδή γιόλαρες και βαριόσουν να διαβάσεις; Όοοχι καργι*λάκι, θα κάτσεις να κλάψεις τώρα. Τον Σεπτέμβριο δεν είναι να τα βάζεις με τους καθηγητές ούτε να περιμένεις να δείξουν ελεημοσύνη. Δεν φτάνει που γύρισαν από τις διακοπές τους να βγάλουν θέματα για χάρη σου, θέλεις και την εύνοιά τους; Σ’ αυτήν την περίπτωση, πιο γρήγορα θα δεις το γραπτό σου να πέφτει από το 8 στο 3, παρά το 4,9 να γίνεται 5. Η συμβουλή μου είναι να διαβάσεις πολύ καλά 3-4 μαθήματα και να πας να τα δώσεις και… ο Θεός μαζί σου!

#5 Επιτηρητές τριγύρω πολλοί, πάρα πολλοί

Μιας που τα έχω φάει τα χρονάκια μου στα έδρανα κι έχοντας περάσει από πολλές (αριθμό δε λέμε, οικογένειες δε θίγουμε) εξεταστικές Σεπτεμβρίου, αυτό που έχω να σου πω εξακριβωμένα είναι πως αυτόν το μήνα συναντάς πολλούς και στριμμένους επιτηρητές! Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε σκονάκι να βγάλεις ούτε κινητό να τσεκάρεις ούτε καν να πάρεις βοήθεια από τον διπλανό σου! Πίστεψε με, καλύτερα να μην περαστεί βαθμός, παρά να δεις το γραπτό σου μηδενισμένο! Στην αρχή γελάς (το ίδιο έκανα και εγώ), αλλά μετά αναλογίζεσαι πόσο μακριά φαντάζει το πτυχίο και το δάκρυ κυλάει αναπόφευκτα! Δώσε λίγα μαθήματα λοιπόν, ή αν ζορίζεσαι, μη δώσεις και κανένα! Καλή καρδιά!

#6 Θα ‘ρθει η στιγμή που θα παρακαλάς να έχεις κανένα μαθηματάκι να δώσεις 

Ξέρω πως τώρα ανυπομονείς πώς και πώς να τελειώσεις το Πανεπιστήμιο, αλλά έννοια σου και θα ‘ρθει η στιγμή που θα παρακαλάς για μια εξεταστική ή εργασία ακόμα. Μη βιαστείς να τα δώσεις όλα τώρα, για να τελειώσεις μια ώρα αρχύτερα. Θα πάρεις πτυχίο και θα αναζητάς πάλι στιγμές όπως όταν σας μοιράζουν τα θέματα και τα ξενύχτια με ένα τηλέφωνο στο χέρι να συζητάς με τους φίλους σου για τα σος. Χαλαρά! Δώσε λίγα-λίγα μαθήματα κι απόλαυσε όσο μπορείς τα καλύτερά σου χρόνια!

Μη φορτώνεις λοιπόν την εξεταστική του Σεπτέμβρη δίνοντας όλα τα χρωστούμενα. Πήγαινε για τα σίγουρα και ετοιμάσου για μία δυναμική δήλωση μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου!

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET