ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό Θεσσαλονίκης | Σε 5 χρόνια θα έχουν μετρό οι Θεσσαλονικείς!

Μετά τη δήλωση του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπιρτζή σχετικά με την πιθανή νέα συμφωνία για την επανεκκίνηση του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης, η έναρξη των εργασιών μοιάζει πια θέμα χρόνου και η ολοκλήρωση τους αναμένεται έως το 2020. Το έργο της επέκτασης είναι μία υπόγεια γραμμή μήκους περίπου 4,77 χλμ και περιλαμβάνει δύο σήραγγες μονής […]

Neopolis Team

12 Νοεμβρίου, 2015

Μετά τη δήλωση του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπιρτζή σχετικά με την πιθανή νέα συμφωνία για την επανεκκίνηση του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης, η έναρξη των εργασιών μοιάζει πια θέμα χρόνου και η ολοκλήρωση τους αναμένεται έως το 2020.
Το έργο της επέκτασης είναι μία υπόγεια γραμμή μήκους περίπου 4,77 χλμ και περιλαμβάνει δύο σήραγγες μονής τροχιάς, οι οποίες θα διέρχονται από τους πέντε σταθμούς και θα συνδέονται με την κύρια γραμμή και άλλους 13 σταθμούς σε μήκος 9,6χλμ.
Η γραμμή επέκτασης αναμένεται να εξυπηρετεί 65.000 άτομα σε ημερήσια βάση, ενώ η αρχιτεκτονική όψη της επέκτασης θα μοιάζει με τους σταθμούς της Αθήνας.
Αυτή τη στιγμή το έργο έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό μόλις 10%, ενώ το μέχρι στιγμής εργασίες φτάνουν στα 30 εκατομμύρια ευρώ (το συνολικό κόστος κατασκευής έχει ορισθεί στα 312 εκατομμύρια ευρώ). Τέλος, όπως επισημαίνουν οι επικεφαλείς του έργου, ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι δεν έχουν βρεθεί σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα κατά την πρόοδο των εργασιών της επέκτασης, κάτι που μπορεί να διασφαλίσει την ομαλή πρόοδο των εργασιών.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

«Φεγγάρι του Χιονιού»: Η τελευταία Πανσέληνος του χειμώνα απόψε στον ουρανό!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Κρήτη βγήκε το καλύτερο μέρος στην Ελλάδα για τους singles της LGBTQ+ κοινότητας!

ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Πάνω από 700.000 υπογραφές στο ψήφισμα Καρυστιανού για κατάργηση βουλευτικής ασυλίας!

ΕΛΛΑΔΑ

Εντυπωσιακός μετεωρίτης πέρασε πάνω από την Αττική ξημερώματα και φώτισε τον ουρανό!

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Εργοστάσιο Παπαστράτος: 35 θέσεις εργασίας για πτυχιούχους Μηχανικούς με ή χωρίς εμπειρία!

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσ/νίκη: Εξιτήριο για τον 23χρονο φοιτητή που ξυλοκοπήθηκε απ’ τον Ricta κι έναν φίλο του!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET